Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Já to dělala, protože jsem chtěla zapadnout a chtěla jsem mít klid.
Doma pracuje bez chyb.
klid? že doma ten klid pak dítě nemá ne
pokud to dítě úmyslně fláká tak bych chtěla vidět jak ho dlouho bude bavit se o to víc doma učit ![]()
@Magda26 klid od spolužáků. Nadavali mi do sprtu. Když jsem začala nosit trojky, byl klid.
@Markéta80 píše:
klid? že doma ten klid pak dítě nemá nepokud to dítě úmyslně fláká tak bych chtěla vidět jak ho dlouho bude bavit se o to víc doma učit
Klid ve škole.
Doma se nemá co učit. Udělá vše rychle a správně. Ze školy pak z toho samého přinese 3-4.
@Anonymní píše:
@Magda26 klid od spolužáků. Nadavali mi do sprtu. Když jsem začala nosit trojky, byl klid.
Tak to bych se zas pal setkala s neklidem doma. U nás se říkalo jedničkářům šroti a šprti a každý prahnul mít taky samé.
@Russet píše:
Tak to bych se zas pal setkala s neklidem doma. U nás se říkalo jedničkářům šroti a šprti a každý prahnul mít taky samé.
U nás nikdo po dobrých známkách neprahnul. Ale nerada bych na dítě projektovala své zkušenosti.
Možnost je, že jen není studijní typ.
@Russet píše:
A co s takovým dítětem doma uděláš. Zakazes, co se dá. Donutíš ho se učit, ale pokud nechce, nehnes s ním.
@Anonymní píše:
U nás nikdo po dobrých známkách neprahnul. Ale nerada bych na dítě projektovala své zkušenosti.
Možnost je, že jen není studijní typ.
Tak když doma vše ví (pokud ho zkoušíš) a ve škole ne, může se jen stydět. Učitelce to není divné, že se pohoršil?
@Anonymní píše:
A co s takovým dítětem doma uděláš. Zakazes, co se dá. Donutíš ho se učit, ale pokud nechce, nehnes s ním.
Píšu svou zkušenost. Máma po mně chtěla dobré známky. To znamenalo max 2. Na základce jsem vyšlapovala a nenechávala jsem si dát špatnou známku, abych nebyla šprt. Protože za trojku nebo horší známku bych měla zas bororo doma.
@Russet píše:
@Anonymní píše:
A co s takovým dítětem doma uděláš. Zakazes, co se dá. Donutíš ho se učit, ale pokud nechce, nehnes ním.
To je presne jadro pudla. Pokud se jedna o dite na 1.stupni (stale chybi info o veku…), je urcite v moci rodice ho nejak adekvatne motivovat. Zakazy a prikazy nic neresi - zejmena pokud opravdu jde o tu socializaci/sikanu a rodic v tomto primarnim problemu diteti nenabidne podporu…
@Russet píše:
Píšu svou zkušenost. Máma po mně chtěla dobré známky. To znamenalo max 2. Na základce jsem vyšlapovala a nenechávala jsem si dát špatnou známku, abych nebyla šprt. Protože za trojku nebo horší známku bych měla zas bororo doma.
Po mně taky chtěli dobré známky. Ale jak jsem zjistila, že ve škole s tím je problém. Přestala jsem poslouchat.
Menší zlo pro mě bylo to, když jsem se pak doma musela učit. I my platili doučování a další. Nakonec se smířili, že asi zas tak chytrá nebudu.
@Magda26 první stupeň.
Proč sem nenapíšeš ten ročník? On fakt druhák a páťák je dost velký rozdíl. Rady i od zdejších pedagogů by byly lépe cílené.
@Anonymní píše:
Po mně taky chtěli dobré známky. Ale jak jsem zjistila, že ve škole s tím je problém. Přestala jsem poslouchat.
Menší zlo pro mě bylo to, když jsem se pak doma musela učit. I my platili doučování a další. Nakonec se smířili, že asi zas tak chytrá nebudu.@Magda26 první stupeň.
Prvni stupen je siroky pojem. Je dost rozdil, zda jde o druhaka nebo o pataka…
Pokud mas podezreni, ze u tveho ditete se opakuje to, co u tebe, zalezi jen na tobe, jak k tomu pristoupis