Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Za takovou chvíli se nemůže vysušit. Nechte jej v té rýži aspoň do večera a pak teprve jej zkoušejte zapnout apod. ale pokud už vevnitř navlhnul nebo byl dokonce mokrej, tak je to konečná.
No hlavně je potřeba mobil vypnout a nechat v rytí alespoň 24 hodin. A pak teprve zkoumej, zda to přežil nebo ne. Tímhle zapínáním sis ho s velkou pravděpodobností zničila. Začni vybírat nový…
@Darkandeep píše:
Klid, dementní kráva nejsi.. já jsem třeba mokrý mobil zapojila do nabíječky a vyzkratovala hopěkně dementní čin
děkuju moc, nejrači bych si fakt nefackovala, ted jsem fakt v situaci na vyhazování tisícu za mobily, ale asi to tak bude, jinak taky supr čin, no člověk si nuvědomímkolikrát už mi navlh a v pohodě, usušila jsem a jel dál a ted toto ![]()
Taky jsem si minule zničila mobil tím zapínáním, je to poučení. V té rýži by ti asi vyschl, ale ta věčná manipulace s ním byla blbina.
Dejte ho do té rýže na 48 hodin, vypnutý a pak uvidíte.
Ono jak zničit mobil je dost cest. Manžel jednou oddělal mobil tím, že neměl nastavený automatický zámek display, takže měl přes noc měl telefon na nabíječce a k tomu zapnutý display s otevřenou aplikací na poznámky, takže jasně zářivě bílá obrazovka a k tomu jas na maximu. Výsledek byl ten, že se telefon přehřál natolik že se mu natavila základní deska. Kdyby spal o dvě hodiny déle, tak by možná i vzplanul. Prý nešel vzít ani do ruky jak byl horký. Takže trocha deště je ještě slabé kafe ![]()
Tak nebehat s mobilem. Ale jinak v té rýži ho mít mnohem déle než 2hodiny.
@Heivka píše:
Dejte ho do té rýže na 48 hodin, vypnutý a pak uvidíte.Ono jak zničit mobil je dost cest. Manžel jednou oddělal mobil tím, že neměl nastavený automatický zámek display, takže měl přes noc měl telefon na nabíječce a k tomu zapnutý display s otevřenou aplikací na poznámky, takže jasně zářivě bílá obrazovka a k tomu jas na maximu. Výsledek byl ten, že se telefon přehřál natolik že se mu natavila základní deska. Kdyby spal o dvě hodiny déle, tak by možná i vzplanul. Prý nešel vzít ani do ruky jak byl horký. Takže trocha deště je ještě slabé kafe
No tak to je uplně super, to mě ted pardon rozesmálo,
no dala jsem ho do rýže už mám napul objednaný nový, to nadšená nejsem, ale co dělat no.
Fakt ho nemůžeš nechat chvíli na pokoji ten mobil… Nech ho vysušit do zítra to snad bez něj vydržíš…
Nech ho celý den vyschnout v rýží. Buďto se rozjede nebo ne
jsou horší věci. Já ten svůj naposledy utopila ve vaně ![]()
Pock
ej a vysusuj bez zapinani do zitra, bez mobilu do zitra prezijes ![]()
Ještě nemusí být v háji. Kdysi jsem utopila Sony, tak jsem ho hned vypnula, vyndala baterii (to šlo) a nechala schnout. Když jsem ho zapnula a zlobil, znovu jsem ho vypnula a čekala. Vzpamatoval se a další roky normálně fungoval.
Zato iPhone mi spadne každou chvíli do záchodu (blbý zlozvyk mít mobil v kapse u kalhot), naposled jsem ho ani nevypínala a normálně frčel. Dítě mi ho hodilo do kaše spodní stranou s konektorama a repro a taky to rozchodil
. Kdyby se tak šíleně nevybíjel, mohla bych říct, že to je držák.
Měla jsi ho tam nechat několik dní v té rýži. Ono to dlouho trvá, než vyschne. Teď už těžko říct, jestli se vzpamatuje
Telefon musíš otevřít, vytáhnout baterku, desku otřít lihem a vyfoukat fénem. Silně pochybuju, že by rýže vysušila vodu zevnitř. Nejspíš by to trvalo několik dní a stejně by tam zbyla vodivá sůl.