Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No ale ty penize na dum jsi prijimat vazne nemusela, no. Ty to stavis jako jejich vinu “oni nas nutili, oni si nedali rict”, ale na tom konci, kdo rika ANO nebo NE, jsi ty.
Asi dokud si toto nepriznas, tak se nikam neodpichnes. Protoze ty vidis vsechnu vinu u nich a oni zase u vas.
@Anonymní píše:
@kacz Tak to jste šikovní, nevím odkud jste, ale ne na dům v Praze si jen tak mladá rodina nenašetří za pár let na barák pokud nemá samozřejmě něco našetřeno na stavebku od dětství, nebo něco nepodědili po babičce, tetě atd, případně nevydělávali v zahraničí dolary:) Já si za svobodna koupila byt v Praze na hypotéku, manžel je pravda za svobodna neměl žádnou nemovitost, ale měl něco našetřené, ovšem ne tolik, aby to stačilo na dům. My chtěli koupit dům kde není potřeba rekonstrukci, hledali jsme od ledna cca, ale jednak se nedařil prodat byt a jednat cenu domů kolem Prahy jsou hodně vysoké.
Máme dům na kraji Prahy, který budeme bourat a stavět nový, pak 2 byty v Praze a 1 byt v Ostravě. A nemáme ani bohatou tetičku ani nic, dostali jsme kdysi pomoc od rodičů v řádu několika statisíc dohromady, jinak hezky ze svých výplat. To je ale jedno, jasně že i naši rodiče taky mají chuť do všeho kecat, ale buď stojíte s manželem na vlastních nohou a žijete svůj život, nebo ne…
@Anonymní píše:
@Angry_birds To neznáš moje rodiče, oni to tak neberou, že jsem dospělá a mám svůj názor, já se s nimi hádala, že ty peníze nechci, dokonce se pohádali i s mým mužem že jsme nezodpovědní a nehledíme na děti. Mámy rodiče se do našich taky furt starali, furt jim organizovali život, stěhovali se tam kam oni apod. a máma neměla sílu jim odporovat. Byli jsme už i zoufalí z toho, že se byt neprodává, vystřídala jsem 3 realitky. Já je nepotřebují mít neustále nablízku, oni ale asi ano, všechno si berou osobně, když bych řekla, že nepotřebujeme přece bydlet u sebe, to by byla zase hádka na x týdnů jak jsem nevděčná a zlá…citové vydírání obrovské.
Jako toho prostoru v 2kk s dětmi moc není a opravdu se tady moc nevejdeme, kluci by potřebovali svůj pokojík, kde budou mít hračky, muž zase pracovnu, kuchyně je malá, nemáme si tady ani jak dát jídelní stůl..Když jsem tady bydlela sama, uplně mi to stačilo, ale pro 4 lidi to je malinké.
Stále je ještě možnost všechno to utnout:
Do domu se nenastěhovat, ale zůstat, kde jste.
Rodiče to budou muset přežít, a oni to přežijí, a vy s manželem budete mít pokoj.
Finančně se to s domem přepočítá. Vždyť ať se prodá. Z hypotéky se vyvážete a můžete si pak rozhodovat samostatně, bez asistence rodičů.
Dospělost bez asistence rodičů za to stojí.
Možná, že by se tvoje maminka, tímto tvrdým zásahem, stihla ještě osvobodit od matky své, a to vůbec nevadí, že ta již nežije. Ten program ovládané dcery. Vždyť ani tvoje maminka ještě nežila svůj dospělý život dospěle. Ovládána svou matkou, nyní též potřebuje ovládat rodinu své dcery. Ale když by neměla koho ovládat, měla by čas na sebe. A ty by ses možná uzdravila. Nemoci bývají řešením něčeho, co vyřešit nejde, vlastně způsobem sebeobrany.
A možná, že se stane pak, jednou, ještě ten zázrak, že ti tvoje maminka poděkuje, že ti bude vděčná. Vždyť ona ti má být co vděčná již nyní. Přinejmenším za to, že jsi taková výjimečně hodná dcera, dcera plna pochopení, ohleduplnosti a vcítění se.
Když jsi pochopila maminku, tak nyní dej lásku sama sobě. K sobě nyní nastav soucit se sebou a buď k sobě ohleduplná, tak, jak tvoji rodiče být ohleduplní k tobě být zatím neumí. Tvoji rodiče jsou sice věkem již dávno dospělí, ale opravdu dospěle se chovat ještě neumí: jsou plni výčitek. Opravdu dospělí lidé totiž nikoho nepotřebují ovládat.
@Anonymní píše:
@poučená Já spokojená byla, ale našim se pořád něco nezdálo, já se často informuji jak probíhá rekonstrukce, jezdíme tam o víkendech, teda spíše můj muž, já mám malá dvojčata a nechci je tahat do toho bordelu. Samozřejmě nejradši bych byla kdybysme si to zařídili celý my, ale to oni nechtěli a hádali se abysme si ty peníze vzali a koupili dětem dům, že kdoví jaká bude doba..jenže ted jsou naštvaní, protože byt se už prodává a zřejmě půjdou do menšího než kde byli a máma je z toho nervní a každého hlavně mě buzeruje a začala mě sledovat co si píšu s manželem. Vyšli jsme z toho jako dva nevděční neschopáci.
A vy ste si to nemohli zaridit sami, protoze to oni nechteli.
Ehm a vy je musite poslouchat nebo co? ![]()
@Veronika1990 píše:
A vy ste si to nemohli zaridit sami, protoze to oni nechteli.Ehm a vy je musite poslouchat nebo co?
Toto zakladatelka už vysvětlila: