Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
žirafííí píše:tumpach píše:A když je krev ve stolici dítěte , které trpí zácpu ? Je to taky špatně ?
jed na pohotovost,krev průjmu není žádná pr.a(sranda).Takže okamžitě jed na pohotovost,radím ti dobře
To může mít nějaké oděrky v zadečku, záleží na tom jestli je krev světlá nebo tmavá.
A ještě jeden dotaz, vůbec nevím, co mu mám dát k večeři, normálně mu dávám kaši Sunarku, ale to dnes radši riskovat nebudu, co myslíte, co mu dát? Vůbec nevím, co tak malému dítě dát k večeři, když zas všechno při průjmu nemůže ![]()
Lastkecka píše:žirafííí píše:To může mít nějaké oděrky v zadečku, záleží na tom jestli je krev světlá nebo tmavá.tumpach píše:A když je krev ve stolici dítěte , které trpí zácpu ? Je to taky špatně ?
jed na pohotovost,krev průjmu není žádná pr.a(sranda).Takže okamžitě jed na pohotovost,radím ti dobře
A co jaká krev znamená ?
Evula82 píše:
A ještě jeden dotaz, vůbec nevím, co mu mám dát k večeři, normálně mu dávám kaši Sunarku, ale to dnes radši riskovat nebudu, co myslíte, co mu dát? Vůbec nevím, co tak malému dítě dát k večeři, když zas všechno při průjmu nemůže
Staví vařená mrkev a rýže .
žirafííí píše:Evula82 píše:Staví vařená mrkev a rýže .
A ještě jeden dotaz, vůbec nevím, co mu mám dát k večeři, normálně mu dávám kaši Sunarku, ale to dnes radši riskovat nebudu, co myslíte, co mu dát? Vůbec nevím, co tak malému dítě dát k večeři, když zas všechno při průjmu nemůže
Rýže mu moc nejede i když je zdravý, tak zkusím brambor s mrkví, to snad může.
žirafííí píše:Evula82 píše:Staví vařená mrkev a rýže .
Souhlasím ![]()
A nemáš doma probiotika - např. Biopron Junior? Dávala jsem to dcerce např. při průjmu z antibiotik, můžou se od myslím už od ukončeného 1. měsíce. Zabralo to skoro hned, pak už průjem neměla a to předtím ani nemohla udržet, letělo to z ní samo, chodí už na nočník a nestihla to.
Na jídlo tu vařenou mrkev, rýži, jak už tu psaly holky.
Ještě tu opruzeninu - to z průjmu je určitě, maž mu to Bepanthenem nebo co máš takhle na opruzeniny, při každém očištění. Je možné, že mu to třeba krvácí z toho, když píšeš, že to má opravdu škaredý.
Každopádně bych asi konzultovala aspoň telefonicky s pohotovostí, když už ho tam nechceš vézt.
já vím,že asi vypadám jak matka tyranka
,ale hleny a krev ve stolici jsou vcelku častým jevem,pokud jsou to jen takové krevní vlásečnice,tak bych nepalšila,to se halt při průjmu normálně děje. Při větším množství už je to na pováženou,ovšem to jsem tu nevyčetla. Ty teploty a průjem mohou být klidně od zubů,nebo střevní chřippka,je jí tedˇvšude plno,vč.toho zadečku,máme za sebou takové 16 ti denní martirium,proto se snažím maminku a hlavně dítě v tuto dobu nestresovat pohotovostí,odběry stejně musí udělat praktický lékař a výsledky jsou až za skoro týden. Takže tedˇjde jen o zbytečný výjezd a stresování dítěte. Těch pár hodin do rána si myslím,že už nic nezachrání ![]()
Holky, takže diagnóza: rotaviry. Nejsme proti nim očkovaní. Chtěla jsem, ale už bylo pozdě, no máme alespoň Prevenar
Takže probiotika, mastičky na tu šílenou opruzeninu, co má, omývám heřmánkem, už dnes bylo líp, i bez teplot, což je super. Ale ještě moc nejásám, hlavně musíme dodržovat hodně pitný režim a v pátek si mám volat na výsledky výtěru, ale snad bude všechno ok. Pokud by nastalo nějaký zhoršení, museli by jsme do nemocnice a tam by byl chudák na kapačkách, to bych asi psychicky nezvládla
Takže snad už bude jen a jen líp. Mlátím se do hlavy, že jsem na to očkování na rotaviry nešla dřív, včera chudák šíleně trpěl, určitě to očkování má něco do sebe.
Evulko,to mě moc mrzí
Chudáček malej. Držím palečky at se brzo uzdravíte a nemusíte do nemocnice.
Mě to též mocinky
mrzí,držím vám palečky,ať nemusíte jet do nemocnice,malej je určitě bojovník
![]()
Děkuju
Pořád teda kaká, dost, ale už je ta stolička hustší, dnes taky bez teplot, jen mám teda ještě strach z těch výsledků v pátek, ale doufám, že to bude ok ![]()
Tak snad se brzo prcek uzdraví a bude zase dobře ![]()
Jen jsem se chtěla zeptat - třeba ta probiotika Vám DR nedoporučila užívat?
A když je krev ve stolici dítěte , které trpí zácpu ? Je to taky špatně ?