Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky 27 máme 4 mesice a jako maras prvního měl 2 ockovani a od té doby v noci vůbec nespi furt rve přes den furt rve už si nevim rady. Chodíme k fyzioterapeutce tak jsem ji to tak rikala a myslí si ze mliko už mu nestačí od mala je na UM a je stim boj ma hlad a proste nechce v noci oki ale přes den kalamita tak jsem volala mudr jestli muzem zkusit na noc kaše a ona uplne ze jsem blázen atd no tak nevím a ani s příkrmy nám nedovolí začít ze v listopadu na kontrole se domluvíme. Nebo nevíte co by se mohlo dít prostě ze dne na den otocil pomalu jsem ani o něm nevedela ze a vnoci jen jednou na papani se vzbudil ated co 20 minut a RVE dám dudlik nebo utesim a oki dám na jest a 2 hodky spi a zase a pres den tez furt knuci kraka pisti venku v kočárku taky se mu nelíbí a to vždy spinkal
@Sashie píše:
A co zuby? Malej takhle vyváděl, když mu začaly růst.
Asi jo ted tak čtu o tech zubech a ma všechny příznaky totalne slimta všechno do pusy rve bobek a to by měla doktorka poznat nebo jak to asik poznám
Něco bych poradila, ale nejsem schopná přelouskat příspěvek… ![]()
Máme to stejně, od miminka pohoda a pak najednou otočil.. Nevím jestli očkováním, zuby nebo tím hladem.. každopádně od 4 měsíců můžete začít příkrmy.. doktorka vam zrovna moc dobre rady nedává..
@LLucikkk no od další neděle najizdim na to i když rikala ze ne ale mam první zkusit tu kaši na noc
@kve-tinka ja jsem jouda jak jsem furt doma tak ani neumím psat🤣 🤣 no prostě po ockovani hoodne otocil furt je nevrlý jestli třeba zoubek někde netlačí nebo tak
Zaprvé: svolení na příkrmy nepotřebuješ, doktorka není stravovací policie. Nicméně kaše na noc jsou nesmysl, máš-li pocit, že je to hlad, začněte pomalu s obědovou masozeleninou. Zadruhé, může se jednat o cokoli, od zubů, přes reakci na očkování až po zpracování nových vjemů. Obě děti mi začaly špatně spát v době, kdy se naučily točit na bříško. Hoď se do klidu, mamko, a brzy bude lépe ![]()
Nikdy me nenapadlo se doktorky dovolovat nebo dokonce ji volat, jestli muzu dat prikrm ci ne. V poradne se jen zeptala co davame.
Nicmene bych jeste alespon 14 dni vyckala, pak zkus dat prvni mrkvicku.
Zkusila bych jine um, treba bude vic chutnat
muze to byt zoubkama, koupila bych Calgel, zkus namazat dve jednicky dole. Ty totiz rostou jako prvni, ale pozor staci opravdu malicko toho calglelu na prst jako maly hrasek a namazat. Jinak zoubky trapi hlavne v noci, taky jame si timto prosli… chce to vydrzet a chovat a chovat. Nezapomen merit/kontrolovat teplotu!
Tak tedkom se uplne dusil takže jestli to nejsou hleny nos ma ok ale v krčku no v pondeli jidu k doktorce radsi dala jsem mu panadol klidně mě ukamenujte ale aspon nerve a jen mrmla a měl 37,9 horečku ale uz ok a jeste nic nedavame jen bebu a chci začít potom mrkvickou a zeleninou a pak snakyma přichutemi asik 5 druhů hami jsem nasla a pak sem tam ovocné at si nezvyklá na sladké moc
@Baja94 jo v pondeli zajdi k dr. A rekni ji ze mel teplotu. Udela ster z krku, zkontroluje jestli nema krcek zarudly a uvidis…treba je to jen virozka. Napise nejakej sirupek a bude dobre
@Baja94 Deti v 4. mesiacoch prechadzaju spankovou regresiou. Ich spanok sa po nej viac podoba na spanok dospeleho cloveka. Tento problem ma vela rodicov prave v tomto veku, ale s ockovanim ani s hladom to nema nic ako si zvyknu zle vysvetlovat. Skôr to ma nieco docinenia so spôsom uspavania. Ide o to, ze cca prve tri mesiace deti upadnu hned po zaspati do hlbokeho spanku, ale toto sa v tych 4. mesiacoch meni, najprv spia lahkym spankom prvych 30-40 min. a az potom zaspia hlbsie. Ale niektore sa po tych 30-40 min jemne zobudia a napr. ked zistia, ze su inde ako ked zaspali tak zacnu plakat.