Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dotaz, syn 4,5 roku byl včera na očkování proti meningokokovi. No a dneska se osypal a má neštovice, v lékárně jsem se dozvěděla že je mají ve školce. No a to teda znamená že je už asi pravděpodobně měl i včera při tom očkování. A já se bojim jestli to není nebezpečné, když vlasně byl očkovaný jako nemocný
Nemáte někdo zkušenost?
Nezbude ti nic jiného než čekat jak se tělo vypořádá s nemocí a současně s očkováním… při vysokých horečkách bych kontaktovala Dr. Může to zvládnou v pohodě.. Nikdo Ti nepoví jakou má Tvé dítě imunitu a schopnost se poprat s tím vším naráz.
Jaj, to je docela blbá situace, nicméně teď s ní opravdu moc nezmůžeš
Moje očkování snáší dobře a neštovice jaem ani nevěděla že má, nebýt těch 40 pupínků… Tak držím palce ať to má bez problémů…
Tak ideální situace to není, s infekcí bojoval už pár dní předem…Škoda, že jsi o probíhajících neštovicích v MŠ nevěděla dřív. Syna maximálně šetři a musíš čekat. At to dobře zvládne ![]()
@Alumina situace blbá, ale co můžeš? vůbec nic - kdyžtak buď nachystaná s info pro dr - co kdy a jak
ale jako může to přestát naprosto v klidu, neplašila bych předem..
@Alumina Anonym, osobní. Nenechávala bych v noci samotného. My měli s neštovicemi spojené komplikace, které se projevily bez varování a v noci. A to i bez spojení s očkováním a u do té doby zdravého dítěte. Ale je velice pravděpodobné, že to přejdete bez jakýchkoliv komplikací.
Díky moc, už jsem trochu klidnější. Syn se zdá taky celkem v pohodě..
Meningokok je neživá vakcína, onemocnění nehrozí. Možná horší průběh neštovic. Může se dát herpesin, ale to bys ho musela sehnat někde u příbuzných, asi ti ho jen tak nikde nenapíšou.