Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
9000 není tolik, co se optat v rodině, jestli ti nepůjčí někdo bez úroků? A banka?
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o zachování anonymity, je to pro mě stydlivé téma. Pracuje tady někdo pro Provident? Vzala jsem si před necelým rokem půjčku od této společnosti, asi 4 měsíce jsem platila poctivě týdenní splátky tak, jak jsem měla, bohužel poté se mi již nedařilo splácet tak jak bylo předepsáno.
Teď splácím 1× za 14 dní, někdy 1× za 3 týdny plnou týdenní splátku. Jinak každý týden platím alespoň po 100kč. Takže se mi nikdy nestane, že nezaplatím týdně ani korunu. Zbývá mi doplatit ještě necelých 9.000,–Kč.
Když se mi nepodaří za týden zaplatit tu plnou týdenní splátku, tak mě kontaktují ze správy vymáhání pohledávek.
Myslíte, že to mohou dát k exekuci?
Udělala jsem chybu, jsem vyléčená a už bych si půjčku nevzala.
Nechci moralizování.
Děkuji.
Jo, můžou.. a nejspíš to nebude moc dlouho trvat a taky to udělají ![]()
Chybu děláš hlavně v tom, že je nekontaktuješ a platíš si podle sebe. Exekuce je 99% reálná.
Pracuji na pohledávkách a věř, že jakákoliv společnost se raději dohodne, než do věci začne zatahovat někoho třetího, ale tímto přístupem jsi o svém osudu rozhodla sama.
@Trojlístek píše:
Chybu děláš hlavně v tom, že je nekontaktuješ a platíš si podle sebe. Exekuce je 99% reálná.Pracuji na pohledávkách a věř, že jakákoliv společnost se raději dohodne, než do věci začne zatahovat někoho třetího, ale tímto přístupem jsi o svém osudu rozhodla sama.
Ale tak to není, oni mě vždy kontaktují z té správy pohledávek-jsem tam vedena jako neplatič, ale přímo u nich, u Providentu a vždy se ptají, kdy jim zaplatím plnou týdenní splátku a já ji platím tak, jak se dohodnu.
Mám kamarádku, která si před 3 lety vzala u Providentu půjčku 10 tisíc. Splatila z ní asi 600 Kč, pak se odstěhovala, OZ nedala vědět novou adresu, změnila číslo, na všechno se vykašlala. Do dnes jí chodí poštou pouze upomínky, že by měla zaplatit, složenky atd. Za celé ty tři roky žádná exekuce, pouze ty upomínky. Co vím i od jiných lidí, co nezvládali splácet, tak nikdo z nich exe neměl. Provident ty prachy z těch lidí vždycky nějak dostane, i kdyby po stovkách týdně, pořád je to pro ně lepší, než čekat na soudní exekuce atd.
@Anonymní píše:
Ale tak to není, oni mě vždy kontaktují z té správy pohledávek-jsem tam vedena jako neplatič, ale přímo u nich, u Providentu a vždy se ptají, kdy jim zaplatím plnou týdenní splátku a já ji platím tak, jak se dohodnu.
to je přesně ono - na správě pohledávek jsi jako neplatič. Proč sis nesjednala schůzku s tím zástupcem a nesnažila se domluvit nižší splátky a pod? Oni možná chvíli čekat budou, ale jednou jim ta trpělivost dojde. ![]()
@Annie87 píše:
Mám kamarádku, která si před 3 lety vzala u Providentu půjčku 10 tisíc. Splatila z ní asi 600 Kč, pak se odstěhovala, OZ nedala vědět novou adresu, změnila číslo, na všechno se vykašlala. Do dnes jí chodí poštou pouze upomínky, že by měla zaplatit, složenky atd. Za celé ty tři roky žádná exekuce, pouze ty upomínky. Co vím i od jiných lidí, co nezvládali splácet, tak nikdo z nich exe neměl. Provident ty prachy z těch lidí vždycky nějak dostane, i kdyby po stovkách týdně, pořád je to pro ně lepší, než čekat na soudní exekuce atd.
já znám člověka, co si myslel, jak je hrozně chytrej, když tohle udělá a pak se divil, že tu exekuci má. A z 15tis bylo rázem téměř 40 ![]()
@martina.se píše:
já znám člověka, co si myslel, jak je hrozně chytrej, když tohle udělá a pak se divil, že tu exekuci má. A z 15tis bylo rázem téměř 40
Já netvrdím, že to takhle chodí u všech společností, jen píšu, že co znám lidi, co to měli u Providentu, tak nikdo z nich exe neměl. Oni se to fakt snaží spíš řešit tím, že za dlužníkem pošlou OZ, ten se s nima domluví na nějaké přijatelnější splátce atd.
Pracuji pro Provident..abych, to dobře pochopila, mimo té jednorázové splátky co píšete 1× za 2-3týdny, platíte ještě těch 100,– týdnně?
Je to jen momentální situace nebo bude ještě dlouhodobá? Co na to váš OZ?
@Anonymní píše:
Pracuji pro Provident..abych, to dobře pochopila, mimo té jednorázové splátky co píšete 1× za 2-3týdny, platíte ještě těch 100,– týdnně?
Je to jen momentální situace nebo bude ještě dlouhodobá? Co na to váš OZ?
Bude to ještě nějakou chvíli trvat, ale to jsem řekla operátorce ze správy pohledávek, oz na to říká to, že záleží na tom, jak jsem se právě domluvila s tou správou pohledávek.
@Anonymní píše:
Bude to ještě nějakou chvíli trvat, ale to jsem řekla operátorce ze správy pohledávek, oz na to říká to, že záleží na tom, jak jsem se právě domluvila s tou správou pohledávek.
Ano a je to tak, že 1× za 2-3 týdny platím plnou splátku a každý týden alespoň těch 100,–kč, takže se nestává, že bych týdně nezaplatila ani korunu.
@Anonymní píše:
No, tak se nestresujte, plaťte dle dohody.., neměla bych to psát, ale hlavně se snažit aspoň něco a nejlépe týdnně, Provident si zakládá na pravidelných týdenních splátkách..mám klienty, kteří platí měsíčně i to samozřejmě jde, ale ti co platí týdnně mají větší plus, lepší „bonitu“. Paradox ![]()
Tak hodně zdaru ![]()
@Anonymní píše:
No, tak se nestresujte, plaťte dle dohody.., neměla bych to psát, ale hlavně se snažit aspoň něco a nejlépe týdnně, Provident si zakládá na pravidelných týdenních splátkách..mám klienty, kteří platí měsíčně i to samozřejmě jde, ale ti co platí týdnně mají větší plus, lepší „bonitu“. Paradox
Tak hodně zdaru
Děkuji za příspěvek, myslíte tedy, že to k exekuci nedají? Berou mě asi za problémového klienta, ale snažím se platit alespoň dle svých možností.
Dobrý den, prosím o zachování anonymity, je to pro mě stydlivé téma. Pracuje tady někdo pro Provident? Vzala jsem si před necelým rokem půjčku od této společnosti, asi 4 měsíce jsem platila poctivě týdenní splátky tak, jak jsem měla, bohužel poté se mi již nedařilo splácet tak jak bylo předepsáno.
Teď splácím 1× za 14 dní, někdy 1× za 3 týdny plnou týdenní splátku. Jinak každý týden platím alespoň po 100kč. Takže se mi nikdy nestane, že nezaplatím týdně ani korunu. Zbývá mi doplatit ještě necelých 9.000,–Kč.
Když se mi nepodaří za týden zaplatit tu plnou týdenní splátku, tak mě kontaktují ze správy vymáhání pohledávek.
Myslíte, že to mohou dát k exekuci?
Udělala jsem chybu, jsem vyléčená a už bych si půjčku nevzala.
Nechci moralizování.
Děkuji.