Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Možná se mnou budou holky souhlasit
U klíšťové encefalitidy je inkubační doba 7-14 dní. První příznaky připomínají chřipku myslím. Pokud už je to 16 dní tak ještě 7 dní a pokud se neprojeví příznaky teplota, bolest hlavy, kloubů malátnost tak by ses klíšťové encefalitidy bát uz nemusela. U boreliózi je to podobné, ale ta inkubační doba je delší jinak příznaky asi podobné. Ty se bojíš klíšťové encefalitidy myslím si že mě dá malinko za pravdu i Paní Dr tady že dokud jsi neměla teploty a příznaky chřipky tak se riziko encefalitidy už snížilo. Hlídej teplotu a buď v klidu bude to dobré
výhni se právě tomu stresu a fyzické námaze pro jistotu a za ten týden se vrať k běžnému životu
![]()
@Anonymní píše:
Já jsem asi blbá tak když nemám flek a neudělá se tajná krev nemusím ? Stejně by Dr asi neudělal . A u klíšťové encefalitidy ještě ten týden a můžu být co se týká encefalitidy v klidu ? Už to číst na netu různé články už mě to nemyslí všude něco jiného![]()
No na krev jít nemusíš, pokud nejsi vyděšená a nemáš fobii z boreliozy. Pokud se borelky nebojíš, tak nevím, co řešíme, u klíšťovky se řeší jen příznaky, borelioza se léčí, tam jde o čas a o včasný zásah.
@Reflex píše:
No na krev jít nemusíš, pokud nejsi vyděšená a nemáš fobii z boreliozy. Pokud se borelky nebojíš, tak nevím, co řešíme, u klíšťovky se řeší jen příznaky, borelioza se léčí, tam jde o čas a o včasný zásah.
Nechápu proč se tak bojím té klištovky
kvůli dětem, nemocnice, bolesti, SMRTI nevím?
@Anonymní píše:
Nechápu proč se tak bojím té klištovkykvůli dětem, nemocnice, bolesti, SMRTI nevím?
To taky nevím. Já se bojím víc boreliozy, hlavně toho, že ji můžu mít, nevědět o tom, podcenit ji, nepřeléčit a pak mi může propuknout v nějakém už těžko léčitelném stádiu. Mám tedy kolem sebe hodně lidí v blízkém okolí, kteří měli jednu nebo druhou nemoc a věru to stojí za prd.
@Reflex píše:
To taky nevím. Já se bojím víc boreliozy, hlavně toho, že ji můžu mít, nevědět o tom, podcenit ji, nepřeléčit a pak mi může propuknout v nějakém už těžko léčitelném stádiu. Mám tedy kolem sebe hodně lidí v blízkém okolí, kteří měli jednu nebo druhou nemoc a věru to stojí za prd.
To ri věřím že to stojí za prd
od známé dcerka měla jen kruhy pod očima. Šli na krev jestli ji něco nechybí a bum borelioza a to neměla klíště
. Nasadili ji antibiotika a po měsíci stále na hranici.
@Anonymní píše:
To ri věřím že to stojí za prdod známé dcerka měla jen kruhy pod očima. Šli na krev jestli ji něco nechybí a bum borelioza a to neměla klíště
. Nasadili ji antibiotika a po měsíci stále na hranici.
na hranici čeho? Jako že jí přetrvávají protilátky? To ale mohou a neznamená to že není vyléčená. Nebo má nějaké zdravotní potíže. Po přeléčení boreliozy není přínosné dělat kontrolní odběry, protilátky mohou přetrvávat velmi dlouho.
Co se týče Tvého strach z encefalitidy, tak se už můžeš začít uklidňovat, čím delší doba od klíštěte, tím je již šance menší, za pár dní už bude jasné že jsi se nakazit nemohla.
@Lucka1111 píše:
na hranici čeho? Jako že jí přetrvávají protilátky? To ale mohou a neznamená to že není vyléčená. Nebo má nějaké zdravotní potíže. Po přeléčení boreliozy není přínosné dělat kontrolní odběry, protilátky mohou přetrvávat velmi dlouho.
Co se týče Tvého strach z encefalitidy, tak se už můžeš začít uklidňovat, čím delší doba od klíštěte, tím je již šance menší, za pár dní už bude jasné že jsi se nakazit nemohla.
Děkuji máme v domě včera jsem ho potkala a ptala jsem se kromě těch bolesti hlavy co jsem měla pátek a sobotu a to jsem cítila že to je krční páteř zabral prášek nic jiného jsem neměla. Potvrdil mi že u toho hlava bolí jinak a ještě těch pár dnů a mohu být v klidu. Vám také děkuji Paní Doktorko. Na hranici těch protilátek jestli jsem ji dobře pochopila.
@Anonymní píše:
Děkuji máme v domě včera jsem ho potkala a ptala jsem se kromě těch bolesti hlavy co jsem měla pátek a sobotu a to jsem cítila že to je krční páteř zabral prášek nic jiného jsem neměla. Potvrdil mi že u toho hlava bolí jinak a ještě těch pár dnů a mohu být v klidu. Vám také děkuji Paní Doktorko. Na hranici těch protilátek jestli jsem ji dobře pochopila.
Překlep máme doma Pána Doktora ![]()
Ahojky Holky tak 26 dní od klíštěte a mohu si oddechnout
tolik jsem se bála encefalitidy a jsem ráda že se nekoná
děkuji Vám jste zlatí
![]()
Já jsem asi blbá tak když nemám flek a neudělá se tajná krev nemusím ? Stejně by Dr asi neudělal . A u klíšťové encefalitidy ještě ten týden a můžu být co se týká encefalitidy v klidu ? Už to číst na netu různé články už mě to nemyslí všude něco jiného