prosinec 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6954
13.3.07 11:26

Fazolko ne že bych ti do toho chtěla kecat, ale jestli ta „ostatní“ cvičení jsou Vojta, jakože pláč a psychická proměna by tomu odpovídala, rozhodně bych to necvičila s dítětem, které nemá diagnostikovanou nějakou koordinační poruchu apod.Ono se sice s oblibou říká, že to neuškodí, ALE… My jsme Vojtu cvičili hooodně dlouho, Kája řvala jak tur a mě pořád všichni povídali, jak to nebolí, není to nepříjemné, dítě řve proto, že ho omezujeme v pohybu. Nedávno jsem měla možnost mluvit s dospělou paní, která má DMO a ta mi říkala, že Vojtu na ní zkoušeli před pár lety a po prvním cvičení byla rozhodnutá, že bylo poslední. Že měla pocit, jako by jí někdo v mozku přehazoval výhybky. A ono to tak hodně laicky řečeno opravdu funguje. Špatné pohybové vzory jsou nahrazovány správnými, těmi, které takový mozek „neumí“. A shodly jsme se na tom, že vojta je úžasné cvičení, tam kde je opravdu závažné postižení, či porucha, ale zcela jistě ten řev není jen o tom, že bráníme dítěti v pohybu. No, s Bobathem to samé, počkala bych, jak bude Erýsek pokračovat a cvičila bych jen tehdy, pokud by to indikoval neurolog, nebo rehabilitační lékař na základě nějakého vyšetření. A pokud chceš opravdu něco cvičit, kup si gymnastický míč, ten je na cvičení rovnováhy a koordinace skvělý. Tak, uf. Musela jsem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
13.3.07 13:32

Sajso to bylo hezké povídání o tom cvičení… :wink:
No, a s vakcínou to máš aspoň vyřešené, Daník vlastně rozhodl sám :lol:

Holky, Prokop trhl včera a dnes svůj osobní rekord - dopoledne v kočáru spal přes 3 hod, takže jsem včera zvládla v klidu výplaty, dnes nákup v Makru a zítra udělám ELDP a velké úkoly mám za sebou… se těším, protože ve čtvrtek pojedem do Brna na veletrh, tak nebudu mít velké resty, jen plno malých :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
13.3.07 13:45

Jolmo svého času jsem si před spaním četla Mozkové hybné poruchy v kojeneckém věku. 8) :lol: Já bych to dobrovolně, bez indikace necvičila, protože bylo období, kdy jakmile jsme začali svlékat, Kája řvala jaksi preventivně a u lékařů jí pravidelně píší do zpráv, že je nevyšetřitelná, prostě jakmile ji svlékneme a někdo se přiblíží, má pomalu hysterák. Jsem za Vojtu ráda, určitě jí pomohl, je jisté, že DMO je indikace jako Brno, tam se ty nevýhody až tak neřeší, ale cvičit jaksi preventivně toho nejsem přítelem. Právě kvůli psychice toho drobka.

No, taky jsem si říkala, že to Daník nejspíš rozsekl sám. :roll:

Daník trhal rekordy včera, téměř celý den spal, bez nutnosti nějak zvlášť uspávat. Dnes je to o trochu horší, ale jsem spíš ráda, máme všichni rýmu, já mám pocit, že i teplotu, takže bych nerada, aby to chytl a to, že se chová jako vždy vidím jako dobré znamení. :wink:

Nechci vypadat hloupě, ale co je to ELDP? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
13.3.07 13:53

Nevypadáš hloupě, to není žádný běžný výraz, je to Evidenční list důchodových asi příjmů 8O , prostě to, co se musí každý rok vyplnit a poslat na sociálku za všechny zaměstnance - mají na to spešl program, protože se to musí psát přesně do kolonek, neb to zpracovávají stroje a trefit se do těch kolonek je fakt legrace :roll: .

Včera odpoledne jsem na třetí pokud navštívila prodejnu s dětskýma věcma tady pod kopcem - byla jsem tam už 2×, jenže s kočárem, takže sotva jsem stačila zaostřit zrak, už jsem zas odcházela, neb Proki prostě 5 min v klidu ležet nebude. Včera jsem ho vzala do šátku, takže byla pohoda, mj. jsem zjistila, že tam mají body Prince Oliver levnější jak ve většině případů na netu /jak na těch www. určitě/ a dost velký výběr. Odcházela jsem spokojena, mé tužby byly konečně naplněny a ještě jsme se pěkně prošli 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
13.3.07 13:58

Ahá, tak to jo, já si říkala, co je to za špek. :wink:

Body od Olivera jsou nejúžasnější, tady je ale nikdo neprodává. :roll: Už bude pomalu letní kolekce, těším se… :D Minulý týden jsem vytahla velikost 74 a nijak přehnaná na nás není, na léto musím koupit už 80. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
13.3.07 14:03

Já jsem dostala jednu letní 86 a myslím, že to bude tak akorát… Už teď jsem přemýšlela, jestli nekoupit 80,ale nakonec jsem koupila 1 ještě 74, potřebuju jen nějaké reprezentativní :wink: . Po Velikonocích ale pojedem ještě do Mnichova, tak repre kousky nakoupím snad i tam :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
13.3.07 14:08

Já jsem zase repre kousky objednala od Nextu. :D Ale Oliver je taky dost repre, fakt mají krásné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
13.3.07 15:01

Oliver je fakt parádní, akorát mně ty bodýčka přijdou velikostně trochu menší, malýmu teď dávám 68, jsou mu akorát a přitom víc než 60cm měřit nebude :wink:

Dnes přišla mamka na vožení, jsem ráda, ikdyž v takovým počasí bych šla moc ráda i já. Už mám poklizeno (aspoň trochu :oops: ), jdem si dát kafčo na balkón. Za chvíli nám konečně dovezou ty oblečky, se moc těším. :)
Snad je u vás taky tak krásně jak tady, já jsem dnes celá akční z toho sluníčka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
13.3.07 15:08

Handah taky myslím, že jsou menší. :D Ty jo závidím vám, venku je tak krásně a mě bolí celý člověk, jsem ráda, že jsou děti celkem hodné… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
13.3.07 15:14

No, já jsem dospěla do stadia, že prodávám kousky, které jsme neměli ani jednou na sobě, protože se objevily nějaké víc repre :oops: :lol: , Next doveze kámoška spolu s kočárem… Kdyby můj muž tušil ty finanční toky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
13.3.07 15:32

Jolmo taky tak… :oops: Jsem ráda, že nejsem sama. Ani můj muž naštěstí ty toky moc nesleduje, dokud má co večeřet. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
13.3.07 18:11

Alinko , sušená rajčata mám naložená v oleji, taky se dají použít. Kdyby nebyla naložená, tak bych je možná předem nechala chvilku namočit ve vodě.
Sajso, Jolmo, o finančních tocích mi ani nemluvte, jen v tomto týdnu čekám tři balíčky z MMB :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
13.3.07 18:37

Na finanční toky jsem naštvaná, kolotoč Papou z promimi hrál 4 dny. Blbec. Teď nevím, zda to reklamovat, protože ta písnička se Erýskovi stejně nelíbila. Ale mně jo… :cry:

Sajso , dobrý příspěvek, k tomu cvičení. Už tak jsem byla přesvědčená, že tahle cvičení ne, že zůstanu jen u toho posilování ručky, to ho baví, ale tvá filipika mě v tom ještě podpořila. Naštěstí se mi to eklovalo, hned jak mimís byl druhej večer divnej (nevím, jak to popsat, prostě se choval jinak), takže snad jsem mu těch výhybek v hlavince nepřehodila moc. Kua, člověk by pro ně udělal první poslední a kolikrát toho víc pos… než vylepší. :?

Byli jsme dnes na parádním výletě v Lodenici, mimísové bumbali venku, štvalo je sluníčko, pejsek prohnal srnku (ty tedy prohání i v přilehlém lesoparku, žádná novinka… :lol: ), idylka. Mám o pár pih víc a nadávám si, že jsem se zase vyprdla na ten opalovací krém.

Tuhle jsem koukala do zrcadla, zatímco mi mimís v náručí spokojeně kadil do umyvadla, a to byste nevěřily, co jsem spatřila; VRÁSKY!!! Mládí v haj… :lol: :lol: :lol: Ale vlasy mi nešediví, tak dobrý, zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
13.3.07 18:38

Pra:,–(ko já mám sušená rajčata taky v oleji. Dnes jsem z nich zase dělala, chtěla jsem oběd, aby se uvařil sám, tak jsem jen smíchala těstoviny se sušenými rajčaty a drobně pokrájeným pršutem, frkla do zapékací mísy, zalila šlehačkou a zapekla. Uvařilo se to skoro samo a bylo to dost jedlé. :wink:

Z mimibazaru taky chodí dost balíků, pošťačka si musí myslet, že jsem dědila po Rockefellerovi. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
13.3.07 18:47

Fazole klid, ještě jich pár přibude a přestaneš to sledovat :wink:
Kolotoč určitě reklamuj, minimálně kvůli sobě :lol: , ale ještě před tím bych zkontrolovala batterky, pokud není tahací :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí