Prosím poraďte, jak šetříte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Zdravím,
prosím poraďte mi, jak zvládáte šetřit peníze? Já potřebuji šetřit na budoucnost, co to dá. Má to ale háček a to ten, že jsem baba utrácivá. Vždy si něco koupím a pak toho lituji. V ten moment to vždy strašně potřebuju tu věc a doma mi dojde, že to nebyla nutná koupě. Už jsem došla do takové fáze, že kreditku nechám doma prostě už fakt nevím. Potřebuji teď šetřit každou korunu, za chvíli totiž máme s přítelem v plánu pracovat na společném bydlení. Vždy si něco koupím na sebe, nebo nějaký make-up s tím, abych se líbila a doma mi dojde, že to nebylo zase tak nutné si to koupit. Ženy doufám, že mě chápete a prozraďte mi vaše finty, jak šetříte?
Fakt už přemýšlím, že prostě kreditku někde doma schovám a bude…
Ahoj,
no četl jsem, že dobrá metoda je, když se ti něco líbí a chceš to, tak to nekoupit hned, ale počkat den, dva, týden a pokud si stále myslíš, že to potřebuješ, tak to teprve koupit.
Také můžeš zkusit založit si účet na úspory zvlášť (třeba u bank, které nyní nabízejí úročení 5-6% na spořicím účtu) a vždy ihned po příchodu výplaty tam tu část, kterou si chceš odkládat, poslat. Peníze budeš mít k dispozici, pokud bys je náhle potřebovala, zároveň je nebude mít,,na kartě."
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kreditku úplně někam schovej a neplať kartou, ale hotově. Na týden si urči obnos, který si můžeš dovolit utratit a dej si ho v hotovosti stranou. A pak si z něho ber peníze tak, aby ti nedošly hned třetí den. To tě přiměje každý vydaný obnos zvážit, zda je to nutné. Na nějaký make up bych se vykašlala úplně nebo koupila jen to nejnutnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takovym jako ty radit, je to same jak hazet perly svinim. Sorry jako ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše:
Takovym jako ty radit, je to same jak hazet perly svinim. Sorry jako
Proč jsi v každé diskuzi tak jedovatá? Ona ví, že je to problém, přišla si pro radu, každý ji napsal, jak to může řešit. Jen ty, stejně jako v každé jiné diskuzi, musíš vyrypovat. Nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barevné klubíčko píše:
Proč jsi v každé diskuzi tak jedovatá? Ona ví, že je to problém, přišla si pro radu, každý ji napsal, jak to může řešit. Jen ty, stejně jako v každé jiné diskuzi, musíš vyrypovat. Nechápu
Starej se o sebe laskave!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám třeba spořící účet u své banky. Všechny peníze které tam vložím jsou pro mě automaticky tabu. Záleží samozřejmě na tom, jak moc jsi náročná a kolik máš výplatu. Mě třeba tento měsíc po zaplacení veškerých výdajů zbylo okolo 30tic.. Automaticky jsem poslala 15tis na spořící účet ( ušetřeno ).. Já si prostě řeknu, že mi do další výplaty 15tis stačí a s tím musím vyžít. Podle toho se i chovám a utrácím.. Musíš si tu hranici nastavit sama, říct si stop utrácení. Chápu, je fajn mít věci které se ti líbí ale ještě lepší pocit je, když je ta částka po našetření větší a můžeš jet třeba na pěknou dovolenou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ahep píše:
Starej se o sebe laskave!
Tak tohle mluví za vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já mám třeba spořící účet u své banky. Všechny peníze které tam vložím jsou pro mě automaticky tabu. Záleží samozřejmě na tom, jak moc jsi náročná a kolik máš výplatu. Mě třeba tento měsíc po zaplacení veškerých výdajů zbylo okolo 30tic.. Automaticky jsem poslala 15tis na spořící účet ( ušetřeno ).. Já si prostě řeknu, že mi do další výplaty 15tis stačí a s tím musím vyžít. Podle toho se i chovám a utrácím.. Musíš si tu hranici nastavit sama, říct si stop utrácení. Chápu, je fajn mít věci které se ti líbí ale ještě lepší pocit je, když je ta částka po našetření větší a můžeš jet třeba na pěknou dovolenou
Osobně silně nedoporučuji mít spořící účet u stejné banky, jako máš běžný účet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den @Ahep,
chci Vás upozornit, že pokud nepřestanete s psaním urážek do diskuzí, budeme nuceni Vám udělit ban.
Přeji krásný sobotní večer,
Kačka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@admin píše:
Dobrý den @Ahep,
chci Vás upozornit, že pokud nepřestanete s psaním urážek do diskuzí, budeme nuceni Vám udělit ban.Přeji krásný sobotní večer,
Kačka
a kdy prosím zabanujete @Tala? Ten uráží téměř v každém příspěvku, který napíše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně vždycky zabíralo ty peníze dávat někam, kde na ne nedostanu. Takže když šetříš na bydlení, hned nějakou částku posli někam, kde už na ne nebudeš moct sáhnout.
Jinak já na jednu stranu někde hodně ušetřím, někde jinde zase zaplatím víc než je běžné, takže si občas můžu dovolit něco, co není nezbytné, aniž bych moc utrácela. Nemám potom nutkání utrácet bezmyšlenkovitě. Když jsem ale na něco šetřila, byla jsem schopná koupit si třeba jen 2 ks oblečení ročně a základní věci.
- Citovat
- Upravit
@Zumpa píše:
Osobně silně nedoporučuji mít spořící účet u stejné banky, jako máš běžný účet.
Důvod prosím? Máte s tím zlé zkušenosti?
Pokud máte nějaký průzkum, jakou banku by jste doporučila? Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Důvod prosím? Máte s tím zlé zkušenosti?Pokud máte nějaký průzkum, jakou banku by jste doporučila? Děkuji
Je to nejlepší ochrana proti podvodům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Necetla jsem predchozi komentare, takze to tu mozna zaznelo.
Precti si neco o oniomanii, je to zavislost na nakupovani. Nerikam, ze tim trpis, ale mozna ti mnohe vysvetli tvoje nutkave nakupovani. Dobre je, ze mas sebereflexi a uvedomujes si zbytecnost nekterych nakupu. Priste zkus popremyslet pred koupi a nebo nakup odlozit na jiny den.
Existuje pravidlo 50:30:20.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem byla taky takova, jeste z velke casti jsem. Mne paradoxne pomohlo se ubrat uplne opacnym smerem. Koupit si vec drahou a kvalitní. Treba boty, driv jsem jich mela kvatna, co jsem vykoupila pri brouzdani obchodama a furt kupovala šunty ve sleve ala „prece je tam nenechám“. Mela milion hnusnych levnych veci, ktere mi neprinasely radost. Ted jednou za cas zainvestuju do nejake znacky a zjistim, ze kabelku jsem si nekoupila 3 roky, protoze uz nemam potrebu si neco kompenzovat šuntama. Uplne mne to proste uspokoji tu potrebu, protoze ta vec vypada opravdu jinak a hlavne vydrzi porad krasna. Dalsi rada je, ze nechodim zevlit do kamennych obchodu, cili me to donuti jit cilene na eshop a vybrat to, co potrebuju a ne to, co mi ciknkne do oci a ani to vlastne nechci. Navic ty ceny tam jsou lepsi. Kosmetika klasika Notino, Makeup.cz, boty eobuv.cz, tam maji primo tabulky jednolivych druhu obuvy, ktere si premeruji sami primo tam, takze vim, jakou ma dana bota stelku, velke akce Aboutyou (tam jsem ulovila treba Hugo tenisky za 1.500…), uprimne, kdybych si mela kupovat nejlevnejsi veci ze stojanu, jen abych se necim natrela, to se radsi nebudu malovat vubec, nez se oblikat v Pepcu, tak radsi v sekaci. Ale kvalitní kosmetika i dyl vydrzi, proste dela uplne jinou službu. Jeste dodam, ze to jsou tipy pro damu, ktera ma penize, ale nechce je rozfofrovat za čičoviny. Chapu, ze kdyz někdo sotva vyjde s penezi na mesic, ma zas jine postupy a priority. Treba swap, sekáč, dneska je trh prehlceny vsim moznym a kdyz se vi jak, tak se dostanes k peknym vecem treba za cokoladu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit