Prosím o radu účetní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
179
31.3.14 14:42
@Greenhorn píše:
Prosím o radu jak fakturovat dobírku. Dělám tento druh práce poprvé a nikdo mi nic neřekne, protože jsem tam sama. Mám zboží zaslat na dobírku. Znamená to, že balíček donesu na poštu, nechám spočítat poštovné, které pak připíši jako doprava ve faktuře? Poté fakturu vložím do balíčku a odnesu na poštu? Cena dobírky se tedy rovná cena zboží plus poštovné? Ještě jeden dotaz. Zaměstnavatel má kartičku na poštu. Např. u doporučeného dopisu se nevypisuje podací lístek. Jak to bude v tomto případě s poukázkou na dobírku? Omlouvám se za neznalost, ale ani zboží na dobírku jsem nikdy neposílala. :oops:

Já ti poradím jen s tou kartičkou a dobírkou, tady nevypisuješ podací lístek, vypíšeš jen dobírkovou složenku, tuším že je to Poštovní dobírková poukázka A.
Když je kartička, odpadá vypisování podacího lístku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
19.6.15 09:26

Ahoj, moc prosím o radu. Mám doklad na pohonné hmoty, zaúčtuji ho do pokladny a pak zjistím, že platba byla z účtu, jak se má správně zaúčtovat? když mi přinesou doklady na pohonné hmoty, nepoznám co je a co není placeno hotově. Tento účet vůbec nedám do pokladny? Nákup provedl jenatel firmy. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4085
19.6.15 09:46

@Ameliie - v tomto případě nedáš. Pokud Ti ho odsouhlasí jednatel budeš účtovat klasicky 501/221. V případě, že uvidíš první výpis z účtu (bez dokladu) tak 335/221. Až Ti jednatel donese doklady tak 5../335. V případě pokladny 501/211.
Pokud nepoznáš zda to bylo z pokladny nebo banky - podívej se na datum a počkej si na výpis z účtu. Pokud bys to chtěla účtovat hned tak můžeš vždy použít 335 a až si budeš jistá tak ˇbuď pokladnu nebo banku.
501/335 - 335/211 nebo 221

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
19.6.15 10:17

@WmarliesW Děkuji moc, já si to tak nějak myslela, jenže jsem si to dala vše do pokladny a ted to budu muset předělávat :-( 335 použiji i když to je jednatel ne zaměstananec?

Děkuji!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat