Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcera měla včera lehce řidkou stolici. V noci se k tomu přidali horečky. Stále s nima bojujeme má přes 39 nestíhám srazet
děsí mě, co bude v noci když už teď je to takové a do toho nic nejí ani piškot a má průjem. Takový nazelenaly. Nejraději bych jela na pohotovost, ale manžel zase že tam chytí něco jiného a že přeháním atd.. Zatím jsem tam jen volala. Poradili dietu a srazet teplotu nějak víc se nestarali tak fakt nevím :-/ mám Ale strach aby nešlo o nějaké rotaviry, salmonelu nebo tak. Nevím jak to poznat. A jestli je při střevní chřipce normální taková horečka.
Máte někdo zkušenost budu ráda za radu. Dcera jinak komunikuje, hodně pije. Jen je unavená
@Natalka123 Pokud má stolici jen lehce řídkou a pije, tak bych to taky nehrotila a jen srážela teplotu, dávala dost pít a nenutila jídlo.
Když udrží pití (neblinká), a nemá výrazný průjem (lehce řídká stolice imho není průjem) tak bych vyčkala akorát srážela teplotu.
No lehce řidkou měla včera když byla ještě bez teplot. Dnes byla od rána 5X a už je to opravdu průjem.
Pokud pije, tak bych ji spíš nikam netahala. Dávala bych oslazeny černý caj, nabizela piškoty, suchý rohlík, možná bych zkusila černé uhlí, nebo koupit v lékárně enterol. Lékaře bych kontaktovala, kdyby se ti zdála apatická, byla dezorientovaná, neudržela tekutiny. Tady ty srajdorady bývají rychlé, salmonelóza to být může, měla to nedávno neteř a víceméně se s tím nic nedělalo, prostě to proběhlo, je jí necelých 6.
Pokud pije, nikam nejezdi. rotaviry se stejně neléčí. do jídla jí nenuť, už vůbec ne piškoty. raději třeba slaný tyčinky. dávej jí napít, nad 39 srážej horečku a dopřej jí klid. 5× od rána do čtyř ještě není žádná katastrofa.
můžeš zkusit černé uhlí nebo smectu, ale takovej jednodenní průjem bych nechala prostě „odtéct“:):)
Tak může to být i ta salmonela i ty rotaviry, ale ne druhou stranu, ani jedno se vlastně nijak neléčí, buď to odezní samo, nebo se dávají kapačky s ohledem na dehydrataci ale je vlastně jedno z jakého důvodu k ní došlo.