Kousnutí psem od souseda

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.10.23 19:23

Kousnutí psem od souseda

Ahojte, jak byste řešili situaci.
Máme sousedku v paneláku, která si před pár lety pořídila psa. Bohužel pes neposlechne na žádný povel, to že tu nekontrolovaně štěká už neřeším.
Dneska šel syn ze školy, já byla o patro výš doma, slyšela jsem jen, že sousedka zrovna vychází ze psem z bytu a na syna, že se bát nemusí, že ho jen pes vita a syn přišel s tím, že ho pes kousl do nohy 8o
Bohudík měl rifle, tak má já noze jen otisk, ale jde o princip.
Nepřijde mi normální, aby pes jen tak z dlouhé chvíle někoho kousl na chodbě…
Jak byste to řešili? Mám jít k dětské, hlásit někde na MU??
Sousedku samozřejmě upozorníme, nejsou teď doma…
Díky za anonymitu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
9.10.23 19:30
@Anonymní píše:
Máme sousedku v paneláku, která si před pár lety pořídila psa. Bohužel pes neposlechne na žádný povel, to že tu nekontrolovaně štěká už neřeším.
Dneska šel syn ze školy, já byla o patro výš doma, slyšela jsem jen, že sousedka zrovna vychází ze psem z bytu a na syna, že se bát nemusí, že ho jen pes vita a syn přišel s tím, že ho pes kousl do nohy 8o
Díky za anonymitu

Sousedka si toho nevšimla? Tvůj syn na kousnutí v ten moment nijak nereagoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9633
9.10.23 19:40

Šla bych k dětské dr. a poprosila ji o žádost na vyšetření na vzteklinu, se kterou vyrazí sousedka k veterináři. Bude ji to stát pěkných pár stovek. Třeba si pak na psa bude dávat větší pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8612
9.10.23 19:42

Sousedka si určitě všimla, ne? Dite v tu chvili taky muselo nejak regovat… Nám se stalo něco podobného, byli jsme v nemocnici a s papírem o ošetření na policajtech, soused dostal pokutu, chvíli měl psa na vodítku a pak na to zase kaslal. Klid máme až teď, co jsme se odstěhovali. Pes tam vyvádí dal, chlap dostává pokuty a nic se neděje… s otiskem zubu asi do nemocnice nepůjdete, tak nezbývá, mez si promluvit se sousedkou a doufat, že má rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
9.10.23 19:42

U malého plemene bych to asi neřešila a dítě se mu teď už obloukem vyhne. Taky jsme měli kdysi jorkšíra v paneláku, co mi jednou visel za palec u ruky ve vzduchu (kůži procvaknout nezvládl) a ani jsem to jako mladá majitelce neřekla. U středního psa už si všimnou všichni hned. Problém těhle malých uňafanců je, že je nikdo za ohrožení nepovažuje a tak si je většinou ani patřičně nehlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.23 19:43
@Anonymní píše:
Díky za anonymitu

Anonym, uvádím info o sestře a konfliktní majitelce psa.
Sestru pokousal německý ovčák (kousl do lýtka a skočil jí pak na záda, kde ji zubama udělal šrámy, zastavil se o pásek, za který se zasekl a pokoušel se jí strhnout na zem :cert: ), majitelka stála na chodníku, klabosila přes plot se sousedkou, pes volně na ulici :roll: incident viděla, odmítla řešit, psa vzala za vrata, a nazdar, na zvonek neotevřela :cert: takže jsem sestru vzala na policii. Tam nás ale rovnou otočili a poslali nás na pohotovost (takže lékař určitě!) a pak jsme se vrátili na výslech. Poté nás vzali do auta a jelo se před barák majitelky. Na zvonění neotevřela znova neotevřela. Policie pustila maják se sirénou než bába vybehla ven. Musela předložit doklady sebe a psa (byl očkován). Policie poté podala nějaký podnět na MÚ, majitelka byla vyzvána se psem k veterinární kontrole (ihned a pak s časovým odstupem), psovi vyšetřili protilátky proti vzteklině, majitelka musela hradit. (Při předání výsledků se obořila na sestru, že je hysterka a o nic nešlo a že kolik ji to teď stojí :cert: ). Dostala pokutu od MÚ. Sestra ji o odškodné nežalovala.

• Citovat
  • Upravit
41684
9.10.23 19:44
@Jahru píše: Šla bych k dětské dr. a poprosila ji o žádost na vyšetření na vzteklinu, se kterou vyrazí sousedka k veterináři. Bude ji to stát pěkných pár stovek. Třeba si pak na psa bude dávat větší pozor.

Tak na to zrovna stačí potvrzení o očkování v očkovacím průkazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.23 19:44

Za pediatrickou, nahlásit co se stalo..ta by si správně měla vyžádat od paní očkování proti vzteklině protože tak praví zákon..dále by se měla doptat jestli chcete posunout případ dál..což bych udělala.. teď to byla „jen“ noha s otiskem.. podruhé to už může být nedej bože krk a to je pru*er..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.10.23 19:45

Otisk neni na dr.

Durazne promluvit se sousedkou a poucit syna, at se psovi vyhyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.10.23 19:46
@Skaiqy píše:
Za pediatrickou, nahlásit co se stalo..ta by si správně měla vyžádat od paní očkování proti vzteklině protože tak praví zákon..dále by se měla doptat jestli chcete posunout případ dál..což bych udělala.. teď to byla „jen“ noha s otiskem.. podruhé to už může být nedej bože krk a to je pru*er..

Vzteklina se otiskem neprenasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41684
9.10.23 19:53
@Lucie_Sx píše:

V tom bych tedy tak rezolutní nebyla. Stačí nepostřehnutelné poranění zuby. Ale zrovna v Česku je to krajně nepravděpodobné (opatrná bych byla v polském pohraničí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.23 19:55
@Lucie_Sx píše:
Otisk neni na dr.Durazne promluvit se sousedkou a poucit syna, at se psovi vyhyba.

Syn šel ze školy po schodech domů, výtah nemáme…jako fakt neodhadnu, nikdy soused otevře dveře a vyjde na chodbu…

• Citovat
  • Upravit
10073
9.10.23 19:57
@mokkk píše:
U malého plemene bych to asi neřešila a dítě se mu teď už obloukem vyhne. Taky jsme měli kdysi jorkšíra v paneláku, co mi jednou visel za palec u ruky ve vzduchu (kůži procvaknout nezvládl) a ani jsem to jako mladá majitelce neřekla. U středního psa už si všimnou všichni hned. Problém těhle malých uňafanců je, že je nikdo za ohrožení nepovažuje a tak si je většinou ani patřičně nehlídá.

U malého by jste to neřešila? Proč? Znám případ kde se york pověsil na nohu a povedlo se danému člověku dorasovat achilovku..teď je s následky.. takže neřešit jen proto že se jedná o malého psa je s prominutím blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
9.10.23 20:03

Psy mám ráda, ale tady bych doporučila syna poučit o obraně. Jak ho potká znova a pes vystartuje, kopnout do čumáku. Nejlépe s leteckým zážitkem.
Na sousedku bych si neváhala jít zazvonit a rázně bych vysvětlila, že takto tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.23 20:05
@Lucie_Sx píše:

Ne ale stejně šlo o napadení, čili se to musí šetřit s lékařem..jde tu o princip..jsem pejskar, vím že se nepřenáší ale kdyby se stalo toto mému dítěti tak to nezůstane bez odezvy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák