Prsa po kojení, budou zase pevná?

Anonymni
11.2.04 19:52

Prsa po kojení

Ahoj holky,

chtěla bych se vás zeptat. Již třetí měsíc nekojím svoji dcerku a prsa mám jak dva vycuclé citrony :-[ Je alespoň nějaká malá naděje, že se to zlepší? Přiznám se, že jsem štíhlé sportovní postavy, prsa byly vždy mojí chloubou, nicméně teď vypadají dost hrozně. Nemáte s tím některá zkušenost? Zlepší se to? Je mi jasné, že původní pevná prsa jsou tytam, ale tohle???

Děkuju za odpověď

Janka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
11.2.04 20:08

Prsa po kojení

Ahoj Janko, kojila jsem 13 měsíců a teď už také skoro 3 měsíce nekojim. Bohužel jsem na tom asi stejně jakoTy. Nevim, co je na tom pravdy, ale v nějaké poradně na netu jsem se dočetla, že by mělo trvat zhruba rok než se do prsou po kojení vrátí tuková tkáň.

Psala to tam jako odpověď lékařka nějaké mamině. Tak uvidíme. Snad to bude lepší. Takový jako byly před porodem už asi nebudou. Hlavní je, že jsou děti zdravé.

Ahoj Štěpánka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.2.04 20:51

Prsa po kojení

Ahoj Janko,

Ze své zkušenosti radím pokud je odstavení příliš rychlé skoro ze dne na den tak jsou prsa malá,ale pokud je odstavení postupné tak to pro prsa není takový šok a vypadají rozhodně lépe než ty vymačkané citrony.Tak snad při dalším miminku, přeji hodně štěstí a uspěchu.

Šárka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 12:13

Ahoj holky, mám VÁŽNEJ problém… :D Svoje prsa… směju se ale k smíchu to není :D :D
Kojím dceru 7.měs, od narození a ted už jen v noci, ale přihodilo se mi jaksi že jedno prso se nenalévalo mlékem a nalévalo se po kojení jen to levé, tím pádem mi řekl Mudr. že mám kojit tím velkým, tím levým a pravé nechat.. tak jse ho nechala a dopadlo to tak, že mám levé dvojku a pravé tak 0.5 velikost…
Asi tak 24h denně přemýšlím o plastice, protože je mi 20let a celý život nebudu s jedním prsem :D :D :D 8o

Takže jakýkoli zkušenosti nebo nápady třeba o plastice… vítám!! :think: :*

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 12:17

Tak předně začni kojit oběma stejně, ať je mléčná žláza stimulována u obou stejně. A o plastice uvažovat můžeš, ale až po úplném ukončení kojení a testech, že laktace v těle již opravdu neprobíhá a prolaktin je na normální hladině. Pokdu plánuješ druhé dítě, řeš to až po té, co odrodíš a odkojíš všechny plánované děti.

• Citovat
  • Upravit
11896
29.6.12 12:17

Ahoj, neporadím, ale mám to dost podobné, akorát obráceně - pravé dvojku a levé hoodně malou jedničku. Malé je 8 měsíců, kojím v noci a zhruba 2-3× denně, zkouším jí cpát to levé s tím, že by se mohlo trošku zvětšit, ale moc šancí tomu nedávám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.12 12:18
@Anonymní píše:
Tak předně začni kojit oběma stejně, ať je mléčná žláza stimulována u obou stejně. A o plastice uvažovat můžeš, ale až po úplném ukončení kojení a testech, že laktace v těle již opravdu neprobíhá a prolaktin je na normální hladině. Pokdu plánuješ druhé dítě, řeš to až po té, co odrodíš a odkojíš všechny plánované děti.

Dočetla jsem se že poté není problém kojit i s plastikou prsů. Nevím, tohle ale dál nejde… oběma kojit nemůžu, z toho pravého neteče…

• Citovat
  • Upravit
13046
29.6.12 12:21
Mám to samé, ale kojím z pravé a v levé už skoro nic není, malému je 7 měsíců a nakojit chce už jen ráno a v noci jinak mi jakékoliv UM i MM odmítá, jenže z levého mi pil vždycky bídně a tak se nalévá strašně málo a malej z něj tudíš nechce pít a raději bude totál bez mlíčka a tak kojím pravým a levý mu vždycky zkouším podsz´trčit, každopádně je to rozdíl ve velikosti a připadám si hrozně.. jak to vyřešit fakt nevím, odsávačkou mi mlíko neteklo nikdy ani teď ne…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám VÁŽNEJ problém… :D Svoje prsa… směju se ale k smíchu to není :D :D
Kojím dceru 7.měs, od narození a ted už jen v noci, ale přihodilo se mi jaksi že jedno prso se nenalévalo mlékem a nalévalo se po kojení jen to levé, tím pádem mi řekl Mudr. že mám kojit tím velkým, tím levým a pravé nechat.. tak jse ho nechala a dopadlo to tak, že mám levé dvojku a pravé tak 0.5 velikost…
Asi tak 24h denně přemýšlím o plastice, protože je mi 20let a celý život nebudu s jedním prsem :D :D :D 8oTakže jakýkoli zkušenosti nebo nápady třeba o plastice… vítám!! :think: :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
29.6.12 12:22

Tak urcite je mozny kojit i s umelyma prsama, ale pochybuju, ze ti je nekdo udela, kdyz jeste kojis. Holt budes muset pockat, az dokojis a hlavne myslim, ze pak se to i srovna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
29.6.12 12:24

Já mám též pravé malé a levé se mi stále naleva. malému je 11m a už bych chtěla s kojením skončit, kojim 2-3× denně, ale upřímně se bojím, co se stane s prsama potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.12 12:26

Kojím jí už jen v noci a už papá, takže by jsme mohli končit. Tohle prostě dál nejde, je to děs… :( Teď jsem si oblíkla plavky a nechci aby přišel přítel ani domů z práce :D :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 12:53

Holky já taky hrůza :roll: kojila jsem plně sice jen 4měsíce :(,ale prsa mám jak Hadry a to doslova :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.12 12:56
@Anonymní píše:
Holky já taky hrůza :roll: kojila jsem plně sice jen 4měsíce :(,ale prsa mám jak Hadry a to doslova :cert:

Taky super přirovnání… 8o :mrgreen: promin, neni to sranda… já když tu sedi v plavkach, tlemim se jak blba :D je to hrůůůza :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29.6.12 13:04

Kojila jsem ke konci také jen jedním prsem, to druhé nešlo nijak rozběhnout. Teď jsem 2 měsíce po konci kojení a prsa mám víceméně stejná (drobný rozdíl byl i před kojením), možná že jsou stejnější než před kojením, přesněji obě stejně malá :D Ale předtím to bylo stejný jak máš na fotce, takže po konci kojení se srovnaj do stejné velikosti.. nebo spíš maličkosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.12 13:10
@Milu_Stodůlky píše:
Kojila jsem ke konci také jen jedním prsem, to druhé nešlo nijak rozběhnout. Teď jsem 2 měsíce po konci kojení a prsa mám víceméně stejná (drobný rozdíl byl i před kojením), možná že jsou stejnější než před kojením, přesněji obě stejně malá :D Ale předtím to bylo stejný jak máš na fotce, takže po konci kojení se srovnaj do stejné velikosti.. nebo spíš maličkosti :D

díííík :D to mě povzbudilo :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí