Bojím se, že jsem měla infikované klíště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
10.10.18 23:34
@BellinkaX píše:
Anonymko, zcela se podepisuju pod příspěvky Lucky./Pokud je podezření na neuroboreliozu, berou se serologie i likvor. Žádné ATB naslepo se nedávají, neuroborelioza se navíc léčí antibiotiky do žíly.

Neuroborelioza, to je až to další, mnohem hůře léčitelné stádium, ne? Nejúčinnější je to podchytit včas. Pokud má člověk flek, tak je to „v pohodě“, dostane antibiotika. Jenže spoustě lidí se flek neudělá. Tak ty mají pech a musejí čekat na neuropříznaky? To je teda super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.18 19:11

Ahojky holky už si budete myslet že jsem cvok a asi jsem :? Pořád mě trápí to klíště musím na to pořád myslet a tím myslím pořád :zed: dokonce jsem volala na naší hygienickou stanici a tam mi paní potvrdila že u nás ve městě nemají hlášeny ohnisko infikovaných klíšťat ( encefalitida ) hlášeny mají na opačném konci samozřejmě klíšťata jsou všude , ale ne infikované u nás dokonce mě řekla že v loni v našem kraji byli tři a právě k nakažení došlo v těch místech co mají v databázi . Co se týká očkování prý pokud nechodíme do lesa ani vyloženě do přírody nezatěžovala by organizmus . Tak proč se furt bojím ? :,( :,( . Dnes je to 15 dní v pátek a v sobotu mě lehce bolela hlava , ale měla jsem nataženou krční páteře na pravé straně . Už jsem to viděla na příznaky zabral prášek a pohoda . Dnes ne také lehce bolí hlava a stehna , ale na bolestí hlavy trpím často chronická bolest krční páteře . Jsem bez teplot unavená se nijak zvlášť necítím tak běžně tři děti a jsem na ně sama . nemůžu se na nic soustředit ráno je mi fajn zvládám i běžné povinnosti ale v hlavě mě to šrotuje pořád a pak se cítím mizerně a cítím tlak do hlavy . Myslím si že je to stres a mé podvědomí . Poraďte prosím co dělat jak se přestat bát. Dr jsem volala před týdnem když se ukáže flek , horečky tak mám dojít . Flek nemám horečky také ne jen ten stres a asi z toho ty pocity . Omlouvám se za dlouhé psaní a jsem cvok vím to :zed: nemohu se toho zabavit . Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
4488
15.10.18 21:26
@Anonymní píše:
Ahojky holky už si budete myslet že jsem cvok a asi jsem :? Pořád mě trápí to klíště musím na to pořád myslet a tím myslím pořád :zed: dokonce jsem volala na naší hygienickou stanici a tam mi paní potvrdila že u nás ve městě nemají hlášeny ohnisko infikovaných klíšťat ( encefalitida ) hlášeny mají na opačném konci samozřejmě klíšťata jsou všude , ale ne infikované u nás dokonce mě řekla že v loni v našem kraji byli tři a právě k nakažení došlo v těch místech co mají v databázi . Co se týká očkování prý pokud nechodíme do lesa ani vyloženě do přírody nezatěžovala by organizmus . Tak proč se furt bojím ? :,( :,( . Dnes je to 15 dní v pátek a v sobotu mě lehce bolela hlava , ale měla jsem nataženou krční páteře na pravé straně . Už jsem to viděla na příznaky zabral prášek a pohoda . Dnes ne také lehce bolí hlava a stehna , ale na bolestí hlavy trpím často chronická bolest krční páteře . Jsem bez teplot unavená se nijak zvlášť necítím tak běžně tři děti a jsem na ně sama . nemůžu se na nic soustředit ráno je mi fajn zvládám i běžné povinnosti ale v hlavě mě to šrotuje pořád a pak se cítím mizerně a cítím tlak do hlavy . Myslím si že je to stres a mé podvědomí . Poraďte prosím co dělat jak se přestat bát. Dr jsem volala před týdnem když se ukáže flek , horečky tak mám dojít . Flek nemám horečky také ne jen ten stres a asi z toho ty pocity . Omlouvám se za dlouhé psaní a jsem cvok vím to :zed: nemohu se toho zabavit . Děkuji :hug:

No už ti slušně hrabe. Nevím jak infektolog, ale takový psycholog by ti asi pro příště fakt doporučil nechat to klíště otestovat :D Klíšťovku pusť z hlavy, pokud budeš mít dobrý průběh tak dobře, pokud špatný, tak to natuty poznáš. Horší je ta borelioza, tam první fáze může být neznatelná a ta druhá a třetí už stojí za to. Tak si za 6 týdnů od klíštěte nech udělt testy Western Blot, našetři si na to asi tak 2,5 tisíce a pak budeš mít alespoň částečnou jistotu, že jí nemáš. Nejlepší by bylo teda na to zapomenout a neřešit, ale nevím, jestli ti to tvá psychika umožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.18 21:43
@Reflex píše:
No už ti slušně hrabe. Nevím jak infektolog, ale takový psycholog by ti asi pro příště fakt doporučil nechat to klíště otestovat :D Klíšťovku pusť z hlavy, pokud budeš mít dobrý průběh tak dobře, pokud špatný, tak to natuty poznáš. Horší je ta borelioza, tam první fáze může být neznatelná a ta druhá a třetí už stojí za to. Tak si za 6 týdnů od klíštěte nech udělt testy Western Blot, našetři si na to asi tak 2,5 tisíce a pak budeš mít alespoň částečnou jistotu, že jí nemáš. Nejlepší by bylo teda na to zapomenout a neřešit, ale nevím, jestli ti to tvá psychika umožní.

Nechápu to sama jak jedno malé klíště mě mohlo tak rozhodit :zed: když se mi na chvíli podaří přestat myslet cítím se dobře pak cvak a hrabe mi . Možná je to tím že bv minulosti jsem toho hodně prožila péče o umírají mámu sama dva zákroky v onkologickém centru, ale tohle mě rozhodilo na max MUSÍM TO DOSTAT Z HLAVY NIČÍ MĚ TO ! :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4488
15.10.18 21:46

Tak týden ještě vydrž a pak už je malá pravděpodobnost, že by něco propuklo. A za další tři týdny můžeš mazat na ty testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32123
16.10.18 07:31

@Reflex Na testy se chodí za 3 týdny po kousnutí,ne? Jestli si to teda dobře pamatuju :think: .Tak to už může jít za týden, když psala včera, že je to 15 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.18 08:21
@Monchichik píše:
@Reflex Na testy se chodí za 3 týdny po kousnutí,ne? Jestli si to teda dobře pamatuju :think: .Tak to už může jít za týden, když psala včera, že je to 15 dní.

Děkuji když jsem , ale volala Dr tak sestra se jen zeptala na ten flek ten nemám že tak na krev jen kdyby se udělal a nebo byli teploty . Preventivně to neberou , ale flek se každýmu neudělá co jsem četla .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.18 08:22
@Reflex píše:
Tak týden ještě vydrž a pak už je malá pravděpodobnost, že by něco propuklo. A za další tři týdny můžeš mazat na ty testy.

Děkuji snad se klíšťovce vyhnul :hug:

• Citovat
  • Upravit
32123
16.10.18 08:26
@Anonymní píše:
Děkuji když jsem , ale volala Dr tak sestra se jen zeptala na ten flek ten nemám že tak na krev jen kdyby se udělal a nebo byli teploty . Preventivně to neberou , ale flek se každýmu neudělá co jsem četla .

Tak tam jdi a řekni, že na tom trváš. Že si z toho psychicky v háji a chceš mít jistotu. A už radši nic nečti ;) ať neobjevíš ještě něco dalšího :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.18 09:28
@Monchichik píše:
Tak tam jdi a řekni, že na tom trváš. Že si z toho psychicky v háji a chceš mít jistotu. A už radši nic nečti ;) ať neobjevíš ještě něco dalšího :kytka:

Děkuji zkusím to za ten týden . To je fakt tolik jsem toho přečetla o té klíšťové encefalitidy až mě doslova hráblo :? Už ať mám ten týden za sebou a klíšťovce se vyhnu ..pak budu trvat na ověření boreliózu a i když jsem mimo údajně ohnisku encefalitidy tak pořád uvažuji o očkování , ale fakt nevím :think: holky děkuji že mě chápete :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7950
16.10.18 09:32

@Monchichik 3 týdny po kousnutí to může být falešně negativní. V literatuře se píše 3-6 týdnů, já tedy raději nabírám nejdřív po měsíci, raději po těch 6 týdnech. Pokud se udělá erytém tak samozřejmě ATB bez odběrů, tam je to jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
16.10.18 09:36

Zakladatelka se evidentně bojí jen encefalitidy, takže nevidím důvod vůbec na krev chodit pokud nebude mít potíže. U té encefalitidy bude mít brzy jasno, že jí nemá. Navíc tedy pokud je v oblasti, kde se klíšťovka nevyskytuje a už je to víc jak 2 týdny, tak dle mého je pravděpodobnost již opravdu extrémně malá. Jasně že inkubační doba může být až měsíc, ale bývá spíš těch 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32123
16.10.18 09:36

@Lucka1111 Mně teda doktor říkal, že i když mám flek, nemusí to být pozitivní. Ale antibiotika mi dal pro jistotu hned a na krev jsem pak už nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.18 10:14
@Lucka1111 píše:
Zakladatelka se evidentně bojí jen encefalitidy, takže nevidím důvod vůbec na krev chodit pokud nebude mít potíže. U té encefalitidy bude mít brzy jasno, že jí nemá. Navíc tedy pokud je v oblasti, kde se klíšťovka nevyskytuje a už je to víc jak 2 týdny, tak dle mého je pravděpodobnost již opravdu extrémně malá. Jasně že inkubační doba může být až měsíc, ale bývá spíš těch 14 dní.

Děkuji přesně bojím se té encefalitidy hrozně boreliózi ne . Hygienicka stanice mě potvrdila že u nás klíšťata jsou , ale ne infikování tak snad to týden ještě vydržím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7950
16.10.18 10:31

@Monchichik vždyť to píši, když je erytém (flek) tak ATB dávám hned. Také pak už nedělám odběry. Vzhledem k tomu že flek se udělá třeba za 14 dní a protilátky za cca měsíc i více, tak je velká pravděpodobnost že to bude negativní. Ale bohužel jsou i doktoři co udělají odběry a řeknou že je to negativní a ATB nedají. Což je blbost. Stalo se to kamarádce, pak naštěstí měla fleků několik a tak šla na infekci a ATB dostala. Jenže ten flek může zmizet i bez léčby sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek