Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V pondělí radsi stejně zajdu k mudre zatím od rána ok i vypil ted 120 krásně na 2× bez blbosti ale radsi zajdu i tak urco zase večer ho to chytne
Nám toto udělalo očkování ale asi jen na dva dny…konzultovala bych s odborníky v očko centru pro jistotu…
Prosím, také poraďte, Poslední tři dny moji 7tydenni holčičku něco trápí. Víme, že prdiky jsou nás nepřítel, ale teď je to takové jiné…je to celkem. smisek a teď jestli se usměje ráno a pak to končí, usně mi jen naplacla na mě v nosítku, včera nevydržela vůbec v kočárku, strašně plakala. Jak ji položím je zle. Přijde mi, že i hodně grka po kojení ještě za delší dobu, zaroven by to prso chtěla pořád. Mléko mám. Musí ji něco trápit, kdyz chce být jen mě nebo je vycurana potvůrka…přemýšlím i nad návštěvou lékařky, nechci být ale hysterka…
@Ivonka88 V téhle době je klasicky růstový spurt, odpovídá tomu i fakt, že chce být pořád na prsu. Pokud to jde (nemá doma ještě starší sourozence), tak jí to dopřej dle libosti a za pár dní je od ní klid, uvidíš
![]()
@Ivonka88 určitě běžte když se vám nezdá at si každý pise co chce a radim se i s prvním jídlem sama nevím a doktorka snad je od toho a byli jsme v pondeli a oba jsme nemocní uplne to same jelikož mám já antibiotika a malemu nic nedala jen taku vodícku jak na afty tak vsechno fialove
a dneska kontrola a v pátek znova ptz máme vysoké horecky… A používáte nake kapicky bio gaia např nebo espumisanky je jich hodně můžou ji streva bolet maly taky kolem mesice prďel pil v poho jen furt rval měl koliku
Mozno sa vam nebude pacit co napisem, ale behat ku pediatrovi do cakarne medzi chore deti kvoli tomu, ze dieta „place a chce byt stale na prse“ je podla mna dost nezodpovedne hlavne k svojmu dietatu, ktore moze dostat virus. Ja by som bola u pediatra nonstop prve tri mesiace podla tychto kriterii. Doktori su na to, aby liecili chore deti pripadne poradili na poradni alebo riesili akutny stav. Tieto matky co vecne vysedavaju v cakarnach za nic ich len zbytocne zdrzuju a brania skutocne chorym, aby boli rychlo vybaveni. Prikrmy sa riesia na poradniach, inokedy staci pouzit google a trochu premyslat. Tot nazor nanajvys nezodpovednej matky ![]()
@Scorpionflower S tím souhlasím, hlavně v prvním půlroce věku dítěte jsou matky s miminama u pediatra velmi často, takže nějaké „zanedbání problému“ většinou nehrozí. Já byla s prvním taky občas hysterka matka a v prvních týdnech jsem měla chuť požádat naší doktorku, aby se k nám nastěhovala, kolik jsem měla pořád otázek ![]()
Ale řídila jsem se pár věcmi: přibírá dítě? čůrá alespoň 5× denně? Dokážu ho utišit do cca 2 hodin, když pláče? (ať už prsem, dudlíkem, houpáním nebo v kočárku). A pak samozřejmě případná teplota, projevy na kůži, apatie. U prvního jsme také hodně trpěli na koliky a pak zuby nám daly zabrat, takže vím, co to je nespokojené plačící dítě, ale nepovažovala jsem to nikdy za nic „abnormálního“.
No tak ja mam super doktorku ji zavolám a vždy před nebo po ordinacnich hodinách nás vezme, ale ze začátku jsme mely dost kontrol kvůli malemu takže to tak vyšlo abych se ptala holt jako prvorodicka si zavolám poradím než si vyhledávat a kazdy vám stejnak poradí jinak nebo je 10000 článku a buď tak nebo tak a když vidím že týden se něco snim děje tak určitě to na internetu nevyctu
@Ivonka88 nemyslím si že to dělá schválně
jestli grca může ji trápit reflux, hodně miminek s ním bojuje. A prsem se uklidňuje, je to to jediné co vlastně má…vygoogli si jak zacházet s refluxovym mimcem a uvidíš jestli to zabere ![]()
Tak nakonec ta přilnavost na prso zvýšená poslední dny byla asi i tím, že malé nasli streptokoka v krku😒 máme antibiotika…blbec jsem byla tak překvapená, že jsem se nezeptala, co my doma, abysme to nevhytli a furt na sebe nepřenášeli. Co udělají antibiotika s jejím bříškem…nechci vědět😁 🥺 😟
@Ivonka88 tak aspon ze tak holt ja jsem nezodpovědné matka ze maleho taham po doktorech
tak at je vše oki není to sranda