Poradna duly
Jana Čurdová
caues…tak hlasim ze nam taky rostou zubky. jinak je prcek mooooc hodna
fotky jsou uuzasny ![]()
jo a ten menzes…to ja mela vyhodu..dostala jsem to az ve 14 a od 16 jsem brala antiko tak uz jsem ju zas nemela. takze zatim jen dva roky
a prvni vlozka co sem mela v ruce byla ta porodnicka pred 3 mesicema ![]()
a prodala sem prvni vec v zivote na MMB ![]()
vsechny zdravim ![]()
Batat Kateřina má svátek 25.listopadu. Pokud bych měla na výběr, tak bych slavila taky raději na jaře něž na podzim… i když v tyto dny je u nás spousta sněhu… na jaro to moc nevypadá.A pokud máš ještě vzpomínat na babičku, máš tedy dvojnásobný důvod proč slavit na jaře.
Ciao Mikit tak vy taky zoubky- to čumím jak tele na nový vrata..... a koukám, že taky jedna co používá pořád tampóny? Já si vždycky připadám jak ucpanej papiňák, ale používám je taky ale spíš jen na konci mršky, bo mám pořád pocit, že musím přes ten „špunt“ protíct. Taky obchoduješ na mimibazárku, co to bylo? Co jsi prodala? Jsem baba zvědavá, viď. Hotová Keliška…
![]()
Teda já zírám, zuby!!! Prej rostou až tak kolem půl roku, tak jsem se radovala, že na to máme ještě času dost… ![]()
Holky, nemáte některá zkušenost s menstruačním kalíškem? Nebo se taky říká m. pohárek. Nenávidím vložky, s tamponama problém nemám, ale sestřenice tohle používá a je maximálně spokojená. Dost nad tím uvažuju. Akorát mě ještě za dva týdny čeká gyn. zákrok, takže musím zatím vložkovat a být počestná, hahaha. ![]()
petrus…tampony..nebo jen intimky…ja mam menzes tak ze ho skoro nemam (se priznam ze sem tampony pouzivala i doma po porodu…me ty vlozky mezi nohama vadi..sem to vydrzela jen v porodce)…prej sou zuby v tretim mesici normal mi bylo receno..
aaale prej se s tim aji nektery decka narodi..to teda cucim
jo a prodala sem tehu gate a tehu svetr ![]()
tynko..na co jdes?? taky su desne zvedava
jinak kalisek sem nikdy nevidela ale slysela o tom…ja nevim..me to prijde takovy nechutny to sbirat do nadobky a vylivat…
ale pokud to nekomu vyhovuje tak proc nee…sak kup a vyzkousej to mas nejlepsi ![]()
Mikit, já tě chápu, jsem taky zvědavá jako opice, tak jsme na to aspoň dvě.
No, udělal se mi nějakej polyp (nebo co) na sliznici pochvy, tak mi to budou ufikávat. Takže od porodu jsme s manželem jen kamarádi, jak si z toho děláme srandu
Akorát mi nasralo, že mi dali termín takhle pozdě, objednávala jsem se po kontrole v šestinedělí. Takovej dlouhej půst, navíc zvědavost, jak po porodu… Mikit, ty jsi rodila císařem, že jsi hned v šestinedělí používala tampony? To mě by teda po nástřihu asi trefil šlak, kdybych se o to jen pokusila…
![]()
jojo..cisarem
te naprd ze s tim terminem..to mohli taky udelat hned at se to hoji s porodem zaraz ze:) a ty tri mesice bez sexu…me by trefilo
![]()
o neeee… tri mesice bez sexu bz me momentalne vubec nevadily
Hlavne ze je klid a muzu spat
Su desna …
menstruacni kalisek..vim co to je…tot vse..asi bych to taky nemusela. Jinak jsem taky milovnice tamponu..by me hrablo mit fosnu mezi nohama
. No, ale MS jeste nemam…super ![]()
No u tech miminek…nam ty zoubky jeste nevylezly a prosvitaji skrz dasne..prej vylezou tak za mesic, dva..uvidime ![]()
Holky, jsem si o vikendu pripadala jak krava. Byla u nas tchyne s tchanem a Kubu videli poprve, predtim jen kdyz hajal v postylce asi pet minut. No, chtela si ho pochovat…no jak ta ho vzala, uplne jsem nadskocila. Kuba sice pase konicky, ale to neznamena, ze udrzi hlavicku, ze..tak ho vzala..klasicky pod raminky, Kubovi se zalomila hlava a ja zdesenj vyraz..a manzel ji teda hned zpacifikoval, ze mu prece musi tu hlavicku drzet. Tak se certila, ze jako prece ji drzi, ze to s miminkama umi (delala na porodnici, ale jaksi to moc nevypada…). A pak ho nosila normalne na kolmo a on se chudak klatil..tak mu ho manzel normalne sebral, ze ma respektovat jak ji rikame aby ho drzela, ze mu nechcem nicit zadicka..
No, vypadama jako debilove..aktivisti
Jsem cetla jakousi knizku (nezna naruc rodicu)..od jakesi ceske porodni asistentky a ona tam moc hezky vysvetluje jak deti nosit a co maji rady, aby se citili v bezpeci..no a hlavni zasadou je, ze miminka se maji chovat jako jemne schoulena do klubicka, ze to maji radi a ne jako uplne na rovno…no a ze se nema do deviti mesicu dite polohovat svisle, ze nemaji jeste tak silny zadicka, ze to musi sami zacit…
No, uznavam jsem magor
A tchyne uz to vi taky…ale kdyz vidite tu zalomenou hlavicku dozadu , tak to cloveku neda, aby se neozval.
Jste taky v necem tak posahany, ze buzerujete okoli ? Ja teda bohuzel lidi co berou Kubika poucuju.,.kdz vidim, ze ho drzi blbe (vsichni maji tendenci ho ve trech mesicich sedat na klin, no na zabiti…a ja taky
) ![]()
loli: ja zase se ji nemuzu nabazit tak ju nejradech chovam sama … ocenila bych to vecer nekdy kdyz nemuze usnout to chovani od cizich. i kdyz vcera uz rvala asi pul hodiny tak sem ji dala na dudel med a byl okamzite klid ![]()
ale idealni je nic necist..vubec nevim ze by deti nemeli sedet…ja ji tak mam na kline co chvila…vzprimene to se mi zda uplne divny..vzdyt to je dobry na traveni…a nositka se prpagujou od narozeni…myslim ze kdybys precetla pet knih od ruznych autoru tak budes mit sisku jak balon pac bude kazdej rikat neco jinyho ![]()
jedem na vylet ..sluniiickooooo ![]()
..hec..ja jedu na nejlepsi vylet..ke kaderniciiiiiiii..huraaaa ![]()
jinak tady je taky nadherne, snad to chvili vydrzi ![]()
Loli přesně jak říká, Mikit 5 knih 5 názorů… můžu ti říct, že náš malej je prostě drilovanej…vzpřímeně ho nosím skoro pořád a hlavičku jsem mu moc jako malému mimču nepodpírala jen když tak dávala záchranu…teda ale malej je dost pevnej a zvedá hlavičku nad podložku, což dělávají děti až v půl roce( většinou),ale i dcera byla takto pevná brzy držela hlavinku a také se brzy hlavou zdvihala nad podložku. Co však s tebou musím souhlasit, že já zase nemohu vystát výchovu /tedy spíše nevýchovu tchána s tchýní.
Ale co už mohu dělat jednou jsou to prarodiče našich dětí a to už bohužel nezměním. Jediné co my teda vadí, že tchýně malého posazuje vzpřímeně…to je fakt moc…do nějakého mírného sedu mi neva..do úplného fakt jo.
mikitaa: nádherná panenka !!! Kurnik, ti kluci zas tak moc zdobit nejdou ![]()
petrusha: jasně..já jsem taky myslela vzpřímenej sed, ne takové to, že si ho dá člověk na kolena když leží atd. Náš Kubík je právě takovej ještě hodně gumovej…i u toho pasení koníčkků furt děsně heká, že je to pro něj dřina. Ale souhlasím, že fakt co kniha to názor. Je fakt zajímavý, že našim mámám říkali, že miminka mají spát na bříšku, dnes se to zakazuje. To samé je asi i ohledně toho nošení miminek. bůh ví co bude za pár let „pravda“ ![]()
Loli, presne tak. Ja jsem pred nejakym casem..cca 2 roky zpet o te knizce slysela v TV v nejake diskuzi. Mam dojem, ze to bylo Sama doma nebo neco podobnyho. A nejaka pediatricka nebo nejaka takova studovana pani rikala presne co holky i ty, ze kazdej na to ma jinej nazor a kazzdy mimco teda i chce jine chovani. Ja bych treba ted uz malou nemohla chovat nalezato. Vona se mi sprajcuje a vubec se ji to nelibi. Nosim ju vzprimene a ona kouka po okoli a je stastna. Kazda mamca msi dat na signaly mimca a ne cist knizku a pak se tvrde drzet toho, co napise jedna osoba. Jedna moje znama…ale co Vam budu povidat…
![]()
Mikit, mala je teda naparadena
a taky je peknej cvalda, co? My jdeme zejtra k doktorovi, tak jsem moooc zvedava..na vahu a na vsechno. Jo a ja se dneska sesla s jednou tehulkou z MMB osobne a prodala jsem ji tehu gate a oblecky na mimi, co jsou nam uz maly, ale jen neutralni nebo klucici a vydelala jsem si petikilko…bylo to moc prijemne setkani…a celkove jsem mela dneska fajn den. Az na to, ze mi hned z rana dosel balik s mikinkou benetton pro nejstarsiho syna a byla total obnosena a na rukavech mela fleky od propisky nebo co…za tolik penez…ja ju te babizne vratim…tu bych nekoupila ani za 50 kacek!!!
![]()
Jinac mala nam uz treti tyden ublinkava
..nekdy celej den ne a z toho po kazdym jidle. Nastesti zadny oblouky, ale nekdy je to fakt moc. Sidiki blinkal strasne skoro do roku, tak jsem myslela, ze s malou bude klid..uvidime. Taky uz treti den hodne place, dneska vecer byla k neutiseni. Pres den se porad budi, kolikrat ma uplne cerveny oci, jak je unavena. Ale nekdy vubec nebreci, jen proste nechce nebo nemuze spat. Zeby taky zuby? Priznaky by odpovidaly, klidne i to blinkani. Ale chmatala jsem a nic jsem nenasla, jen se mi zda, ze leze ta lista. Taky potvora umi pozlobit.
Jo a byli jsme dneska neco narychlo vyridit ve meste a meli jsme podruhe klokanku, mala skoro celou dobu spinkala, to bylo bezva.
batata píše:
Loli, presne tak. Ja jsem pred nejakym casem..cca 2 roky zpet o te knizce slysela v TV v nejake diskuzi. Mam dojem, ze to bylo Sama doma nebo neco podobnyho. A nejaka pediatricka nebo nejaka takova studovana pani rikala presne co holky i ty, ze kazdej na to ma jinej nazor a kazzdy mimco teda i chce jine chovani. Ja bych treba ted uz malou nemohla chovat nalezato. Vona se mi sprajcuje a vubec se ji to nelibi. Nosim ju vzprimene a ona kouka po okoli a je stastna. Kazda mamca msi dat na signaly mimca a ne cist knizku a pak se tvrde drzet toho, co napise jedna osoba.
Batat moje slova a náš malej je přesně jako vaše princezna na ležato ani ránu, když nic nevidí tak je hrůza ![]()
Jo a mikinu bych vrátila pokud nevypadá dle popisu…já už jsem taky vracela … a to fusak od emitexu a nakonec jsem si na mmb koupila za ty samý vrácený prachy úplně nový ve výprodeji a ještě s poštovným zdarma.
Mikit to je kooooočkaaaa…to parádění mi u dcery taky dělá dobře , šatičky , sukýnky sponečky , šátky do vlasů heheheh na to su uchyl
![]()
U Vojty asi nic ![]()
Loli tak já jsem to blbě pochopila
to se stává nám pomalejším
. A pokud je Kubík fakt ještě takovej vláčnej, tak to plně chápu, náš prďola je docela pevnej, ale vadí mi to taky.
juuu dekuji za pochvaly…a to sem chtela kluky pac sem tvrdila ze na toto nejsu ![]()
loli: prdlajs tomu rozumim…ale treba kdyby jste mu tu hlavicku podpirali min tak by lip drzela
…ja sem terez hlavinku taky moc nepodpirala a drzi ju krasne…ale mozna je to uplna kravina ![]()
batat: jj minulej tyden sem psala ze mame sest kilo
a my uz skoro neblijem oproti tomu jak blila driv. jo a me teda tvrdila mudra (zas vim prdlajs tak jen co sem slysela) ze zadna lista neroste ze ta uz tam musi byt (prej vymysl mamine)…ze rostou zuby…nam jeste taky zadnej nevylezl…ale mrkla ji do pusy a rekla no joooo zuby! taky ted dva dny nechce spat
jednou zabral med…vcera nic…musela sem ju vzit k nam a okounela do dvou do rana
aspon ze nerve „jen“ nas taha za vlasy ![]()