Poradna duly
Jana Čurdová
zabulienko
jedeme do Krkonoš, do Strážného, na Friesovy boudy.
Inge
Ještě jsem ani nezačala.
Matík jaksi nespolupracoval.
Tak to si to zítřejší odpoledne užij.
postel
Nám naši dělali, že vyndali několik špriclí a mohly jsme z ní vylézt, když jsme už byly větší, ale nepadaly jsme. A až pak jsme dostaly velkou postel. Nejspíš to udělám taky tak.
Marodům ať je brzy dobře.
ahooooooooooooooooj holky,
konečně on-line. Už jsem měla absťák. Jsem moc ráda,že zase můžu být s vámi. Dočetla jsem vše, ale moc si toho nepamatuji.
enio - lucinka je kouzelná a tobě ať je dobře
petro - to je fakt smůla, ještě kdyby tak věděl, žes to nepsala ty. Za nás to taky hodně kontrolovali a myslím, že někoho fakt i vyrazili. Držíme palečky na další zkoušky, teď už tě určitě čeká víc štěstí.
janko - filda už jí jen ovocné jogurty, kupuji holandii, mají více příchutí a moc mu chutnají. Kaši chce jen občas, mám takový pocit, že jsou na něj moc sladké.
jiřko - tak ať to s prací vyjde
ivčo - tak držíme palečky na těhu
vlaďko - ještě jednou díky za info a co vojitíšek?? Co vám řekla Dr.??
srazík - mrzí mě to, ale jak tu musíme jezdit po poli, stále totiž jsme zablokovaní, tak je to kapku riskantní (kouže to jako prase)
janko - ať se ti na horách moc líbí. Až budeš mít pak čas, napsala bys mi prosím do SZ návod na ten sliz? + prosím i postup a dávkování a stejně tak, jestli dáváš místo aviváže ocet, tak v jakém poměru, kolik na kolik prádla. díky moc, někam jsem to uložila a nemůžu to najít. Nakoupila jsem Frosche, ale ten gel na praní je dost drahý. Taky moc držímep palečky na zkoušky
Luciku - to je super, že Samík už není chudokrevný, jen tak dál
tak a dávájí Ranč, jdu koukat, zbytek později
Holky neviete kde mam USB kľuče???
Prosim,len nech nie su v pr.....Mam tam fotky a kopu doležitých veci.Jak pred Samikom furt všetko schovavam,tak teraz neviem kam som ich dala.Len dúfam,že som ich niekam dala ja a nie Samik napr. do koša
Chcem si isť dať vyvolať fotky (v tete drog. maju teraz akci za 1.50) a tam su tie najkrajšie z vianoc
Už ma z toho porazi ![]()
Enio Lucinka je nááááádherna princezna.Škoda,že tu mame tak malo holčiček.
![]()
postel ja sa chystam kupovať tak za rok,ale nie velku.Taku nejaku peknu detskú
Samik usnul,tak idem polidiť a pojdem si lahnuť,lebo aj tak je za 30min. hore ![]()
tedy, tak jsem si dneska libovala, jaké máme štěstí, že nás zatím minuly nemoci a vrátili jsme se z knihovny a Lucinka měla 39°C…naštěstí to do půl hodinky po Nurofenu kleslo na 37,4°C…
nic jiného jí není, tak nevím, jestli to nemůže být tím prořezáváním 4 zoubků najednou?
enia píše:
tedy, tak jsem si dneska libovala, jaké máme štěstí, že nás zatím minuly nemoci a vrátili jsme se z knihovny a Lucinka měla 39°C…naštěstí to do půl hodinky po Nurofenu kleslo na 37,4°C…
nic jiného jí není, tak nevím, jestli to nemůže být tím prořezáváním 4 zoubků najednou?
může. Robik měl přes 39
Luci, někde tu vegetu snad budou mít. Bohužel mi přijde, že kdybychom ti jí poslali, že se ti to nevyplatí, vzhledem k novému systému poštovného… stálo by to nejmíň za poštovné 50 možná víc. Bo už by to musel být balíček
![]()
Tak dneska jsem měla telefon a jsem vybraná do „užšího kola“.
V pondělí mám další pohovor a uvidíme. Mluvila jsem s jednou známou,co mi to dohodila a prý to mám na 50% jisté. ![]()
Takže jste držely moc dobře.Potom poprosím ještě v pondělí. ![]()
Enio
Tak jestli nevypadá jinak nemocně,tak to určitě může být od zubů.Přeju,ať jsou co nejdřív venku.
Lucinka je krásná a slaďoučká.Ta fotka,kde zkoumá toho ptáka (normálně mi vypadlo,jak se jmenuje
).....ahá čápa
,je naprosto dokonalá. ![]()
Luci
Fakt nevím,kde je máš.
Radko
Ahooooooooj.Už nám nemyz,jo? ![]()
Ad postel ..... Já dala děti (zatím všechny) do postele v 17.měsících.Pod postel jsem dala matraci.Když spadly,tak do měkkého.
Kolikrát jsem našla prcka ráno spát dole. ![]()
A víc nevím.Jdu obarvit marcipán.
novinky od nás:
Máme 4 zuby (Jiřko prosím do tabulky, díky). Filda se začal pouštět a chvilku sám stojí. Na chození to ještě nevidím, ale času dost, vidím to tak nejdříve za měsíc až dva. Jinak hezky povídá, hlavně táta, to říká furt dokola a je to tak hezký, hlavně když manža přijde z práce, bouchnou dveře a Filda hned začně táta táta a leze po čtyřech ke dveřím. V knížce si najde zvířátka a říká haf, haf, či, či, gaga a bé. Bé sice říká krávě nebo koze, ale stejně je to náš šikulka. Do hrnce chce strhat akorát kruh, protože ten si najde kam patří, ostatní se zatím moc nedaří. A taky říká tři, čtyři (ši, čiři). Zřejmě z těch mluvícíh hraček od FP, vždycky když dáváme kroužky na tyč. Je to děsně sladký.
pardon za sebestředný příspěvek, ale potřebovala jsem se trochu pochlubit.
Vlaďko - s tou pekárnou, bacha na množství droždí, v obchodě ho najdeš ho vanilkového cukru, prášku do pečiva atd. Taky různé značky různě kynou a droždí by se nemělo potkat s vodou, pak špatně kyne. Určitě používat odměrky, od oka to většinou špatně dopadne. Ze začátku se toho pár nepovede, tak neházet flintu do žita, chce si to ošahat.
Jiřko - super stonožka, fakt moc hezký a s tou MS od desíti let, tě fakt lituji. Já si počkala až do 16, taky trochu exot.
mateřská - já mám taky variantu na 2 roky, buď půjdu do práce nebo bude 2. mimi. Hlídat by mohli babičky. Soukromou mateřskou školku tu máme taky, ale známí sem dávají dceru a 2× půlden za týden stojí 5 tis, to bychom nezaplatili. Jinak školka je tu beznadějně plná, takže asi budou muset nastoupit babičky.
Enio - ty zuby by to mít mohly, nebo pak 5. nbo 6. nemoc, ale to by se pak osypala
Luciku - já taky pořád něco hledám, máme ještě spusta věcí v krabicích a jako na potvoru je to vždycky v té poslední. Nevím, jestli jsem vám to psala, ale když nás stěhováci přestěhoali, tak zapoměli jednu krabici v garáži, kde jsme měli věci a v té byli šrouby na ložnici, takže šíleně důležitá krabicie, všechno jsme prošli 3×, 3 hodiny času v hajzdlu. A USB jsem hledala o víkendu. Taky mám KB a taky ten klíč na el. bankovnictví. Ale já si vždycky stáhnu ten program, co tam mají a tne dost pomůže. Teď jsem to stahovala do 3 počítačů a bylo to o nervy, kort u mamina starého. Nešla mi tam java a nová verze explorera kvůli paměti,ale pak jsem to nějak rozchodila.
pojišťovny - já jsem letos nic neuplatňovala, chtěla jsem to očkování,ale pak měl Filda průjem a tak jsem to nechala být.
kačko - jak se vám bydlí?? Taky máte tolik sněhu. Tady je ho spousta. Dneska jsem šla na procházku kolem lesa a fakt super. Sice zíma jak pr…, ale nádhera.
bobování - tak to mě nenapadlo. přišlo mi, že je Filda moc malej.
jinak nám se bydlí moc dobře, postupně zjišťuji, co tu maj za obchody a co chybí. Základní tu je, brala bych poštu, ale ta je v Mnichovicích. Teď přidali vlaky, takže do Prahy jezdí každých 20 min ve špičce, jinak 2 do hodiny, což je super. A na hlavní nádr. je to 35 minut, a na stanici to mám 5 minut, takže to je prima.
tak se omlouvám za dlouhý příspěvek, ale potřebovala jsem se vypsat.¨¨
hezký večer
petro - ještě jsem zapoměla, ta indukční varná deska je super, super. Akorát na štědrý den jsem zjistila, že mi nefunguje půlka hrnců i pánev, ikdyž je na indukci. Tak jsem musela kapra smažit v papiňáku. Naštěstí mi hrnce poslali nové, ikdyž jsem je už měla 3 roky. O problému prý věděli. Tak to jsem ráda, nebyly úplně nejlevnější. Ještě koupíme jednu pánev, ale jak jsem už koukala jsou dost drahé.
Ahojky,
Radko, to je fajn, že už bydlíte.. ať se líbí a daří ![]()
My máme krásně sníh,mráz, sluníčko,teď už měsíc… se musíme navštívit, co? Mnichovice jsou kousek, zítra jedeme k řezníkovi, mají tam výborné párky ![]()
Inge, v Plzni jsme koupili, takže můžu zkracovat, manžel už navrtal garnyže, je šikovnější než já, mě se do té piplačky nechce…
Paleček byl fajn, se tam kluci vyřádili
Enio, máš krásnou princezničku
Marodi, ať se dáte rychle dokupy, žádné bacily neroznášíte ![]()
Jdu na ty záclony… se mi necccchhhhcccceeeeee.....
jo a Marti sk kde jsi prosím tě viděla ty nálepky na mmb?? Já nic nenašla..
zatím pa
Ahoj,
Inge, Radko, děkujem za optání, u dr. nám bylo řečeno, že nic neslyší, samozřejmě u ní nezakašlal ani náhodou, ale dnes byl celý den bez teploty a kašel už zní líp, ne tak děsivě, je zahleněný a i kašel podle toho zní, tak jsem si oddychla, teda jestli se to tak dá říct. A rýma, no teče mu z nosu, takže je z toho obyč nachlazení. Prý se to bude dít vždy, když bude prudká změna počasí, velká zima a oteplení, prostě ty skoky… ale to myslím, že je u všech, ne jen u Vojty, že měl laryngitidu.
A dnes tři hodiny řádil u Lukáše v práci a byl nadšený, tak jsem skoro (ale jen skoro) s váma mohla být i v herničce, bylo mi to líto, ale hlavně, že jste to otestovaly ![]()
a mimochodem (Jiřko, neprudím!) jsem ještě dneska vyrazila z VZP další tisícovku, tak si říkám, že už jsem spokojená ![]()
Enio , Lucinka je překrásná, to je holčička jak princeznička, musíš nám aspoň ty fotečky dávat častěji, ať se máme na co koukat ![]()
Jani, přeju krásné hory, nevím, kdy teda přesně odjíždíš, ale každopádně si užijte sněhovou nadílku jak se patří ![]()
Holky maminy, nemaroďte, ať jste fit, já teda taky kašlu, ale nic, co by mi vadilo.
Postýlku ještě neřeším, protože se mrská úplně děsně, tak nám nehrozí spaní bez špryclí.
Ochucuju zatím jen solí, trochu, do všeho, rýže, těstovin, brambor..možná pokoukám po té vaší vegetě bez g. ![]()
a už dál nevím..
Ahojte!
Matýsek dneska taky řádil, ráno našel polomáčené sušenky pod stolem, začal je jíst, pak vylezl na sedačku (béžovou) a celou ji zamazal..... Tak jsem musela prát potahy. Taky měl dneska teplotu, dopoledne se mnou ležel v posteli, tak mu asi nebylo moc dobře. Asi to má taky od zubů, pořád si tam šmejdí rukou.
Radko - super, že jsi se ozvala! Filípek je šikulka!
Enio - Lucinka je fakt krásná princeznička! Doufám, že taky jednou budu mít holčičku…
Jiřko - tak budem držet palce, ať tě vyberou!!
Radko
To je paráda, že jsi se ozvala. Filda je šikula, uvidíš, že se za chvíli rozťape. Sliz napíšu.
Bebuško
Na hory jedeme až v neděli, zítra budu balit a přijde táta předat Matíkovi velkou láhev domácí slivovice, my mu ji zakopáme na zahradě a dostane ji k 18.narozeninám.
Luci
Já taky pořád něco hledám, Matík neustále uklízí. ![]()
enio
Lucinka je vážně nádherná holčička, moc se vám povedla. ![]()
Jiři
Jen tak dál. ![]()
zabulienko
Hezk fotky, Lukáško má už těch zoubků plnou pusu, co? Vypadá už jako velký kluk.