Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, tak u nás žádná velká změna.
Eliášek stále teplota, nyní naměřená 38,9 ![]()
Dneska jsem volala k dr. zítra máme dorazit.
Navíc na mně pořád loudí sušenky (BE BE s cereáliemi) ![]()
No a já nemám srdce mu nedat, když mu neni dobře. ![]()
Radko
Já myslim, že 6 měsíců se to nechává, když se to stane až ve vyššim stádiu a jeden měsíc mi přijde zase málo.
Já bych nechala proběhnout 2 MS a pak bych se zase začala snažit.
Já vim, se mi to radí, když vy na to kvůli penízkům pospícháte.
Ale jak si napsala, jde tu hlavně o toho drobečka a taky i o tebe, aby tobě to nijak neublížilo.
Radka75 píše:
Jiřko - máš zlatíčkaSabi - to je ale super binčus
janko - hegerovou taky můžu, tak si užij večer
kačko - to je fakt smůla, blbec jeden, tak hlavně, že ho máte z krku
gorila - no já jsem taky hojně obdařená, je to fakt hrůza
ivčo - tak už zítra, to je super
inge - u nás to bude podobné, já opravdu nevím, co by to mohlo být. jediný, co mě napadá, že si líznul pomerančové štávy s vodou, ale jen kapku od marka a hodně ředěné. Dr. říkala, že spíš z té chemie než z pomerančů. Ty rudé fleky začínají pomalu bělat, tak uvdiíme. Začnu si psát, co jedl každý den, jinak to asi nepůjde. Horší je, že se neví, jak rychle se to může projevit, takže to prý může být až 2 dny zpátky.
Jinak kluci jsou fakt akčníkitty - testy až do 2 let?? Já předběžně tuším, že určitě jahody, kakao, rajčata, to se mu vždy zhoršil ekzém na obličeji, ale bude toho asi víc. A nestraš s tím alergologem, nějakej bejt musí. Dostali jsme zodac.
pajuleno nebo kdo se ptal - já nejsem alerg. na nic, manžel taky ne. Jen moje mamka má astma
dneska jsme celý den běhali po úřadech, bohužel jsme nestihli mého gynekologa, tak už až ve středu. No měla jsem tam být už minulý pátek, snad tam žádný zánět nebo něco jiného není.
tak potřebuju od vás poradit. Pořád nevím, kdy máme začít se znovu snažit. Četla jsem tady na emiminu spousta diskusí a některé holky píšou, že začli už po první MS. Můj porodník mi řekl, že by to šlo po první MS, gynekolog až po 3 měsících. Někdo říká, že až po 6 měs. Chtěla bych moc začít už po první MS, ale mám strach, abych něco nepodělala. čím dřív začnem, tak budu víc psychicky v pohodě. Bohužel i z finančního hlediska bychom potřebovali začít už v dubnu, mám mateřskou na 2 roky a s těma všema úvěrama by to bez příjmu mohl být velký problém. Ale prachy nejsou důležité, důležité je, aby to bylo pro mimi bezpečné.
Tak mi prosím napište, co si o tom myslíte a co mi radíte, jo? díky
ad snažení vzhledem k tomu, že jsi potratila opravdu hodně na začátku, nechala bych proběhnout pouze cyklus a pak bych na to vlítla, třeba to taky hnedle nepůjde. Jinak kamarádka co potratila mohla za dva měsíce, ale prý opravdu každý gyn. tvrdí něco jiného. druhé řekla to samé. takže bych se nebála, ono si tělo poradí ne?
ad zodac - Raduš nechci nějak prudit, ale zodac z mé zkušenosti je pěkná sračka. Vzhledem k tomu, že mám trošku praxi s alergo lékama, viz. moje práce, tak bych si sobě i svému dítěti nechala napsat jen orig. lék i přesto, že bude drahý. zodac je jen generikum a dělá ho Léčiva. Já dostala vzorek od dr. a nezabraly mi ani dva prášky, tak jsem tam vlítla a řekla, že chci hnedle zpět svůj originální. Tak to jen pro info. Příště trvej na zyrtecu, je mnohem lepší a origoš.
my dáváme kapky - rozšiřují sliznice, když děti kašlou a mají rýmu, stojí asi stovku.
Terulka píše:
Ahojky, tak u nás žádná velká změna.Eliášek stále teplota, nyní naměřená 38,9
Dneska jsem volala k dr. zítra máme dorazit.Navíc na mně pořád loudí sušenky (BE BE s cereáliemi)
Radko
No a já nemám srdce mu nedat, když mu neni dobře.
Já myslim, že 6 měsíců se to nechává, když se to stane až ve vyššim stádiu a jeden měsíc mi přijde zase málo.
Já bych nechala proběhnout 2 MS a pak bych se zase začala snažit.
Já vim, se mi to radí, když vy na to kvůli penízkům pospícháte.
Ale jak si napsala, jde tu hlavně o toho drobečka a taky i o tebe, aby tobě to nijak neublížilo.
nepruď s sušenkama a klidně mu dej, když nesní každý den balíček, tak to přece nevadí. a kor ty cereální. Robik papá i koláček atd. a sušenky měl tyhle cereální i s tou čokoládou a taky se mu nic nestalo. A ani je znovu nevyžaduje.
Radko…ja by som to nechala na prirodu.....telo si samo povie ze kedy..... ![]()
martinaSK píše:
Radko…ja by som to nechala na prirodu.....telo si samo povie ze kedy.....
Radko, ja úplne súhlasim s Maťou, ja by som asi začala hneď a telo si samo vyberie kedy bude ten najsprávnejší čas ![]()
Ináč vás všetky zdravím ![]()
vôbec nemám čas sa dostať k pc, marečkovi začala škola, Lukáško zas malo spinká cez deň, počasie máme hnusné tak musime sedieť doma
a ja už mám tiež domáce úlohy ![]()
tak večer som tak unavená
a to sa nám Lukáško naučil zas v noci papať, teda tatíčko ho naučil ![]()
Jirko, sú zlatí, kde ste sa fotili
Sabiko, bordel riadny, ale dobré to vyriešila
hodila si šlofíčka a mamina to uprace ![]()
Žížalko, až je lepšie
Ivčo, zajtra chceme fotečku
Inge, až je Ondráškovi lepšie
s tým odchlpením ste ma dobre pobavili ![]()
ja mám ešte takmer mesiac čas ![]()
tak ja idem do sprchy a na chvíľku oddychnuť
kitty25 píše:ad zodac - Raduš nechci nějak prudit, ale zodac z mé zkušenosti je pěkná sračka. Vzhledem k tomu, že mám trošku praxi s alergo lékama, viz. moje práce, tak bych si sobě i svému dítěti nechala napsat jen orig. lék i přesto, že bude drahý. zodac je jen generikum a dělá ho Léčiva. Já dostala vzorek od dr. a nezabraly mi ani dva prášky, tak jsem tam vlítla a řekla, že chci hnedle zpět svůj originální. Tak to jen pro info. Příště trvej na zyrtecu, je mnohem lepší a origoš.
my dáváme kapky - rozšiřují sliznice, když děti kašlou a mají rýmu, stojí asi stovku.
petro díky, já se v tom vůbec nevyznám. U nás nikdo alergii nemá, zyrtek znám. O peníze vůbec nejde, tohle mi napsala Dr, tak jsem jí věřila. Tak já ji ve středu řeknu o zyrtec. Podle mě ona zkouší, zda zabere slabší lék až pak dává silnější.
Velké fleky jsou pryč, ale má spousta malých vystouplých a taky ručičky má pořád nateklé, takže to nic zanedbatelného určitě není
Ahojte.Noé vidno,že vonku bolo dnes hnusne ![]()
Radko ja by som počkala na 1. MS a pak sa začala snažiť.Držim siiiilno palce
Filipka mi je strašne ľuto.Daj mu za nas pusinku a nech sa rychlo zjisti z čoho to ma
Bebuška super,že si sa tak bavila
.Ja by strašne chcela na DRACULU(myslim,že tak sa to piše).Mam len na CD ![]()
Pajuleno koukam,že maš rovnaky rituál ako je,keď ma prisť Adam domov
Gorilou srsťou ma žiaľ tiež priroda obdarila
![]()
Jiřko krasne fotky a ešte krajšie detičky.A čo ako sa dari v praci????Je to už lepšie?
Evi jak psali holky Adamek ma niečo z teba aj z manžela.závidím.Moj synček nevyzera ako moj ![]()
Hani ty brďo
A ja sa tu sťažujem,keď Samik rozhadže hračky a nadobí.A kto to u vas uklízi?
Ivčo budem na teba zajtra myslieť.Super,že ideš rano
To si necham zapnute PC a budem čakať ![]()
Boli sme dnes u kamošky a jej maly ma tu motorku ENDURO.Vyskušali sme ju Samikovi.Moooc sa mu to pačilo.Nožičkami krasne dočiahol na zem
Pomahali sme mu nimi odražať sa a trošku sa snažil.Tak som rozhodnuta a kupime ho.Chcela som skočiť do Tesca,ale Adam asi nepride
,tak asi objednam z netu.Uvidim čo bude.
MAM KUPIŤ TU MENŠIU? ![]()
Žabulienka tak ja by som to po mesiaci musela asi zobrať ti,čo sa opaľuju svine
Adam ma tiež v noci chviľky,že chce vstať a dať mu piť.Ale ma to zakazane.Inač bude spať na gauči ![]()
Radka75 píše:kitty25 píše:ad zodac - Raduš nechci nějak prudit, ale zodac z mé zkušenosti je pěkná sračka. Vzhledem k tomu, že mám trošku praxi s alergo lékama, viz. moje práce, tak bych si sobě i svému dítěti nechala napsat jen orig. lék i přesto, že bude drahý. zodac je jen generikum a dělá ho Léčiva. Já dostala vzorek od dr. a nezabraly mi ani dva prášky, tak jsem tam vlítla a řekla, že chci hnedle zpět svůj originální. Tak to jen pro info. Příště trvej na zyrtecu, je mnohem lepší a origoš.petro díky, já se v tom vůbec nevyznám. U nás nikdo alergii nemá, zyrtek znám. O peníze vůbec nejde, tohle mi napsala Dr, tak jsem jí věřila. Tak já ji ve středu řeknu o zyrtec. Podle mě ona zkouší, zda zabere slabší lék až pak dává silnější.
Velké fleky jsou pryč, ale má spousta malých vystouplých a taky ručičky má pořád nateklé, takže to nic zanedbatelného určitě není
jo Raduš ale jen pro info nejde o to jestli slabší nebo silnější, jde o to lepší nebo horší. ono je to to samé, ale ten zodac má účinnou složku stejnou, ale ostatní je jiné nebo podobné a proto je horší. A si myslím, že prckům radši to lepší než horší, ale chápu, když se v tom nevyznáme,tak doktorkám věříme, ještě že máme kde konzultovat co?
ad chlupy - moje bývalá kolegyně říká, že v příštím životě bude krásný holý chlap. že chlapi to mají jednodušší a protože má hodně chlupů /ještě je černovláska/ tak bude i bez chlupů ![]()
Raduš
tak můj názor je že to poznáš hlavně ty,ne? Musíš vědět ty kdy se cítíš na to začít a příroda ti pak ukáže že to jde nebo ne,ale věřím že prosinec 2009 je váš a budu vám na to držet pěstičky!!!
No Luci naštěstí je Sabinka naučená a uklizí (občas)
,ale dneska to zazdila totálně! Většinou když začne uklízet tak jí pomůžeme!
Ráďo,
taky bych to zkusila klidně už po první MS… jestliže existuje názor aspoň jednoho dr., že to už lze, tak proč ne.. a tělo si to fakt přebere samo, jestli už ano nebo ne… kdyby ses měla cítit psychicky špatně a pořád jen myslela na to, že by to už bylo potřeba, tak to taky není dobré a určitě by to nepřispělo.. uvidíš po prohlídce, jestli jsi v pořádku, bylo to brzo, tělo to už určitě vstřebalo a jede opět dál jak má a pak šup a hlavně s radostí..
zodac… i pro děti na táboře jsme většinou měli zyrtec, zodac znám spíš z doslechu, rovnou byl vždycky napsán zyrtec.. a ještě mě napadá dithiaden,to je ale něco asi jiného, asi na zklidnění.. ten jsem dostala pro Vojtu, když měl kašel.. asi to oplaskne taky sliznici a celkově zklidní..
petro - dík, tak to je o důvod víc chtít zyrtec
holky díky moc, ještě počkám na výsledky hystologie a taky kontrolu od Dr., ale jeslti bude vše ok, tak dám na svůj instiknt, který mi momentálně říká, že v dubnu už to půjde .-)
Ahojte!
Nějak nestíhám na net… Včera jsme byli s manželem na squah a dneska mně bolí celé tělo… Dneska bylo cvičení, hernička, plavání, procházka, no celý den v tahu.
Radko - já bych taky vydržela jeden cyklus a pak bych to zkusila. Protože psychika podle mně dělá divy. Pokud na to potom člověk pořád myslí, tak se otěhotní asi hůř než když je člověk psychicky v pohodě.
Já nemám nic proti generikům (sama se Zodacem problém nemám), ale pro děti bych asi spíše zkusila ten Zyrtec (naše dr. z lékárny taky předepisovala hlavně Zyrtec). Resp. pokud se Zodacem není problém, tak není třeba jej měnit, pokud by byla nežádoucí reakce, tak bych změnila.
Hani - koukám, teda bordel pořádný
. Hlavně, aby si to uklidila sama, doufám, že Mates taky brzo dospěje do stadia, kdy si bude uklízet sám.
(aby si maminka odpočinula)
Jiřko . Gabce opožděně vše nej k svátku. A fotka pěkná
.
Víc nevím, jdu do vany…