Prosím o radu 6 týdnů ortéza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Džul22
25.10.23 13:03

Prosím o radu 6 týdnů ortéza

Ahoj, chci se podělit o svou zkušenost. Před dvěma měsíci jsem si vyhodila koleno tzv. Jablko v koleni :zed: špatně jsem se otočila a koleno bylo venku. Šla jsem na ortopedii a dali mi na tři týdny ortézu plus injekce Claxine. Kontrola měla být za tři týdny jenže mi bylo řečeno že ten kloub je prý ještě citlivý a mohl by rupnout :zed: ukázal mi cviky na nohu jak mám postupovat, a ortézu mi prodloužil opět na 3 týdny plus další injekce :poblion: řekl mi že prý až přijdu za ty tři týdny ortézu bude sundávat a pošle mě na rehabilitaci jenže mám strach jak se s tou nohou budu pohybovat zda se mi to koleno nemůže vyhodit znovu. Ptala jsem se Dr. bylo mi řečeno že už se to stát nemůže :? Nějak se mi tomu nechce věřit holky prosím o nějakou zkušenost jak s tím kolenem bezestrachu fungovat 😔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.10.23 11:01

@Džul22 poslouchat doktora, kvalitní a postupná rhb, rozhýbání a následné posílení okolního svalstva, nic jinýho ti stejně nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.23 11:43

@Džul22 chápu tvoje obavy a promiň, ale taky se mi to zdá jako blbost samozřejmě co řekl doktor, jak to jednou vypadne tak se to může stávat pravidelně. Já akorát za pár dnů budu sundavat ortézu, ale z ramene po 6 týdnech a začnu též rehabilitovat :roll: jsem po operaci už 2× se stejným problémem s hodně velkou nestabilitou. Včera jsem byla na kontrole a doktor mi neřekl moc pozitivní zprávy.. Tobě budu držet palce, aby ti to dalo už pokoj a nikdy se to nestalo :) zkus si nepřipouštět, že se to může stát znovu.

• Citovat
  • Upravit
Džul22
26.10.23 14:03

Tak jsem dneska byla u Dr., Koukal na koleno pohyboval s kolenem jestli můžu trochu natáhnout nohu pokrčit. Bylo mi řečeno že to vypadá dobře že kdyby se to znovu opakovalo tak bych šla na operaci sem z toho hotová 😐 je mi na nic :zed: to koleno je hodně citlivé a nejde mi ani ohnout bojím se co by to mohlo být, myslíte že ty rehabilitace pomůžou to koleno rozhýbat a pokrčit 😐 😐 děkuji za vaše zkušenosti vážím si toho od vás holky ❤️

• Citovat
  • Upravit
26.10.23 15:38

@Džul22 ano, na rhb by ti měli pomoci je přirozené, že koleno je teď tuhé bylo dlouho v ortéze/znehybněné je potřeba ho pomalu znovu rozhýbat… operaci se dá velmi dobře předcházet dobrou svalovou sílou, kvadriceps i hamstringy slouží, jako dynamický stabilizátory celýho kolene, a proto je dobré je postupně posílit. Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Džul22
30.10.23 13:46

@Lucka Svobodová Ahoj děkuji za rady. Mám od sundání ortézy 4 dny a koleno stále tuhé nejde skoro pokrčit sem zoufalá, vím musím být trpělivá ale už bych ráda to koleno pokrčila a mám z toho strach na rehabilitaci jdu až 6.11 :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák