Prosím zkušenější: rada ohledně internetu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6945
29.1.14 19:38

Prosím zkušenější:

Ahojky holky, opět Vás žádám o pomoc, jde nějako skloubit Wi-fi na internet a zároveň na notebook, ale potřebuji to i na stolní počítač, ale nevím jak, jelikož nemám tam žádnou díru pro kabel na stolní počítač, jelikož mám router na wifi a zároven krabku na internet a ten nemá další díru?? nevím, co stím. A další problém na wi-fině mi nejde přihlašovací heslo, co s tím?? Heslo mi k tomu dali ale na prd není prý ono :zed: :zed:, nevíte zda to jde nějako nastavit aby to šlo děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13717
29.1.14 19:42

Wifi jsou vlny které se šíří okolo routeru. Notebook si je sám automaticky chytne, protože má přijímač, stolní PC většinou přijímač nemá, musíš si ho koupit - je to taková krabička do usb, jako flashka např.

S heslem neporadím, ale měla bys mít asi jméno i heslo ne? Nedáváš to tam obráceně? Nebo možná zezačátku ta wifi není zavřená, musíš jí teprv sama zaheslovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
29.1.14 19:43

Tak jeden pc je na kabel k wifině a další (notebook) se připojí bez kabelu :nevim: Nebo jak to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.1.14 19:45
:(
@Katchus píše:
Tak jeden pc je na kabel k wifině a další (notebook) se připojí bez kabelu :nevim: Nebo jak to myslíš?

Já ted spíš řeším heslo heslo zadám a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.1.14 19:45

Já v tom tedy nejsem nikterak moc zběhlá, ale pokud vím, tak wi-fina by ti měla jít po celém bytě, a je úplně jedno kolik ti na to běží počítačů - pokud na nich jde wi-fi připojení. Já právě teď jedu na svém notebooku, manžel také na notebooku, je tady zapnutý tablet a mobil - všechny jedou přes Wi-Fi najednou, jen stolní počítač Wi-Fi nemá, tak jede přes kabel…

Jen tedy bez hesla se na Wi-Fi jen tak nedostaneš, takže zkoušej kombinace velká a malá písmenka, případně zkontroluj jestli máš zapnutou numerickou klávesnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.1.14 19:46
@tterka píše:
Já v tom tedy nejsem nikterak moc zběhlá, ale pokud vím, tak wi-fina by ti měla jít po celém bytě, a je úplně jedno kolik ti na to běží počítačů - pokud na nich jde wi-fi připojení. Já právě teď jedu na svém notebooku, manžel také na notebooku, je tady zapnutý tablet a mobil - všechny jedou přes Wi-Fi najednou, jen stolní počítač Wi-Fi nemá, tak jede přes kabel…Jen tedy bez hesla se na Wi-Fi jen tak nedostaneš, takže zkoušej kombinace velká a malá písmenka, případně zkontroluj jestli máš zapnutou numerickou klávesnici

Já v tom hesle nemám žádné čisla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.1.14 19:46
@tumpach píše: :(Já ted spíš řeším heslo heslo zadám a nic

Přihlašovací jméno máš správně? Malá velká písmena, bez mezer, čísla??? Možná není problém v heslu, ale v tom přihlašovacím jménu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
29.1.14 19:50

Takže jestli to chápu, máš net klasicky kabelem a ještě wi-fi? kabel funguje, ale na wifině nejde se přihlásit? tak buď je něco špatně s tím přihlášením nebo je ještě heslo vnitřní skupiny, to tě nepustí přihlásit další pc. A tomu já nerozumím, zřejmě budeš muset volat toho, kdo ti to zapojil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
29.1.14 19:51

Aby wi-fi signál přijímal stolní počítač, potřebuješ něco takového:
http://www.tojebajo.cz/…-ep-ms150nw/
Je to první, který jsem rozklikla, takže jsem nezkoumala žádné parametry. To nainstaluješ do počítače a nastavíš wi-fi stejně jako na notebooku.

Heslo? To nevím, co tam máš za problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6945
29.1.14 19:53
@tterka píše:
Přihlašovací jméno máš správně? Malá velká písmena, bez mezer, čísla??? Možná není problém v heslu, ale v tom přihlašovacím jménu

jméno se mi tam objevilo automaticky :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.1.14 19:55
@Katchus píše:
Takže jestli to chápu, máš net klasicky kabelem a ještě wi-fi? kabel funguje, ale na wifině nejde se přihlásit? tak buď je něco špatně s tím přihlášením nebo je ještě heslo vnitřní skupiny, to tě nepustí přihlásit další pc. A tomu já nerozumím, zřejmě budeš muset volat toho, kdo ti to zapojil :kytka:

nikdo můj brácha, nejakej pitoemček ale do toho dával heslo, ot je fakt a napsal mi heslo ale to pravda nebude bože můj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
29.1.14 19:57

A máš Wi-Fi vůbec zapnutou? :think:
Za tím přihlašovacím jménem, nemáš tam jedno „prázdné písmenko“? Nebo před ním? Musí tam být čistě jen znaky jména, a žádná mezera.
Nějak se mi nezdá, že by ti dali špatné heslo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.1.14 20:03
@tterka píše:
A máš Wi-Fi vůbec zapnutou? :think:
Za tím přihlašovacím jménem, nemáš tam jedno „prázdné písmenko“? Nebo před ním? Musí tam být čistě jen znaky jména, a žádná mezera.
Nějak se mi nezdá, že by ti dali špatné heslo :think:

no jo, ale me se objeví dotyčnás ít, zmáčku a řekne mi tojen eheslo napísi ehslo, ehslo není správné, oni ho totiž měnili :), ale si nějako blbě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 20:09
@tumpach píše:
no jo, ale me se objeví dotyčnás ít, zmáčku a řekne mi tojen eheslo napísi ehslo, ehslo není správné, oni ho totiž měnili :), ale si nějako blbě :nevim:

ale to po tobě chce heslo do domácí sítě. ne na wifi a nebo máš špatně nainstalované ovládače, bud sis heslo do domaci sitě musela nastavit nebo je erární

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.1.14 20:10
@machovicsimca píše:
ale to po tobě chce heslo do domácí sítě. ne na wifi a nebo máš špatně nainstalované ovládače, bud sis heslo do domaci sitě musela nastavit nebo je erární

Jupííí mám to, resetovala jsem wifinu, ale další problém, jak to mám zaheslovat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák