Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gasterkocka já mám bolesti a pocit na MS doteď takže buď v klidu. Špinění ani menstruace není nic neobvyklého v prvním trimestru, ale takhle na začátku je to opravdu buď a nebo, nikdy to není jistota ale určitě bude všechno v pořádku. Naordinuj si klidový režim, nějaké šťastné myšlenky. Nezbývá stejně nic jiného než čekat do další kontroly u doktora, ten ti vždy poví nejvíc. Ale těmi bolestmi se opravdu nezatěžuj ![]()
@Michaela02993 no ten klidovy rezim bude horsi ale snad se chvilka klidu najde
stene, od pritele rocni prcek a ten muj 7 letej do toho no nevim
snad to bude v pohode.. talik sme se snazily asi by sme byli hoodne zklamani no ![]()
@Gasterkocka no případně to Někdy holt nevyjde i když to vypadá nadějně. Sama to znám. Tak já mám Teda štěstí že my máme doma jen drobná zvířátka která nějak neomezují tím že by něco extra potřebovali a 5ti lety syn mi taky naštěstí dává taky klidu dost
![]()
Ale neboj, ono to bude v pohodě a vše dopadne jak má ![]()
@Michaela02993 mohu se zeptat jeste jak je to s horkou vanou? VIM ze nekdo to nedoporucuje
@Gasterkocka horká vana může způsobit potrat v prvních týdnech těhotenství… V konečném stádiu těhotenství si tím ženy snaží vyvolat porod ![]()
@Michaela02993 sakra a ja si v klidu davam horke vany
no dobry vedet snad sem tim nic nepohnojila
@Gasterkocka to ti nikdo nepovi, ale jednou už jsi těhotná byla tak by jsi měla přeci vědět že horká vana může uškodit
![]()
No doufej že Teda ta horká voda ničemu neuškodila, tak to zkus omezit ![]()
@Michaela02993 no jo skoro pred 8 lety a to sem vanu nemela jen sprchu tak sem to neresila
no omezim radsi
@Gasterkocka ani horká sprcha se nedoporučuje
![]()
Taky s rodila před 7lety ale i tak si něco pamatuju
![]()
Ale jak říkám, je to stejné 50:50, teď ti nikdo nezaručí že vše bude v pořádku nebo že se stane něco zle, takže jediné co ti zbývá je doufat a hlavně změnit tu horkou vodu za teplou
![]()
@Gasterkocka Za mě ne. I horkou sprchu omezit na minimum. Zvyšuje to prokrvení, takže případné krvácení. Bacha i na čaje, skoro ve všech ovocných je ibišek. Bylinkové ani nemluvě, tam doopravdy je to detektivní práce co jo a co ne.
@hadraplanka Teda ty máš prozkoumany úplně vše
teď abych se začala děsit, já jsem ujetá na broskve a citronové čaje, denně jich vypiju klidně 2 litry
![]()
@Michaela02993 Určitě je to dost individuální, takže pokud netrpíš na špinění a krvácení, tak bych z toho nedělala rodeo, každopádně když mě litr a půl tohohle prakticky rozkrvácelo přes noc, tak jsem se začala takticky vyhýbat všem potenciálně nebezpečným potravinám a dost to pomohlo. Aspoň v tom prvním trimestru, kdy je to hop nebo trop.
@hadraplanka tak já se nevyhýbala ničemu ani v prvním trimestru
to jsem jedla neskutečně kořeněná jídla, nejlépe s Chili
čaje jsou u mě na denním pořádku a neodpiram si nic na co mám chuť
![]()
V prvním těhotenství mě rozkrvacelo jen to že mi doktor kontroloval cipek prsty a špatně sáhl (kupodivu na třech prohlídkách za sebou) a já začala krvácet, to jsem pak rychle změnila doktora
![]()
Dokonce se říká že i colu by těhotné pít neměly, ale když vypiju plechovku coly nic se nestane
jsem jen těhotná a ne nemocná a když mi to nic nedělá a nic mi není beru to tak že je všechno v pohodě a jdu dál
![]()