Bojím se, že jsem měla infikované klíště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.10.18 07:41
@Lucka1111 píše:
@Reflex a k čemu by bylo vědět že klíště je nakažené? Nakažené klíště neznamená to že se to přenese. A stejně by se s tím nedělalo nic. U boreliozy maximálně nabrat za 6 týdnů protilátky, u encefalitidy jen stres.

Právě ten stres tak budu doufat že se během 14 dní neobjeví žádné příznaky ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.18 12:47

Holky nechci panikařit i když to tak bude teď vypadat :-) dneska mě jakoby táhne krční páteř :-) a malinko bolí hlava ( je pravda že n problém s krční páteři mám už chronické ) asi je ještě brzo na nějaké příznaky jen se ptám :-) nic jiného teplota únava příznaky chřipky vůbec . Všude právě čtu že Encefalitida inkubační doma 7 až 14 dní a mě vytáhli v pondělí . Omlouvám se že panikařím děkuji moc jste zlatí :-)

• Citovat
  • Upravit
4488
4.10.18 12:53
@Lucka1111 píše:
@Reflex a k čemu by bylo vědět že klíště je nakažené? Nakažené klíště neznamená to že se to přenese. A stejně by se s tím nedělalo nic. U boreliozy maximálně nabrat za 6 týdnů protilátky, u encefalitidy jen stres.

Ale dělalo. Když za nějakou dobu po klíštěti bude mít příznaky boreliozy, tak se nasazujou koňské dávky antibiotik. Jenže ty příznaky jsou stejné jako u chřipky, což zrovna teď je možné snadno zaměnit. Když bude vědět, že klíště nakažené nebylo, nebude si huntovat tělo antibiotiky. Pokud to neví a příznaky mít bude, tak je hazard antibiotika nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.10.18 12:56
@Anonymní píše:
Právě ten stres tak budu doufat že se během 14 dní neobjeví žádné příznaky ;)

Inkubační doba boreliozy je 3-30 dní, zhruba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.18 13:42
@Reflex píše:
Inkubační doba boreliozy je 3-30 dní, zhruba.

To ano to vím , ale u té klíšťové encefalitidy 7 až 14 dní myslím ta první fáze ?

• Citovat
  • Upravit
4488
4.10.18 14:18
@Anonymní píše:
To ano to vím , ale u té klíšťové encefalitidy 7 až 14 dní myslím ta první fáze ?

To je nejčastější, ale může to být taky až měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.18 14:25

@Reflex
Aha tak klid na duši pokud to dobře chápu budu mít až za měsíc :zed: :zed: . ?

• Citovat
  • Upravit
7950
4.10.18 15:05

@Reflex rozhodně neexistuje žádné doporučení infektologů o přínosu testování klíšťat. Ano když to bude negativní tak bude člověk v klidu, ale ta pozitivita nic neznamená. I pokud bude nakažené a člověk bude mít nějaké chřipkové příznaky tak pravděpodobnost že má boreliozu je daleko menší než že má např. tu chřipku. Takže pak stejně bude brát ATB zbytečně. Já tedy klíšťata co vyndám sobě nebo dětem fakt testovat nedávám. A mimochodem nyní chřipka ještě není, takže s chřipkou by k záměně dojít nemělo. Chřipka bývá až tak v prosinci. Ale tak já dle tvých slov budu jen „další chytrá doktorka“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.10.18 15:16
@Lucka1111 píše:
@Reflex rozhodně neexistuje žádné doporučení infektologů o přínosu testování klíšťat. Ano když to bude negativní tak bude člověk v klidu, ale ta pozitivita nic neznamená. I pokud bude nakažené a člověk bude mít nějaké chřipkové příznaky tak pravděpodobnost že má boreliozu je daleko menší než že má např. tu chřipku. Takže pak stejně bude brát ATB zbytečně. Já tedy klíšťata co vyndám sobě nebo dětem fakt testovat nedávám. A mimochodem nyní chřipka ještě není, takže s chřipkou by k záměně dojít nemělo. Chřipka bývá až tak v prosinci. Ale tak já dle tvých slov budu jen „další chytrá doktorka“

Jo, to asi budeš další chytrá, co pořádně ani nepřečte, na co reaguje. Zakladatelka psala, jsou kolem lidi nemocní, i kdyby to bylo jen nachlazení nebo jiná viróza, stejně to od boreliozy nerozeznáš. Tím pádem se ti stane, že pokud nemáš vyloučenou boreliozu rozborem klíštěte, jediné správné řešení je se začít dopovat antibiotiky. Pokud se zanedbá první fáze, asi moc dobře víš, jak to může skončit. Borelioza není žádné vzácné onemocnění, aby se jen tak mávlo rukou a neřešilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.18 15:46
@Reflex píše:
Jo, to asi budeš další chytrá, co pořádně ani nepřečte, na co reaguje. Zakladatelka psala, jsou kolem lidi nemocní, i kdyby to bylo jen nachlazení nebo jiná viróza, stejně to od boreliozy nerozeznáš. Tím pádem se ti stane, že pokud nemáš vyloučenou boreliozu rozborem klíštěte, jediné správné řešení je se začít dopovat antibiotiky. Pokud se zanedbá první fáze, asi moc dobře víš, jak to může skončit. Borelioza není žádné vzácné onemocnění, aby se jen tak mávlo rukou a neřešilo se to.

Přesně proto jsem myslela že mi dá antibiotika říkala jsem ji že mé děti mají virózu abych to vůbec poznala . :think: no budu muset čekat tedy . Jo klíšťová encefalita prý není běžná jak borelióza , ale prášky nenapíše nechápu :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4488
4.10.18 17:29
@Anonymní píše:
Přesně proto jsem myslela že mi dá antibiotika říkala jsem ji že mé děti mají virózu abych to vůbec poznala . :think: no budu muset čekat tedy . Jo klíšťová encefalita prý není běžná jak borelióza , ale prášky nenapíše nechápu :zed: :zed:

Prášky ti napíše až při příznacích, bohužel někteří lékaři dokonce jen pokud budeš mít flek. Znám i takové výtečníky, kteří nenapíšou ani při fleku. Sodoma Gomora. Jinak tedy úplně preventivně i bez příznaků brát antibiotika, do toho bych nešla. Přeci jen ta zátěž antibiotiky je velká a pravděpodobnost, že ses nakazila borelkou spíše nížší. Tady by fakt bylo super mít ten rozbor klíštěte, pokud bys dostala teploty atd., alespoň bys to mohla pustit z hlavy a svést to na virózu. Příště pokud by se ti nechtěl dělat rozbor u všech klíšťat (je to docela pálka) šoupni klíště do lednice a pokud by ti začly příznaky, pošli ho na rozbor. Encefalitidu bych asi neřešila, tu pokud dostaneš, stejně se řeší jen příznaky, nedá se v pravém slova smyslu „léčit“. Ale u té borelky je to o včasnosti zásahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.18 14:39

Ahojky holky dneska je to osum dní od vytažení klíštěte a dneska se cítím unavená pobolivaji mě lehce nohy a malinko nevolno jinak bez teplot klouby také nebolí jen se cítím tak nějak bez energie mám , ale dva dny před menstruaci . Bojím že to má souvislost stín klíštětem :,( myslíte že je to brzo ?

• Citovat
  • Upravit
4488
9.10.18 18:29
@Anonymní píše:
Ahojky holky dneska je to osum dní od vytažení klíštěte a dneska se cítím unavená pobolivaji mě lehce nohy a malinko nevolno jinak bez teplot klouby také nebolí jen se cítím tak nějak bez energie mám , ale dva dny před menstruaci . Bojím že to má souvislost stín klíštětem :,( myslíte že je to brzo ?

Brzo není, ale uvidíš, co z toho bude, zatím neplaš:-). Pokud se to nebude zhoršovat a měla bys velký strach, tak si za 6 týdnů od klíštěte můžeš nechat udělat testy z krve (je to ale celkem pálka a průkaznost nic moc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.18 19:10

@Reflex
Děkuji manžel volal Dr jestli je by nebylo vhodné odebrat krev ? Mluvil jen se sestřičkou .. Její otázka byla zda mám kolo což nemám tak údajně kdyby se udělalo tak dojít jinak když tak za měsíc dojít za dr a on rozhodne zda brát krev jelikož je to drahé . Co se týká Encefalitidy inkubační doba a hlídat stav a teploty také se jinak nebere krev . U mě to je problém trpím často na ztuhlou krční páteř a bolest nohou atd což Dr ví užívala jsem v minulosti léky na uvolnění svalů . Tak fakt bych musela na tom být asi mizerně aby mi odběry udělal si myslím . To je přístup lékařů :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4488
10.10.18 00:13
@Anonymní píše:
@Reflex
Děkuji manžel volal Dr jestli je by nebylo vhodné odebrat krev ? Mluvil jen se sestřičkou .. Její otázka byla zda mám kolo což nemám tak údajně kdyby se udělalo tak dojít jinak když tak za měsíc dojít za dr a on rozhodne zda brát krev jelikož je to drahé . Co se týká Encefalitidy inkubační doba a hlídat stav a teploty také se jinak nebere krev . U mě to je problém trpím často na ztuhlou krční páteř a bolest nohou atd což Dr ví užívala jsem v minulosti léky na uvolnění svalů . Tak fakt bych musela na tom být asi mizerně aby mi odběry udělal si myslím . To je přístup lékařů :pocitac: :zed:

Vy si ty odběry můžete nechat udělat na vlastní náklady, v tom Vám nikdo bránit nebude. Oni jen řeší, jestli Vám dělat odběry „pro nic za nic“ na pojišťovnu, musejí mít nějaký důvod, který zatím nemají. Znám lidi, co chytnou týdně třeba 10 klíšťat - ti by se museli zbláznit a pojišťovnu zruinovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek