Provozování kavárny, cukrárny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
29.1.18 10:57

@Monyyyys no, asi hodně záleží i na paní/pánovi na kterého narazíš :D Hygiena nám všechno hezky odklepla a pak přišel živnosták a všechno bylo jinak. :D Hodně štěstí :) Ještě mě napadá u babičky je jedna cukrárna/výrobna většinou tam někdo přifrčí autem, nakoupí, a frčí domů. Skoro nikdy tam nikdo nesedí :D Myslím, že jim to jde hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.18 10:57

@Monyyyys Znám kavárnu, co měla dětský koutek, pak dětský koutek s hlídáním a teď je z ní hlídací herna.

A některé ty děti tam jsou i 7 hodin, což se nesmí, ale řeší to tím, že tam skočí babičky „vyzvednou je“ a pak je tam „vrátí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.1.18 11:07

@Ollik jo to s cukrárnou a pekarnou jde krásne=D.. ale ta kavárna je právě taková.. že posedět, kafíčko, kliidek:) Každopádně děkuji ;)

@Bábrdl Dětský koutek tu mám i teď, dost malej a někdy to stačí. Děti mám ráda a rád abych vlastní ale mít třeba 10 deti celý den každý den bych asi nedala =D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
29.1.18 11:17
@Ollik píše:
@Monyyyys no, asi hodně záleží i na paní/pánovi na kterého narazíš :D Hygiena nám všechno hezky odklepla a pak přišel živnosták a všechno bylo jinak. :D Hodně štěstí :) Ještě mě napadá u babičky je jedna cukrárna/výrobna většinou tam někdo přifrčí autem, nakoupí, a frčí domů. Skoro nikdy tam nikdo nesedí :D Myslím, že jim to jde hezky.

U nás máme Kočičí kavárnu a občas tam s kamarádkou zajdeme.

Už jsem tam zažila leccos - kocour mi slízl šlehačku z horké čokolády, brousil si drápy na mé kabelce, jednou jiný kocour očural mladíkovi kabát… :)
A zatím je hygiena naštěstí nezavřela…

Ale myslím, že přes den tam organizovat 7 koček plus zákazníky není jednoduché :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.1.18 11:22

@free333 jo to jsem si kolikrát v Praze říkala =D že jakto že po nich tak nejdou. Pak jsem se bavila s jednou tou paní( myslím že to byla provozní ) a ta říkala že musejí mít dvakrát větší,,zazemi". Ze mají od ochránců zvířat vyloženě daný značky jídla a steliva kterou musí mít.. takže myslím že ani to není výhra ;)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
29.1.18 11:25
@Monyyyys píše:
Ja mam kavarnu, otevírala jsem nedavno(1.11.2017). Obcas mam chut to zabalit, este jsem v najmu takze des =D… Ale napadlo me, jeslti nekdo nema zkusenost se zrizenim doma. Mame veliky pozemek, ale na mensi vesnici tak nevim jestli by to melo cenu. Zase na druhou stranu je tam hodne maminek s detmi. Ty zakladni pozadavky vim - wc, umyvadlo, vzduchna a tak.. Ale zajmalo by me, jestli by se do sedacich mist pocitalo i sezonni sezeni venku. Uvnitr bych mela treba 4-5 zidli, bylo by to hlavne na formu takeaway. Nemate s tim nekdo zkusenosti?

Nechapu, proč podnikají lidé, kteří nemají pojem jak o oboru ve kterém podnikají tak nic nevědí o podnikání. Být tebou, tak tady veřejně nepíšu, že se ty podnikání nedaří - děláš si super reklamu, hlavně na malém městě a že už uvažujes o spojení s vinotekou nebo přestěhováním. Soudný člověk si před podnikáním udělá podnikatelský plán, očihne konkurenci, spočítá náklady a výnosy, poradí se s právníkem a účetní, s dalšími podnikateli, kteří jsou pár let v oboru, aby věděl do čeho jde. Chybí ti základy, očividně nevíš, že v prvních letech musíš být ve firmě nonstop, mít dobré vztahy s dodavateli a zákazníky, investovat do sociálních médií a reklamy. Podnik ti totiž začne vydělávat nejdříve za tři roky, a do té doby musíš vydržet a mít hodně našetřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.1.18 11:34

@krajta A jak vy můžete vědět co jsem si zjistovala nebo nezjistovala před otevřením? V žádném případě jsem nepsala že bych to chtěla spojit s vinotekou. Já jsem se ptala jestli s tím někdo nemá zkušenosti, s otevřením,, doma ". Ze musím být ve firmě pořád vím, a věděla jsem to před otevřením. Koukám, že tady se člověk nemůže ani na nic zeptat ;)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
29.1.18 11:35
@Monyyyys píše:
@free333 jo to jsem si kolikrát v Praze říkala =D že jakto že po nich tak nejdou. Pak jsem se bavila s jednou tou paní( myslím že to byla provozní ) a ta říkala že musejí mít dvakrát větší,,zazemi". Ze mají od ochránců zvířat vyloženě daný značky jídla a steliva kterou musí mít.. takže myslím že ani to není výhra ;)..

Jojo, paní tam jednou někomu říkala, že jim povolili dorty, ale třeba chlebíčky už jim nepovolili.
Určitě to není jednoduché.
Taky jsem tam zažila, že tam bylo hodně dětí a kočky se raději schovávaly, kdyby třeba někoho škrábly nebo něco, mohl by být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.1.18 11:36

@free333 ale zase pro lidí, kteří mají rádi zvířata, je to příjemné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
29.1.18 11:44
@Monyyyys píše:
@free333 ale zase pro lidí, kteří mají rádi zvířata, je to příjemné :)

Já tam ráda chodím, ale musím si hlídat tu šlehačku, je tam ten mlsný kocour :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75982
29.1.18 11:51
@free333 píše:
Já tam ráda chodím, ale musím si hlídat tu šlehačku, je tam ten mlsný kocour :)

Ty jo, nic proti zvířátkům, znáš mě… ale od doby, kdy se ke mně v nestřeženém okamžiku otočil prdelkou kámoščin kocour a soustředěně mě počůral 8o 8o se s kočkama necítím úplně o. k. :cert: :cert:
A ještě, aby mi v kavárně někdo škrábal kabelku a slizoval šlehačku. :pocitac: :pocitac:
Docela by mě zajímalo, jestli se dá nějak zjistit, jestli díky kočkám klientelu získávají nebo spíš ztrácí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.1.18 11:53

@sirikit do těch Pražských je třeba rozhodně lepší si dělat rezervaci, tam je pořád plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
29.1.18 11:57

@sirikit Do kočičích kaváren podle mě chodí lidé cíleně. Třeba ze zvědavosti :D nebo nějací milovníci koček. Já bych na kafe a na dort do kočičí kavárny nešla. To spíš omylem. Ale ze zvědavosti asi ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
29.1.18 11:58
@sirikit píše:
Ty jo, nic proti zvířátkům, znáš mě… ale od doby, kdy se ke mně v nestřeženém okamžiku otočil prdelkou kámoščin kocour a soustředěně mě počůral 8o 8o se s kočkama necítím úplně o. k. :cert: :cert:
A ještě, aby mi v kavárně někdo škrábal kabelku a slizoval šlehačku. :pocitac: :pocitac:
Docela by mě zajímalo, jestli se dá nějak zjistit, jestli díky kočkám klientelu získávají nebo spíš ztrácí. :think:

Tak vzhledem k tomu, že tam ještě jsou na rozdíl od různých hezkých kavárniček, tak nějací příznivci jsou.
Mně to zas tak nevadí, jen si hlídat tu šlehačku, kabelku a kabát a pohoda, občas se někdo i nechá pohladit, ale moc o to někteří nestojí. :)
Ono se tam dá přispět na kočičí hospic, tak tam taky vždycky něco hodím, mají takový jiný typ zákazníků.
A dorty z nějaké domácí výrobny jsou famozní :P

Tobě by se nelíbilo, že se tam nesmí s pejskem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75982
29.1.18 12:15
@free333 píše:
Tobě by se nelíbilo, že se tam nesmí s pejskem 8)

Jojo, holky by kočkám zvedly mandle. :mrgreen: :mrgreen:
Ale já moc nejsem příznivcem ani tahání psů do restaurací - pokud to nejsou nějaké výletní se zahrádkou a psi dobře vychovaní. I já jako panička si chci normálně užít klidnýho posezení a ne ustavičně řešit, že se mi pes motá vodítkem mezi nohy stolu a židliček, vrčí na nějakýho jinýho pejska a hladově kouká ke druhému stolu, že jako 14 dní nejedl. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat