Proutěný koš versus postýlka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
782
22.11.12 12:51

proutěný koš versus postýlka

Ahoj holky, potrebovala bych poradit. Resim, jestli je lepsi pro miminko prouteny kos a nebo ho rovnou dat do postylky. Co mate zkusenost s kosem… da se matracka v kosi dat sikmo? Aby miminko nelezelo rovne a co monitor dechu, vejde se tam pod tu matracku nejak? Prave jsem kos nikde nazivo nevidela, tak nemam vubec predstavu.
Dekuju za odpovedi.
Uvazujeme o tomto kosi: http://www.postylky-vybaveni.cz/…ava/d-70731/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
454
22.11.12 12:55

Koš určitě jen přes den, měli jsme ho taky. a hlavně je to záležitost tak na 4měsíce dokud si dítě nezačne sedat a pokoušet se vylézt. v postýlce to dítě bude mít větší pohodlí, přeci jen je tam lepší matrace a pod ní rošt. v koši je jen molitan. ale monitor se tam dát dá. já měla ten dvoudeskový a přenášela jsem jen ten panel a desky jsem měla v jednu v koši na den a druhou v postýlce na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.11.12 12:56

Ahoj, my měli koš i postýlku. V koši jsme ho měli 5 měsíců (pak se plazil a přetáčel, tak putoval do ohrádky). Byl tam přes den. Monitor tam šel a matračku jsem podkládala klínem.
Jinak doporučuju větší kola.

• Citovat
  • Upravit
ikyki
22.11.12 12:57

Co takhle na noc postýlka a přes den koš? U dětí by se prý měl oddělovat noční a denní spánek…podobně to budu řešit i já, v ložnici postýlka kde se bude spát výhradně v noci a v obýváku něco na spánek přes den

• Citovat
  • Upravit
11117
22.11.12 13:01

Mame podobny, ale mame i postylku - jsme v patrovem domku, loznice s postylkou v patre a kosik mame dole v obyvaku. Takze tam je jenom pres den.
Deska od monitoru tam jde dat v pohode. Polohovani nevim, nezkousela jsem, nas maly je od prichodu z porodnice na rovnem.
Vyhody kose - da se s ni popojet kam je treba, ja ho casto odtahla do kuchynskeho koutu napriklad. A da se s nim popojizdet na uspani - to se nam moc osvedcilo :potlesk: Taky pro male miminko to je prijemnejsi byt v mensim uzavrenem prostru, citi se tam lip nez ve „velke“ postylce.
Nevyhody - nedas tam opravdu kvalitni matraci. A vhledem k velikosti kosu to neni na dlouho.
Nas maly ma 3 mesice a je tam „nadoraz“, ruckama boucha do boku kose a na delku mu zbyvaji asi tak posledni 3 cm…
Takze za me - doporucuju, ale jestli mas moznost, tak si ho pujc nebo kup z druhe ruky. Je to vazne na par mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.11.12 13:02

Pokud koš, volila bych ho jen přes den, asi né na noc. Jinak se přiznám, že se mi to hrozně líbí, ale na druhou stranu mi to přijde trochu zbytečné, protože je to opravdu jen na chvilku, na pár měsíců a za ty peníze by mi to asi nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
22.11.12 13:02

Ahoj, já bych koš nepořizovala, stojí hroudu zlata a je to na chvíli, sice píší že je až do 6 měsíců ale to „až“ je podstatné, stačí aby mimčo rychle rostlo a nevejde se Vám tam podstatně dřív. Dala bych prťě rovnou do postýlky, hlavně čerstvému mimískovi je úplně jedno jestli leží v „obyčejné“ dětské postýlce a nebo ve vytuněném košíku s nebesy. A k tomu monitoru, pokud budeš chtít mít matraci jakkoliv nadzvedlou tak monitor bude mít pocit že tam dítě není a bude hlásit poplach, ty desky od monitoru musí být na tvrdém roštu v postýlce, na deskách položená matrace a na ní prťě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.11.12 13:08

Ještě mě napadá, že syn měl v době, kdy koš opouštěl, 73 cm a měl tam ještě hodně místa. Chce to vybrat velký. Když jsme byli u známých měla jsem ho v koši, kam se nevešel v 6 týdnech (koš měl dno 62 cm). Pak záleží, kde chceš mít mimčo přes den a jestli plánuješ další děti. Nebo i tím, kde bydlíš. Kamarádka v paneláku měla dítě od narození na podlaze na puzzle a dece, což u nás v domě nelze.
My ušetřili tím, že jsme kupovali jen koš - podvozek dělal muž. A kdybych neplánovala další mimča, tak ho koupím buď z druhé ruky, nebo bych pořídila orádku s polohovatelným dnem.

• Citovat
  • Upravit
9066
22.11.12 13:09

Taky mam postylku na noc a kos na denni spani, ale nasi male je v 7 tydnech tak akorat, predpokladam, ze milej kosik dele nez do 3-4 mesicu nevydrzi (boucha se rucickama o okraje uz ted, prckova je tedy hodne velka) ;) My ho mame podedenej, takze jsme k nemu proste prisli, ale novej bych asi nekupovala, je to opravdu na chvilinku (pokud nebudes mit opravdu male miminko) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.11.12 13:10

3 mesicni dite v kosi :) v 6 mesicich, do kterych by mel byt, uz jedine „nastojaka“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.11.12 13:11
@sarlota535 píše:
Ahoj, já bych koš nepořizovala, stojí hroudu zlata a je to na chvíli, sice píší že je až do 6 měsíců ale to „až“ je podstatné, stačí aby mimčo rychle rostlo a nevejde se Vám tam podstatně dřív. Dala bych prťě rovnou do postýlky, hlavně čerstvému mimískovi je úplně jedno jestli leží v „obyčejné“ dětské postýlce a nebo ve vytuněném košíku s nebesy. A k tomu monitoru, pokud budeš chtít mít matraci jakkoliv nadzvedlou tak monitor bude mít pocit že tam dítě není a bude hlásit poplach, ty desky od monitoru musí být na tvrdém roštu v postýlce, na deskách položená matrace a na ní prťě. :mavam:

S tímto si dovolím nesouhlasit. Měla jsem Nanny, podloženou matraci klínem a monitor nikdy nehoukal. Matrace se musí podložit nečím pevným a to taky na desce leží :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Billi
22.11.12 13:19

Holky, ono opravdu záleží na velikosti koše. My měli rozměr 82×45 cm a v době, kdy jsme ho dávali pryč, se tam ještě v pohodě vešel a to máme opravdu velké dítě. Pokud ho bude zakladatelka kupovat nový, tak k tomu může přihlédnout.

• Citovat
  • Upravit
11117
22.11.12 13:24

@Billi
jo, jasne, jsou ruzne typy. Jenom upozornuju, ze ne vse, na cem je napsane „do 6 mesicu“, fakt je do 6 mesicu :roll:
ja jsem za nas kos hrozne rada (a to jsem si myslela, ze to je zbytecnost - byl to darek), moc jsme ho uzili a je mi lito, ze uz se tam maly nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68863
22.11.12 13:28

Měla jsem půjčený koš i půjčenou kolíbku - z koše vyrostla ve 4 m a kolíbku jsem vracela v jejích 7 m a ještě by se tam bývala vešla, fakt záleží na velikosti (koše i dítěte). Přišlo mi to mnohem lepší než postýlka - útulnější, dítě se tam cítilo líp (v cestovní postýlce to byl takovej uzlíček uprostřed ztracenej…), dalo se s tím pěkně pohupovat, zabralo to v ložnici výrazně míň místa, nemohla jsem si to vynachválit. Monitor byl v obou. Ale teda za plnou cenu bych ho na tu krátkou chvíli nepořizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
22.11.12 13:39

Ahoj, košík jsem používala přes den a měla jsem ho moc ráda. Byl podobný tomu, o kterém uvažujete a velký byl dostatečně. Polohovat šel a monitor dechu také bez problémů. Na velikost bych si, ale dala velký pozor, protože koš, který byl půjčený u rodičů byl tak do tří měsíců maximálně.
Dcera nebyla žádný obr, ale zase hodně pohyblivá, tak nejvytíženější byl v prvních třech až čtyřech měsících, potom už méně. Měli jsme strach, aby nevypadla a tak putovala na deku na podlahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák