Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky holky, opět Vás žádám o pomoc, jde nějako skloubit Wi-fi na internet a zároveň na notebook, ale potřebuji to i na stolní počítač, ale nevím jak, jelikož nemám tam žádnou díru pro kabel na stolní počítač, jelikož mám router na wifi a zároven krabku na internet a ten nemá další díru?? nevím, co stím. A další problém na wi-fině mi nejde přihlašovací heslo, co s tím?? Heslo mi k tomu dali ale na prd není prý ono
, nevíte zda to jde nějako nastavit aby to šlo děkuji
Wifi jsou vlny které se šíří okolo routeru. Notebook si je sám automaticky chytne, protože má přijímač, stolní PC většinou přijímač nemá, musíš si ho koupit - je to taková krabička do usb, jako flashka např.
S heslem neporadím, ale měla bys mít asi jméno i heslo ne? Nedáváš to tam obráceně? Nebo možná zezačátku ta wifi není zavřená, musíš jí teprv sama zaheslovat.
Tak jeden pc je na kabel k wifině a další (notebook) se připojí bez kabelu
Nebo jak to myslíš?
@Katchus píše:
Tak jeden pc je na kabel k wifině a další (notebook) se připojí bez kabeluNebo jak to myslíš?
Já ted spíš řeším heslo heslo zadám a nic
Já v tom tedy nejsem nikterak moc zběhlá, ale pokud vím, tak wi-fina by ti měla jít po celém bytě, a je úplně jedno kolik ti na to běží počítačů - pokud na nich jde wi-fi připojení. Já právě teď jedu na svém notebooku, manžel také na notebooku, je tady zapnutý tablet a mobil - všechny jedou přes Wi-Fi najednou, jen stolní počítač Wi-Fi nemá, tak jede přes kabel…
Jen tedy bez hesla se na Wi-Fi jen tak nedostaneš, takže zkoušej kombinace velká a malá písmenka, případně zkontroluj jestli máš zapnutou numerickou klávesnici
@tterka píše:
Já v tom tedy nejsem nikterak moc zběhlá, ale pokud vím, tak wi-fina by ti měla jít po celém bytě, a je úplně jedno kolik ti na to běží počítačů - pokud na nich jde wi-fi připojení. Já právě teď jedu na svém notebooku, manžel také na notebooku, je tady zapnutý tablet a mobil - všechny jedou přes Wi-Fi najednou, jen stolní počítač Wi-Fi nemá, tak jede přes kabel…Jen tedy bez hesla se na Wi-Fi jen tak nedostaneš, takže zkoušej kombinace velká a malá písmenka, případně zkontroluj jestli máš zapnutou numerickou klávesnici
Já v tom hesle nemám žádné čisla ![]()
@tumpach píše:Já ted spíš řeším heslo heslo zadám a nic
Přihlašovací jméno máš správně? Malá velká písmena, bez mezer, čísla??? Možná není problém v heslu, ale v tom přihlašovacím jménu
Takže jestli to chápu, máš net klasicky kabelem a ještě wi-fi? kabel funguje, ale na wifině nejde se přihlásit? tak buď je něco špatně s tím přihlášením nebo je ještě heslo vnitřní skupiny, to tě nepustí přihlásit další pc. A tomu já nerozumím, zřejmě budeš muset volat toho, kdo ti to zapojil ![]()
Aby wi-fi signál přijímal stolní počítač, potřebuješ něco takového:
http://www.tojebajo.cz/…-ep-ms150nw/
Je to první, který jsem rozklikla, takže jsem nezkoumala žádné parametry. To nainstaluješ do počítače a nastavíš wi-fi stejně jako na notebooku.
Heslo? To nevím, co tam máš za problém ![]()
@tterka píše:
Přihlašovací jméno máš správně? Malá velká písmena, bez mezer, čísla??? Možná není problém v heslu, ale v tom přihlašovacím jménu
jméno se mi tam objevilo automaticky :-/
@Katchus píše:
Takže jestli to chápu, máš net klasicky kabelem a ještě wi-fi? kabel funguje, ale na wifině nejde se přihlásit? tak buď je něco špatně s tím přihlášením nebo je ještě heslo vnitřní skupiny, to tě nepustí přihlásit další pc. A tomu já nerozumím, zřejmě budeš muset volat toho, kdo ti to zapojil
nikdo můj brácha, nejakej pitoemček ale do toho dával heslo, ot je fakt a napsal mi heslo ale to pravda nebude bože můj
A máš Wi-Fi vůbec zapnutou? ![]()
Za tím přihlašovacím jménem, nemáš tam jedno „prázdné písmenko“? Nebo před ním? Musí tam být čistě jen znaky jména, a žádná mezera.
Nějak se mi nezdá, že by ti dali špatné heslo ![]()
@tterka píše:
A máš Wi-Fi vůbec zapnutou?
Za tím přihlašovacím jménem, nemáš tam jedno „prázdné písmenko“? Nebo před ním? Musí tam být čistě jen znaky jména, a žádná mezera.
Nějak se mi nezdá, že by ti dali špatné heslo
no jo, ale me se objeví dotyčnás ít, zmáčku a řekne mi tojen eheslo napísi ehslo, ehslo není správné, oni ho totiž měnili
, ale si nějako blbě ![]()
@tumpach píše:
no jo, ale me se objeví dotyčnás ít, zmáčku a řekne mi tojen eheslo napísi ehslo, ehslo není správné, oni ho totiž měnili, ale si nějako blbě
ale to po tobě chce heslo do domácí sítě. ne na wifi a nebo máš špatně nainstalované ovládače, bud sis heslo do domaci sitě musela nastavit nebo je erární
@machovicsimca píše:
ale to po tobě chce heslo do domácí sítě. ne na wifi a nebo máš špatně nainstalované ovládače, bud sis heslo do domaci sitě musela nastavit nebo je erární
Jupííí mám to, resetovala jsem wifinu, ale další problém, jak to mám zaheslovat??