Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To jsou přesně ty situaci, kdy si člověk říká. Že v těchto situacích věda, celková naše doba je bezbranná.
věřím tomu, že stejně je všechno, tak jak má být…
Ale touha po miminku je občas větší..a je těžké to nechat být
@Margit. Tomanova máš protilátky i na uhnízdění vajíčka? Nebo to je s tím spojené?
Kdy jdeš na IVF?
@54 protilátky proti spermiím a proti vajíčkům jsou dvě rozdílné hodnoty - to by ti na imunologii určitě řekli, kdybys měla protilátky i proti vajíčkům.
Já mám teda hodnoty taky jen mírně zvýšené, ale snažíme se o miminko už přes dva roky…
Teď čekám na MS, začnu brát antikoncepci - jeden měsíc před IVF, pak 14 dnů před začátkem stimulace na IVF začnu brát ten Metylpred a někdy 25.12 bych měla začít píchat první injekce, no vychází to na ET někdy ke konci ledna - budu mít právě dlouhý protokol…
a ty jdeš teda na IUI?
@Margit. Tomanova ano jdu. Včera jsem to dostala a 28.11 jsem objednaná na ultrazvuk.
Tak jsem zvědavá…kdyby se to povedlo, tak super…ale nevím noo
Proč ti nasadily antikoncepci?
@54 to se prý dělá měsíc před dlouhým protokolem na IVF, aby si vaječníky odpočinuly a pak ze sebe vyplivly ty nejlepší vajíčka ![]()
při prvním IVF jsem měla 13 vajíček a zůstalo mi jen jedno ![]()
Tak doufám, že to teď bude lepší… změnili jsme i kliniku…
A tohle je tvoje prvním IUI? Nebo už si nějaké IUI nebo IVF podstoupila?
Ty jo 13 vajíček je ale super coo?
Moje kamarádka, měla jen jedno, ale je z něho klouček.
Určitě to bude lepší. Budu ti držet palce. Na jakou kliniku chodíte?
A to jedno se podařilo oplodnit a zavést? jen se neuchytilo? Nejsem v tom polně zběhlá, tak se když tak omlouvám, za výrazy.
![]()
Ano je to moje první IUI…žádné IVF jsem ještě neměla…snažíme se o miminko něco přes rok a půl..začala jsem všechno řešit rychleji, asi po půl roce jsem šla do Gennetu. Chtěla jsem vědět, že jsem zdravá…a tam mi našli ty zvýšené protilátky. Jaké máš hodnoty?
@54 z těch 13 se oplodnilo 6 vajíček, ale do 5 dne kultivace vydrželo jen jedno…ale přijde mi to spíš jako nesprávné zacházení s embryi na klinice… Moje dvě kamarádky měly taky hodně vajíček a taky zůstalo vždy jen jedno…což je opravdu podezřelé… teď chodím do IVF Zentren Prof. Zech - Pilsen s. r.o..
To máš dobré, že ti hned přišli na ty protilátky… Mě dělali vyšetření až po prvním neúspěšném IVF a to jsem si musela genetiku a imunologii sama vydupat!
Jinak výsledky mám protilátky proti spermiím 1:32 MIXED a protilátky proti zona pellucida slabě pozitivní. a ty?
To je zvláštní nooo.
Je dobře že jsi změnila doktora. Kamarádka právě taky chodila do Gennetu.
Prosím tě koukám na tu mojí zprávu a jelikož jsem už ty hodnoty zapomněla, tak jsem je chtěla najít.
Ale jelikož jsem zapomněla i tu zkratku ze zprávy…tak asi nenajdu ![]()
Jsem z toho jelen
Děkuji…no snad jooo. uvidíme.
bylo by to skvělý. ale nevím no. @Margit. Tomanova tobě taky držím palce.
určitě dám vědět, jak jsem dopadla…
Bereš nějaké navíc vitamíny?
@54 taky děkuju
Já beru už dlouhou dobu kyselinu listovou, pak mi bylo doporučeno ještě B-Komplex a manžel bere repormana.
U vás je spermiogram v pohodě?
Já taky kyselinu listovou…už jí mám jako zvyk. občas piju kontryhelový čaj a taky piju ječmen.
JJ je, jen mu rychleji umírají prý…tedy nic hrozného…jelikož se tam ani asi nedostanou
![]()
Ahoj holky
prosím, jak dlouho trvalo, než Vám přišly výsledky z imunologie z Plzně? Dekuji
@Kriistyna my jsme si tam pro ně museli za 4 týdny dojet
tak to je dobře, že už se to posílá
a čekala bych tak 3 až 4 týdny ![]()
@kavenka dekuji,ne to nevím jiste, blbě jsem se vyjádřila
a to vám dala termín hned ten den za 4 týdny?
@Kriistyna já už si to nepamatuju, byli jsme tam před 5 lety
ale myslím že jsem tam volala a pak nám dali termín návštěvy s výsledky