Protekce u pohovoru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Ivuska23 píše:tak jsem to určitě nemyslela, ale slibila jsem ji, že se budu ptát kde to jen půjde..;-)
Však jo, dělám si srandu.
No ale pozvat nezávazně na pohovor by ji zakladatelka mohla, za to nic nedá ani jedna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však ja jsem to pochopila
když ona bude jiný obor a těžko říct, zda by to uměla…
@Gina108 píše:
Však jo, dělám si srandu.No ale pozvat nezávazně na pohovor by ji zakladatelka mohla, za to nic nedá ani jedna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Scheiss darauf, nevazi si ani moznosti jit se o praci uchazet, bude si vazit prace samotne? A pak bude chtit protekcni plat, ne? Sortimentu ze rozumi kazdy? Mohla by jit z fleku prodavat nahradni dily do auta? Nestresuj se ![]()
- Citovat
- Upravit
@ncc1701 Ono by taky působilo asi strašně profesionálně kdyby přišel zákazník a chtěl by vyměnit displej na dotykovém telefonu a ono tomu přece rozumí každej
![]()
- Citovat
- Upravit
@nikol.ondrášovka píše:
@ncc1701 Ono by taky působilo asi strašně profesionálně kdyby přišel zákazník a chtěl by vyměnit displej na dotykovém telefonu a ono tomu přece rozumí každej![]()
No prave… a co teprve kdyby potreboval poradit, ze jo ![]()
- Citovat
- Upravit
Teď už bych jí vůbec nepomáhala
Může být i ráda, že jí pomůžeš, jak může chtít 100%jistotu. Ale samozřejmě, že jen z protekce obsadit místo je blbost. Navíc, když ty nejsi šéfová. A ono by to pak i dělalo nepořádek v práci. Protože ona by mohla čekat výhody v tom a tamtom.. A tak dál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Faktem je, shánět práci, poptám se po známých, u kterých tuším, že by v podniku „něco“ bylo. Ovšem dál by se můj postup značně lišil.
Naopak by mně asi nepřekvapilo, kdyby se někdo o místo u „nás“ zajímal. Což se taky párkrát stalo. A taky jsem cítila lehký tlak, jakože doporučení z mé strany… doporučení ráda dám, pokud ho mohu dát, a pokud ho někdo po mně chce. Toť vše - páč jsem nikdy fakt zaměstnance osobně nevybírala
, což osttaně taky bylamoje reakce - ať si dotyčný/á pošle životpis na personální a já že řeknu Áje, že ten životopis má dorazit. Ovšem chování té tvé známé, to mně fakt dostalo.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie jednou jsem takhle pomáhala vybírat zaměstnance a vybrali jsme nakonec příživníka, který udělal strašný manko, od té doby do toho nekecám ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ivuska23 píše:
Jo to známprd na to, to nejde říct ani jinak… měla jsem to samé a kamarádkou co jsem viděla jednou.. sháněli jsme do práce záskok a ona si myslela, že ji vezmou automaticky když tam dělám já…můžu se zeptat zda pořád sháníte pracovní sílu? Mám segru a ta už dva měsíce hledá práci a nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka píše:
@Emilie jednou jsem takhle pomáhala vybírat zaměstnance a vybrali jsme nakonec příživníka, který udělal strašný manko, od té doby do toho nekecám
je to fakt na prd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
je to fakt na prd
no co se dá dělat, ono ty největší… vypadají fakt sympaticky ![]()
- Citovat
- Upravit
V poslední době většina lidí, které znám, dostali místo proto, že vd ané firmě pracuje jejich známý nebo člen rodiny.
Někteří museli projít pohovorem, jiní to místo rovnou dostali.
Přijde mi to už asi normální.
I u nás ve firmě je to běžné, ale zase to neznamená, že si místo udrží. Musí práci zvládat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit