Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
já jsem tu nebyla snad 100let-vůbec to nestíhám.Snažím se Vás dočíst, ale absolutně nemám šanci…
Koukám, že probíráte držení hlaviček,tak Sofča drží krásně už sama.Docela jste mě vyděsili,že Vám už teď začínají růst zoubky-já myslela až tak kolem půl roku…Jinak teda Sofinka měla při poslední kontrole 58cm a 5150g-trochu se nám zastavila v růstu ale pořád přibírá koelm 600g při každé kontrole. Máme také po očkování a nechali jsme kromě hexa i pnemokoka a meningogoka B. Manžu vyděsilo,jak nedávno na meningokoka uřelo miminko,tak chtěl,abychom očkovila i tuhle potvoru. Teď nás čekají náušničky 23.5.-budete také dávat holčičkám? A jaké máte zkušenosti?My je necháme asi nastřelit a apk teprve vyměníme za klasické.Ale až ta ouška přijdou k sobě tak to asi bude náročné ne?Asi to dost bolí a mimi bude řvát, co?No a jinak nás čeká velké stěhování,čehož se už teď hrozím. Stěhujeme se do většího za míň peněz než platíme teď a časem tam bude mít Sofinka svůj pokojík,což bude fajn.Tady by s náma musela být v ložnici.A jak Vy všechny zvládáte své drobečky?-) Obdivuju Vás, že máte čas ještě na net, já nejsem schopná a když už jsem na PC tak pracovně nebo sháním kuchyně do nového bytu apod…
Tak se opatrujte a mějte hezký den!
ahoj leni: tyyy jo to ste ji dali vsecko zaraz jo
? ja mela silenej nerv jen z toho ze dostane sest vakcin najednou a premyslela o rozlozeni
a jak to drobek zvladnul? nausnicky my bude davat az bude starsi a mit rozum a nebude si za to tahat
aby nemela plachtaky
zuby prej muzou behem prvniho roku zivota zacit kdykoliv sem byla poucena
a stehovat uz se nikdy v zivote nechcu .. nezavidim
tak at to dobre zvladnete
my pomalu valime vystat si trihodinovou frontu na kycle
![]()
Zdravííím,
včera jsme byly na očkování Verunka dostala druhou dávku spalniček (taky se už neplatí) a Klárka první hexu+pneumokoka. Nejprve jsme očkovali Verunku do ručičky,normálně seděla ani nepípla a byla nadšená,že má na náplasti ovečku ![]()
Pak se koukala,jak očkujeme Klárku,ta řvala jak tur a přestala až když jsme jeli s kočárkem venku. Verunka je zatím bez reakce,ale prý se může objevit do osmi dnů.Klárka má od večera horečky. Zarazilo mě,že mi dr. říkala,že pokud bude mít horečky ať dám nurofen a ne paralen, prý že paralen snižuje účinnost toho očkování…u Verunky se to ještě nevědělo a já davala raději paralenové čípky, protože nurofen je děsné lepidlo a mimčo to prostě nadavuje.Nevím jestli neexistují nurofen čípky, ale myslím,že ne.
V jedné diskusi na emiminu jsem získala odkaz na super stránky
http://www.helpforenglish.cz/cz
magdi - dík za info o homeokonzultaci. Jdu tam se sebou a problém mi trvá od dětství,tak si říkám, jestli bude chtít probírat můj život,tak to bude takové psychologické posezení
Navíc mám většinou problém,že pokud někdo chce po mě příliš informací jak v „křížovém výslechu“,tak si na nic nevzpomenu. To mi připomíná před porodem, jak tam měli tolik otázek, jsem si nemohla vzpomenou pomalu na svoje datum narození ![]()
zdeni- Tak ty návštěvy ve Vodníčkovi, to je o ničem, jsem teď z toho káčete fakt rozmazlená ![]()
Na Kvítko se těším,jen ještě nevím,kdy to zrealizuju.Byla jsi s Aničkou kouknout v globusu na ty dinosaury?
Fotka super
Verunka důležitě dneska přikrývala Klárku a říkala jí ať spinká a divila se,že neposlechne a nezavře oči ![]()
Lolinko - zoubky, taky mám podezření,že brzy začnou lézt.Každopádně bych čípky necpala a pokud půjde do tuhého,raději potírala dásně něčím,co se prodává. Já to u Verunky nepotřebovala,takže si to pak budu muset případně zjistit.Já taky dávám prso,když se v noci vzbudí,co taky jiného že?
Spíš mi šlo o to,zkusit prodloužit ten spánek.
Buď v klidu taky peskuju všechny,kteří chtějí Klárku posazovat, nebo natřásat, dělala jsem to i Verunky,tak už jsou na to zvyklí ![]()
Každopádně je důležité,že vy jste rodiče a ostatní musí respektovat vaše pravidla.
Petrush - nefrolka ahaaaa dík za info
Leninko - naušničky budeme řešit až po druhém očkování dle doporučení dr. Verunka měla píchaná a teď ještě nejsem rozhodnutá, jestli nastřelování nebo píchání. Mám pocit,že ty naušničky po nastřelení se hůře čistí a tím pádem to bude víc hnisat.Ale jak jsem zjišťovala,tak ono se názory pohybují tak půl na půl. Budu nechávat proměřovat body na uších,abysme se do nějakého netrefili.
Holky probíraly jste kakání, většinou mi kaká denně.Ale v sobotu nic a v něděli jsme jeli k mojí sestře. Jsem si říkala,že si to šetří tam. Nu a tam se mi fakt pokadila durchom durch a musela jsem jí tam koupat ![]()
Jak jste na tom s vlasama, nemyslím miminko,ale vaše? Já budu asi za chvíli plešatá ![]()
Cancerko, si připadám jak nějaká stará vypelichaná kočka…
Nejhorší je , že svoje těhotenstvím nabytá kila schovávám pod černou, tudíž mám celá záda posetá mými vypadanými světlými vlasy…bije to ukrutně do očí… jsem prostě baba k pohledání
Se nedivím, že by si o mě už žádnej chlap ani kolo neopřel ![]()
Leninko moc tě zdravím, já vím, že práce je moc, ale občas se stav na kus řeči.....je to příjemná změna…potom co se se mnou mnohdy starší dcera odmítá bavit a je pro ni lepší kouzelná školka a mrně nemluví jen brečí a brečí
. Prostě jsem ráda, že za to dopoledne občas něco prohodím tady s váma.
Ahojky defcata, tak jsme dosli od doktora, jsme naockovany. Mala plakala intenzivne, ale ne moc dlouho. Zato potom byl vevnitr chlapecek asi pulrocni a to mam teda dojem, ze ho snad rezali, to bylo strasny. Chudera mamca
Mala, jak posledni 3 dny prudila, tak dneska je celej den zase svetova. Spinkala cely dopo, ale na brisku a ted je v lehatku a cuci na me, jak pisu a neco komentuje
Jinak s tou dasnovou listou. Kdyz mel Sidiki cca 3 mesice, tak nam silene slintal, plakal a mel teploty. Ptala jsem se doktora, jestli to muzou byt zuby. Rikal, ze zuby asi ne, ale ta lista. Ve stejnou dobu se o tom ucila kamoska, co studuje medinu a ta mi to vysvetlovala. Takze ne vymysl maminek, ale spis vymysl doktoru…pokud to teda neni pravda
Lista tam mozna je, ale prej nejak povyleze nebo co…ja nevim, jsem laik ![]()
Ahojky Leni, mala je teda silkulka. Vypada na fotce tak na pul roku ![]()
Co se tyce vlasu, tak s malou pelichame vobe dve…uz je to videt i na kobercu…mam tmavy a svetlejsi koberec…fujtajxl…taky mamca k pohledani…este ze mam takovej uces, ze to vypada, ze mam dost vlasu ![]()
Mikit, šatičky závidím, my s těma chlapama holt tolik parády neužijeme…
Aspoň nemusíme řešit náušničky, to ať si mladej pán vyřeší sám, jestli se jednou bude chtít nechat prošpikovat ![]()
Tak jsme dnes byli prvně na cvičení a jsem vážně nadšená!!! Lektorka vynikající, Jáchyma to bavilo a já jsem měla změnu. Byla tam s námi holčička, která ve 4,5měsíci byla vedle Jáji jako žížalka prťavá. No, máme holt obřisko
Budeme chodit ve třech, ještě nás doplní chlapeček, který byl dneska nemocnej. Takže paráda, žádná davovka.
Jo a na to očkování se chci taky pozeptat. Docela bych stála o toho meningikoka. A příští rok asi popřemýšlím nad klíšťatama. Když je teplo, tak jsme furt v přírodě.
TýnkaK píše:
Mikit, šatičky závidím, my s těma chlapama holt tolik parády neužijeme…Aspoň nemusíme řešit náušničky, to ať si mladej pán vyřeší sám, jestli se jednou bude chtít nechat prošpikovat
joooo ja to nechavam taky na ni..me to prijde desne brutalni pichat do miminek…(jako tim nikoho neodsuzuju…jen proste ja bych to nedala)
saticky mi staci ![]()
jo a predstavte si ze ted tu bouchala zenska (jako od videni vim ze je z nasi dediny ale my se tu moc nezname) jestli si prej muze vykopat moje ruze pred barakem
me z tech lidi jako zustava rozum stat ![]()
Maminy Zdaaaar ![]()
Týnko já už jsem taky přemýšlela o těch klíšťatech, ale pro staršího prcka, ona jich měla minulej rok hodně…bylo mi z toho na blití a pokaždé jsem se bála, že nějak onemocní. U malého zatím opatrně zase moc vakcín mne dost straší. Stačí ta hexa a chci ještě ten prevenar…to bude pro malého i tak dost velká zátěž. Co za cvičení s malým absovuješ, to mne zajímá.
Mikit tak to byla od sousedky drzost, moc to nechápu..... to si jako myslela, že ty jako budeš sadit a ona pak vyrejvat
Nechápu. Co ti nabídla na výměnu?
Ty naušničky jsem malé dávala hned po první hexe…věděla jsem že pak už bych ji je nikdy nedala. To jak plakala a jak ji tekla krev, nic moc. V pozdějším věku už neeee. Ale dnes se i nastřeluje, zajímalo by mne zda je to o trochu snesitelnější. A teĎ jsem ráda, že máme „chlapa“ nemusím to řešit.
jooo petrush…ja na nu cumela jak na vola…vubec sem nepochopila jak na to dosla
prohlasila neco v tom smyslu…„ja si vsimla ze mate miminko..tak mohla bych si vykopat ty ruze co tu mate??“ no ja vubec nevedela co na to rict jak me zaskocila…takovy krasny velky ruze…csss co si mysli
a ty nausky..ja byc to nedala ani ted ani jindy…ja sama sem si ve 14 nechala napichat do kazdyho ucha 10 nausnic (v porodnici mi to zarostlo tak mam smulu
)…tak at si az bude velka vymysli sama co a kam ![]()
hehehee, aby tě pak nechtělo ranit jako moji mámu, když jsem přišla s naušnicí v obočí, ta udělala takovej humbuk, tos neviděla
A zůstala mi tam fakt nehezká jizva, no co už …mladická nerozvážnost. ![]()
petrusha píše:
hehehee, aby tě pak nechtělo ranit jako moji mámu, když jsem přišla s naušnicí v obočí, ta udělala takovej humbuk, tos neviděla![]()
![]()
A zůstala mi tam fakt nehezká jizva, no co už …mladická nerozvážnost.
tak sis ju mela nechat
…ta mi jedina z piercingu zbyla doted
moje mati udejchala secko (a ze toho bylo..propichany kde co, kerka, barevny vlasy,rozstrihany obleceny - kdyz sem zrovna byla punk
atd atd) jen si pamatuju ze byl problem kdyz sem prisla s cervenyma dredama…to silela ze at nechodim dom nez to bude pryc..no tak sem se nechala sjet strojkem natruc na 3mm…no a to ji malem uz kleplo ![]()
takze me snad jen tak neco neprekvapi ![]()
Mikit máš pestrou minulost…já chodila na gympl a máti to prostě nechtělo zapadat k mé emage slušné holčiny…nechtěla věřit, že jsme se prostě s holkama z gymplu sebrali a sami si navzájem propíchali některé části těla
…to obočí byl začátek, pak následoval nos. Kerku jsem teda nikdy nechtěla a udělala jsem dobře , protože z mých 45 kil je 80 a nevím nevím jak by teď ta kerkos vypadala. Červené dredy no to je něco a a 3mm ježeček mi naše máti asi nevydejchala
![]()
Hele tak jsem zvědavá až budou naše dětičky puboši , co bude v módě a co na nás vymyslej ![]()
ani ne tak pestrou minulost..jako hodne divokou pubertu
myslim ze se nebudem stacit divit…az ty nase ditka dorostou…navic ted puberta uz prej zacina mnoooohem driv ![]()