Prospěch ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59392
13.10.22 18:08
@Anonymní píše:
Já to dělala, protože jsem chtěla zapadnout a chtěla jsem mít klid.
Doma pracuje bez chyb.

klid? že doma ten klid pak dítě nemá ne :lol: pokud to dítě úmyslně fláká tak bych chtěla vidět jak ho dlouho bude bavit se o to víc doma učit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 18:29

@Magda26 klid od spolužáků. Nadavali mi do sprtu. Když jsem začala nosit trojky, byl klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.22 18:30
@Markéta80 píše:
klid? že doma ten klid pak dítě nemá ne :lol: pokud to dítě úmyslně fláká tak bych chtěla vidět jak ho dlouho bude bavit se o to víc doma učit ;)

Klid ve škole.
Doma se nemá co učit. Udělá vše rychle a správně. Ze školy pak z toho samého přinese 3-4.

• Citovat
  • Upravit
53518
13.10.22 18:44
@Anonymní píše:
@Magda26 klid od spolužáků. Nadavali mi do sprtu. Když jsem začala nosit trojky, byl klid.

Tak to bych se zas pal setkala s neklidem doma. U nás se říkalo jedničkářům šroti a šprti a každý prahnul mít taky samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 18:54
@Russet píše:
Tak to bych se zas pal setkala s neklidem doma. U nás se říkalo jedničkářům šroti a šprti a každý prahnul mít taky samé.

U nás nikdo po dobrých známkách neprahnul. Ale nerada bych na dítě projektovala své zkušenosti.
Možnost je, že jen není studijní typ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.22 18:55
@Russet píše:
Tak to bych se zas pal setkala s neklidem doma. U nás se říkalo jedničkářům šroti a šprti a každý prahnul mít taky samé.

A co s takovým dítětem doma uděláš. Zakazes, co se dá. Donutíš ho se učit, ale pokud nechce, nehnes s ním.

• Citovat
  • Upravit
53518
13.10.22 19:11
@Anonymní píše:
U nás nikdo po dobrých známkách neprahnul. Ale nerada bych na dítě projektovala své zkušenosti.
Možnost je, že jen není studijní typ.

Tak když doma vše ví (pokud ho zkoušíš) a ve škole ne, může se jen stydět. Učitelce to není divné, že se pohoršil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.10.22 19:13
@Anonymní píše:
A co s takovým dítětem doma uděláš. Zakazes, co se dá. Donutíš ho se učit, ale pokud nechce, nehnes s ním.

Píšu svou zkušenost. Máma po mně chtěla dobré známky. To znamenalo max 2. Na základce jsem vyšlapovala a nenechávala jsem si dát špatnou známku, abych nebyla šprt. Protože za trojku nebo horší známku bych měla zas bororo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3490
13.10.22 19:19
@Russet píše:
:D :D :D Presne tak… Pokud by s timto dite ve skole narazilo, resila bych s nim nejakou taktiku, jak na to reagovat a prudice vtipne odpalkovat, ale urcite bych z tohoto duvodu netolerovala spatny prospech :nevim: Hlavne je to o tom, aby dite pochopilo, ze se uci pro sebe - „kamaradi“ spoluzaci mu jednou na chleba vydelavat fakt nebudou…
@Anonymní píše:
A co s takovým dítětem doma uděláš. Zakazes, co se dá. Donutíš ho se učit, ale pokud nechce, nehnes ním.

To je presne jadro pudla. Pokud se jedna o dite na 1.stupni (stale chybi info o veku…), je urcite v moci rodice ho nejak adekvatne motivovat. Zakazy a prikazy nic neresi - zejmena pokud opravdu jde o tu socializaci/sikanu a rodic v tomto primarnim problemu diteti nenabidne podporu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.22 19:26
@Russet píše:
Píšu svou zkušenost. Máma po mně chtěla dobré známky. To znamenalo max 2. Na základce jsem vyšlapovala a nenechávala jsem si dát špatnou známku, abych nebyla šprt. Protože za trojku nebo horší známku bych měla zas bororo doma.

Po mně taky chtěli dobré známky. Ale jak jsem zjistila, že ve škole s tím je problém. Přestala jsem poslouchat.
Menší zlo pro mě bylo to, když jsem se pak doma musela učit. I my platili doučování a další. Nakonec se smířili, že asi zas tak chytrá nebudu.

@Magda26 první stupeň.

• Citovat
  • Upravit
16183
13.10.22 19:35

Proč sem nenapíšeš ten ročník? On fakt druhák a páťák je dost velký rozdíl. Rady i od zdejších pedagogů by byly lépe cílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3490
13.10.22 19:44
@Anonymní píše:
Po mně taky chtěli dobré známky. Ale jak jsem zjistila, že ve škole s tím je problém. Přestala jsem poslouchat.
Menší zlo pro mě bylo to, když jsem se pak doma musela učit. I my platili doučování a další. Nakonec se smířili, že asi zas tak chytrá nebudu.@Magda26 první stupeň.

Prvni stupen je siroky pojem. Je dost rozdil, zda jde o druhaka nebo o pataka…
Pokud mas podezreni, ze u tveho ditete se opakuje to, co u tebe, zalezi jen na tobe, jak k tomu pristoupis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí