Prospěch ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35326
29.11.17 19:29

Deti mela TV v pokojicku asi pul roku, pak jsem ji darovali. Kdyby tam zustala, mame dva zavislaky. I mobil mladsi pujcujeme jen na konkretni cas odpoledne, ve skole ho nastesti musi mit vypnuty.
S detmi se neucim, jen kdyz mam pocit, ze prinesly nejakou horsi znamku, nebo prijdou s tim, ze necemu nerozumi. Aktovku si pripravuji samy, je potreba, aby byly samostatne a i v tom je postupne cvicime. Ctenarsky denik jsem resila naposled loni, kdyz dcera presla na gympl, letos uz to zvlada sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
29.11.17 22:36
@BohunkaP píše:
V kontextu diskuse předpokládám, že reaguješ na mne. Problém je v tom, co vlastně od dětí očekáváš. „Nadané dítě“ skutečně nepotřebuje vysvětlovat nic.

Nicméně, ne všichni máme tu čest mít děti, na něž lze aplikovat Tvoje „syn půjde příští rok asi taky, (nejmladší je ještě v MŠ) nikdy jsem se s nimi neučila, ale TO JE PROSTĚ DANÉ, to je v nich.“

Děti, které neodpovídají Tvému pojetí slova „nadané“, některé věci zkrátka nepoberou, nezavnímají a nepochopí tak snadno, jako ty Tvoje. A i takové (nebo tedy raději, PRÁVĚ TAKOVÉ..? ) děti potřebují někoho poblíž, kdo jim objasní to, co zrovna nepochopily. Samozřejmě, k PŘEŽITÍ ho nepotřebují - ale k usnadnění životního startu se jim přinejmenším hodí, ať to bude start na kterékoli „čáře“.

Nevím, jestli jsi to byla ty, ale prostě jsem reagovala na větu, že s KAŽDÝM dítětem se musíš učit. Je to blbost. S každým opravdu ne. Jsou děti a není jich málo, co tou základkou proplují se samýma a nikdo se s nimi neučí.
A pak jsou děti, které tu podporu rodičů potřebují, to nepopírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 15:01

Komu se zhoršilo na začátku roku dítě ve škole? Jaký to mělo důvod? Nebo to byla jen chvilková záležitost a vrátilo se to do starých kolejí?
Jedná se o první stupeň. Z jedniček padlo dítě na trojky.
Učitelka stejná, doma vše stejné.

• Citovat
  • Upravit
8862
13.10.22 15:13
@Anonymní píše:
Komu se zhoršilo na začátku roku dítě ve škole? Jaký to mělo důvod? Nebo to byla jen chvilková záležitost a vrátilo se to do starých kolejí?

Která třída?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.10.22 15:21
@Anonymní píše:

Jestli to je druhák, tak pančelka prostě přitvrdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
13.10.22 15:22

Jestli je ve 4tř tak je to změna, učitelka je bere už jako větší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 15:33
@Russet píše:
Jestli to je druhák, tak pančelka prostě přitvrdila.

Není to o tom, že by učitelka přitvrdila, ale dělá spoustu chyb. V češtině i v matematice. Což loni nedělal.

• Citovat
  • Upravit
53518
13.10.22 15:36
@Anonymní píše:
Není to o tom, že by učitelka přitvrdila, ale dělá spoustu chyb. V češtině i v matematice. Což loni nedělal.

Náš donesl trojec a byl uražený, že sám sobě by si dal maximálně jedna mínus. Někdy to dělá strašně zbrkle a nevšimne si chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.22 15:48
@Anonymní píše:

5.trida, z jedniček na trojky.. nástup puberty, prostě má jiné zájmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
13.10.22 15:53

5.trida - poprvé má 5, má i čtyřku. 8o Uvidíme, co bude dál. Každopádně začali přitvrzovat loni. U druháka taky už pritvrzuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 16:40

A máte zkušenost, že by za tím byla třeba nevycuhovat?

• Citovat
  • Upravit
59392
13.10.22 16:42
@Anonymní píše:

jako že úmyslně si nechává dávat blbé známky? To snad nechce žádné dítě ne? Tak se musí doma víc učit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3490
13.10.22 17:00
@Anonymní píše:

To se mi taky moc nezda… Snahu zapadnout do kolektivu chapu, ale pokud se kolektiv od lonska nezmenil, tak v nem uz delsi dobu nejak funguje a pokud mu doted dobre znamky v socializaci nevadily, tak nechapu, proc by najednou mely…? Jestli je to zhorseni velke, asi bych moc nevyckavala a kontaktovala bych ucitelku. Kdyz ma stale tu samou, musi ten rozdil ve vykonu videt i ona… Nepises jaky vek, ale jestli 5.trida, muze uz to opravdu byt ta puberta; na ZS je take zvykem, ze se pred prechodem na 2.stupen pritvrzuje. Ale v nasi tride o zadnem takto velkem propadu ve znamkach nevim. Sprti i naopak ten ocas byli od 1. az do 5.tridy vicemene ty stejne deti… Jen par snazivych holcicek zacalo tak po te 3.tride trochu zaostavat v matice, protoze uz to holt prestavaly davat, ale to se porad bavime o tom, ze na vysvedceni ze samych jednicek sklouzly k 1 az 2 dvojkam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 17:36
@Markéta80 píše:
jako že úmyslně si nechává dávat blbé známky? To snad nechce žádné dítě ne? Tak se musí doma víc učit :?

Já to dělala, protože jsem chtěla zapadnout a chtěla jsem mít klid.
Doma pracuje bez chyb.

• Citovat
  • Upravit
3490
13.10.22 18:02
@Anonymní píše:
Já to dělala, protože jsem chtěla zapadnout a chtěla jsem mít klid.
Doma pracuje bez chyb.

Stale jsi nenapsala, o jak stare dite jde. Tohle je taktika, kterou deti v pripade potreby uplatni hned behem 1.tridy. Pokud uz do kolektivu jednou nejak zapadnou, neni k tomu uz duvod - maximalne zas az ta puberta… Ja bych se zeptala te ucitelky, jak to vidi. Muze ho v te skole neco rozptylovat, jestli doma v klidu je to bez problemu.
Jinak jestli se muzu zeptat, tak jaky „klid“ mas na mysli? Naznaky nejake sikany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí