Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím všechny, chci se zeptat, jestli je bezpečné použít prošlou masku na obličej? Našla jsem doma spoustu převážně plátýnkových masek na obličej, ale expirace je u většiny do roku 2020.
Je mi trochu líto je vyhodit, ale zároveň nechci mít na obličeji nějakou vyrážku nebo něco co by to mohlo způsobit ![]()
Máte zkušenosti? Děkuji ![]()
@K97 půl rok prošĺé bych neřešila, ale 2 roky je dost. Tězko říct, jestli to jen vyschne nebo se to i zkazí…Já bych to neriskovala a vyhodila
Otevři jednu, a trošku té tekutiny co je okolo nanes na krk a počkej tak hodinu, dvě. (masku dej zatím do lednice)
Ale pokud v tom jsou konzervanty a není v tom moc tuků, tak by to mělo být cajk. Tím že je to uzavřené, tak by ani ty tuky neměly žluknout.
Já jsem našla krém s hadím jedem, prošlý 18 měsíců (odložila jsem ho kdysi mezi pletací vlnu a našla teď na jaře, když jsem hledala jeden druh vlny) Otevřela jsem ho, očuchala, zjistila konzistenci a vyzkoušela na prsou. Je ok.
Asi bych to na sebe nepatlala. Ale pokud je ti to fakt líto vyhodit, otevři ji a čuchni si k ní (i takové produkty smrdí, když jsou prošlé). Koukni se i na složení - pokud obsahuje alkohol, mohl by to trochu konzervovat.