Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Všechny zdravím a prosím o nějaký tip na sportovní kočárek s otočným sezením. Čekáme druhého prcka a moc bych si přála na mimčo ve sporťáku alespoň ze začátku vidě. Bydlíme na vesnici, atkže takové kočárky jako concord neo by u nás neprošly
Líbí se mi jané reverse i casualplay s4 reverse, ale oba mají úzkou zádíčkovou i sedací část a to by mi vadilo. Mám takový pocit, že sporťáček pro větší dítko, které má v roce nějakých 10kg a je vysoké asi neexistuje
A když ano, nezvládl by ten terén u nás ![]()
Za mě Gesslein ![]()
měla jsem podobné požadavky a už mi doma čeká na mimčo
terénní mi přijde na nafukovacích kolech až dost
![]()
Mám jané slalom pro limit ed.2011 a vím, že sedačka není otočná, ale mimi je v korbě a do sporťáku jde až sedí a to spíš kouká před sebe, ale to je tvoje věc. Dcera bude mít 3 roky a má 11 kg a krásně se vejde a je spokojená i na spaní.
Přeji dobrý výběr ![]()
Mám sporťák s otočkou sedačkou, dokupovala jsem pro očekávané mimčo vložnou tašku s nánožníkem. Je to Knorr Nanny. Oba naši kluci měli v půl roce skoro 10 kg, bez problémů se tam vešli do dvou let.
Je to trojkolka s nafukovacíma kolečkama, dělá se myslím i jako čtyřkolka.
Jané Reverse jsem měla sporťák a byl nejlepší, malý není. Teď mam s otočným sporťákem Cam Cortinu X3 evolution a je taky dobrý. Sporťák je tedy větší a prostornější, než Reverse, ale bojim se, že se v něm bude dítě sunout ke straně, jako se mi to dělo u Jané Slalom. Prostě Reverse je super a to boční vedení hodně zkresluje. Dítě se mi v něm vešlo i s fusakem skoro ve dvou letech parádně.
Díky za tipy na kočárky. Zkoukla jsem ten gesslein a vypadá veliký. Ten design teda není až tak moc líbívý jako u jané… Ale prostornější bude určitě
@meduzza trojkolka nie je do terénu?
Kôli čomu? Myslela som, že práve ona bude terénnejšia ako F4.
Mam zkušenost, že 4kolka s pevnými koly je do terénu nejlepší. Měla jsem ji a dítě i spalo. Měla jsem i trojkolky, v terénu větší dřina a dítě se budí, jak to nehoupe a drncá. O výborné stabilitě u 4kolek nemluvě ![]()
@zlatat píše:
@meduzza trojkolka nie je do terénu?![]()
Kôli čomu? Myslela som, že práve ona bude terénnejšia ako F4.
@zlatat píše:
@quinny ktorý máš? F3? Ja po nej poškuľujem
nn pořídili jsme F6 a pak se uvidí- máme nafukovací kola + ta malá otáčecí a zatím míním jezdit jen na nich, ta velká chci hlavně na zimu (já si pořád naivně myslím, že ty terény co jezdím zvládnu i na těch menších- max zaaretuju). Mě to přijde hodně srovnatelný, trojkolku jsem měla sporťák u prvního Quinny Speedi chvilku a vyhovoval jak v terénu, tak velikostí pro dítě, ale hold není otočný a pro nás je tahle vlastnost důležitá ![]()
Jinak co se týká prostoru pro dítě v otáčecím sporťáku, tak si myslím, že je Gesslein nepřekonatelný ![]()
ložná plocha cca 92*32cm s tím že u nožiček se to dá ještě prodloužit
a nám se hodně líbí i to zpracování sportovní nástavby - komfortní pro mimi- překlápěcí bouda, odepínací části- síťka apod.
Na prvního jsem měla Mutsy- ten má dokonalý podvozek (UR) a Gesslein dokonalý sporťák (jak je to s podvozkem se ukáže až s pasažérem) - škoda, že to nejde napasovat na sebe, měla bych „pro sebe“ dokonalý kočár ![]()
Já doporučuju taky Gesslein. Máme čtyřkolku, dítě v ní jezdilo do cca osmi měsíců v hluboké korbě - byla zima, vešlo se i s fusakem. Myslím, že v roce bude mít taky cca 10 kg a v pohodě se do sporťáku vejde. Jezdili jsme čerstvě napadaným sněhem, v lese i mimo cesty. Kola máme nafukovací. Zatím jsem na Gessleinu - máme ho jedenáct měsíců - neshledala žádný problém. Jen je trochu větší do auta, ale když se sundají kolečka, jde to.