Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahoj.
Mám kamarádku, která si vzala půjčku od Providentu. Nezjistili si pořádně její příjmy a na základě toho, že řekla, že její muž vydělává tolik a tolik jí peníze půjčili. Kamarádka si asi cca před rokem půjčila nějakých 30.tisic a vrátit má dohromady 52.tisíc. Momentálně je ve finanční tísni. Já jí poradila, protože jsem slyšela, že když si jakékoliv společnosti řádně neprověří finanční situaci toho klienta a stejně mu půjčí, smlouva je neplatná. Je možné, že po doplacení jistiny, kde ji zbývá zaplatit cca 10tisic nebude muset platit úroky? Jak se taková věc dá popřípadě řešit? Má s tím někdo zkušenosti? Díky
Takže se vlastně dopustila úvěrového podvodu. Ať si hvězda najde brigádu a splaci a nejaky fígle vůbec nezkousi, nebo tvrde narazí.
No za prvé dodam, ze delam pro provident..
Tak trochu osvětlim to, že prijmy manzela/pritele jsou příjmy domácnosti, které nedokladate ani v bance, kdyz zadáváte prijem domacnosti, takže těžko se pani( Vy) vyváže z neplacení úroků nebo-li poplatků za zprostředkování úvěru.
Za druhé jelikož píšete za kamarádku, tak bych tipl ze to je asi váš příběh.. ale i kdyby ne.. tak příjmy se musí obchodnim zastupcem vzdy zkonrolovat v dnesni době, už se kopie příjmu dokladaji k archivaci. Takze pochybuji ze toto zprostředkovatel neudělal..
Za další paní je nějaká VIP osoba? Ze si za jasne deklarujicich podmínek pujci a podepíše se k něčemu a pak nebude chtit hradit nic, krom jistiny? Pani ( Vy) jste zřejmě byly v nejake nouzi a v tu danou chvíli vám byly uroky jedno. Ale najednou vymyslite duvody se z toho vyvazat, ikdyz ani neni, jak se vyvazat z dluhu.. nezbyvá nez to řádně zaplatit.. A poucit se z toho, ze zavazky se maji platit.. pral bych vam, aby jste v zaměstnání po podpisu smlouvy dostala treba jen půl výplaty a ne to co mate ve smlouvě. Pak by jste tyhle myslenky pustila k vode.
Kdo ví, co ti kamarádka zatajila. Nepopírám, že by Provident mohl udělat chybu. Ale z praxe.. Většinou ve smlouvách je uvedeno, že žadatel čestně prohlašuje, že uvedl pravdivé informace. Pokud zatajila nějaké výdaje a příjmy lživě prohlásila vyšší, jedná se o úvěrový podvod. Za to může mít ona ještě větší problémy.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Mám kamarádku, která si vzala půjčku od Providentu. Nezjistili si pořádně její příjmy a na základě toho, že řekla, že její muž vydělává tolik a tolik jí peníze půjčili. Kamarádka si asi cca před rokem půjčila nějakých 30.tisic a vrátit má dohromady 52.tisíc. Momentálně je ve finanční tísni. Já jí poradila, protože jsem slyšela, že když si jakékoliv společnosti řádně neprověří finanční situaci toho klienta a stejně mu půjčí, smlouva je neplatná. Je možné, že po doplacení jistiny, kde ji zbývá zaplatit cca 10tisic nebude muset platit úroky? Jak se taková věc dá popřípadě řešit? Má s tím někdo zkušenosti? Díky
ty jsi něco slyšela neověřila a poradila takže kamarádka se kvůli tobě dostane do prů… hele tyhle společnosti to mají víc než dobře ověřené a prověřené takže fakt bych tomuhle nevěřila akorát jsi kamarádku namočila ještě do větších problémů
Je to úvěr. Ať si zažádat o to, že ke dni bla bla jej chce doplatit celý, ať vypočítají výšku té poslední mimořádné splátky a je to.
A vzhledem k tomu, že ona má máslo na hlavě, tak bych nějakou cestu neplatné smlouvy apod. ani nezkoušel.
@Anonymní píše:
No za prvé dodam, ze delam pro provident..Tak trochu osvětlim to, že prijmy manzela/pritele jsou příjmy domácnosti, které nedokladate ani v bance, kdyz zadáváte prijem domacnosti, takže těžko se pani( Vy) vyváže z neplacení úroků nebo-li poplatků za zprostředkování úvěru.
Za druhé jelikož píšete za kamarádku, tak bych tipl ze to je asi váš příběh.. ale i kdyby ne.. tak příjmy se musí obchodnim zastupcem vzdy zkonrolovat v dnesni době, už se kopie příjmu dokladaji k archivaci. Takze pochybuji ze toto zprostředkovatel neudělal..
Za další paní je nějaká VIP osoba? Ze si za jasne deklarujicich podmínek pujci a podepíše se k něčemu a pak nebude chtit hradit nic, krom jistiny? Pani ( Vy) jste zřejmě byly v nejake nouzi a v tu danou chvíli vám byly uroky jedno. Ale najednou vymyslite duvody se z toho vyvazat, ikdyz ani neni, jak se vyvazat z dluhu.. nezbyvá nez to řádně zaplatit.. A poucit se z toho, ze zavazky se maji platit.. pral bych vam, aby jste v zaměstnání po podpisu smlouvy dostala treba jen půl výplaty a ne to co mate ve smlouvě. Pak by jste tyhle myslenky pustila k vode.
Tak to máte asi špatný informace a koukám, že nejste jediná. Jestliže si Provident opravdu řádně nezjistí příjmy i ostatních členů rodiny a jen na základě toho, že dotyčná řekla, že její muž vydělává 20000kč jí půjčili 30000kč je chyba Providentu a smlouva je opravdu neplatná. I v bance musí příjmy členů, manžela doložit.
Všimli jste si, že lidé, kteří si u podobných společností půjčují, tak se tady vydávají za někoho jiného, lžou a podvádějí?
@Zumpa píše:
Všimli jste si, že lidé, kteří si u podobných společností půjčují, tak se tady vydávají za někoho jiného, lžou a podvádějí?
Dost pochybuji, že by jí půjčili víc na základě čestného slova o dobře vydělávajícím manželovi. Navíc, pokud jim řekla něco, co není pravda, tak bych na jejím místě opravdu nic nechtěla řešit soudně, příp. je jakýmkoli způsobem zkoušet vydírat, protože ona se de facto dopustila úvěrového podvodu. A zrovna s Providentem mám já osobně velmi dobré zkušenosti. Jestli se dostala do finanční tísně, ať prostě požádá buď o odklad splátek, nebo se s nimi zkusí jinak dohodnout. Provident je o dost vstřícnější než jiné nebankovní úvěrové společnosti. Jen tak mimochodem, tobě připadá normální, aby si napůjčovala peníze s vědomím, že k tomu patří i úroky, a pak chtěla platit jen jistinu? Příště jí můžeš za takovýchto podmínek půjčit sama.
Ahoj.