Průser, bydlení, rodiče

Anonymní
30.10.20 20:20

Průser, bydlení, rodiče

Ahoj holky,

do nedávna jsem si myslela, že moji rodiče jsou super, že jsou sice trochu víc vztahovační, rádi se do svých dospělých dětí montují, že mají chyby jako hodně lidí, ale jinak jsou super. Našim je kolem 60ti, od narození dvojčat mi hodně pomáhají (mám zdravotní problémy). Mám byt za svobodna v Praze, prodávala jsem ho od února, už by ho i byl koupil jeden kluk, ale odjel do Itálie, nakazil se covidem a přišel o práci. Od té doby se byt nemohl prodat (vystřídaly se 3 realitky) až ted to vypadá nadějně a kupec složil rezervaci. V čem je problém? Naši chtěli za každou cenu bydlet poblíž nás (hlavně vnoučat), takže dali do nabídky svůj byt 3+1, zadali tam dost vysokou cenu a ani asi nečekali, že to někdo koupí, ale koupil a my nemohli prodat. Tak se rozhodli, že nám jako pomůžou k domku a oni si pak můj byt prodají a ještě jim asi milion a půl zůstane. S mužem jsme byli proti, nechtěli jsme od rodičů peníze, ale oni na nás tlačili, že je to jako pro ty kluky, že přijde 2. vlna a kdoví co bude. Koupili jsme s jejich pomocí plus hypotékou manžela starší dům ze 70let, který byl potřeba předělat, takže se náš táta sám nabídl, že se toho ujme, najde firmu a bude to zastřešovat protože můj muž maká od rána do večera a já jsem s ročními dvojčaty na mateřské, takže nemáme čas dohlížet na dělníky. Nastaly problémy typu: tvůj muž se málo zajímá o dům, málo tam jezdíme, jsme málo vděční apod). Máme se stěhovat už příští týden, naši byt prodali a nastěhovali se už ke mne, manžel aby měli pohodlí odešel na náš rodinný penzion. Máma si už zřejmě začíná uvědomovat, že přišla o svůj velký byt, tady je to pro ní malé, takže hysterčí, pořád mě buzeruje, přerovnává, kritizuje výchovu a péči o děti. Když byl tady ve čtvrtek manžel podívat se za náma, tak prej se choval jak na návštěvě (vystěhoval si už věci na penzion a naši si nastěhovali svoje věci sem). Máma dnes večer začala do mě rýpat, že se málo zajímáme o dům atd. a že ví, že je pomlouváme, nakonec přiznala, že mi vlezla do notebooku a přečetla si FB konverzaci o čem si píšeme s mužem a že jsem tam psala, že mi to tady s nima už leze na nervy a neměli jsme od nich brát peníze, tak se urazili, řekla to tátovi a odešli na penzion, že tu se mnou nebudou…Máte někdo podobnou zkušenost, že vám rodiče zpětně začali vyčítat, že vám pomohli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1074
30.10.20 20:26

Ja se priznam, ze jsem se v tom trochu ztratila, kdo co prodal, koupil, do toho rodinnej penzion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.20 20:28

@ocean.mama Naši nejdřív prodali svůj byt aby pak koupili podle toho kde budeme my. My jsme dlouho prodat nemohli, nedařilo se, tak se nabídli, že z toho co prodají oni nám přidají na náš dům a oni si prodají můj byt a vemou si z toho ty peníze…

• Citovat
  • Upravit
7355
30.10.20 20:31

Úplně se rosím z té představy. Vůbec bych na něco takového nepřistoupila, mohli by tlačit, jak libo. Nerozumím, jak vás přesvědčili, když jste s mužem byli proti…
Píšeš o stěhování v příštím týdnu, tak vydržet vydržet a pak se snad vztahy zase urovnají. Musí to být psycho, před stěhováním už u vás bydlí „další obyvatelé bytu“ rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.20 20:37

@dedrichov Byl to prostě nátlak, že oni nám ty prachy prostě dát chtějí, že to dělají pro naše děti, že přijde zlá doba, bydlíme v 2kk a opravdu už tady na nás vše padá, kluci nemají prostor atd. tak jsme souhlasili, ale jak se to blízí ke konci, tak hádky…kdo se jak zajímal, kdo kolikrát volal, jak se tváříme a netváříme, jak jsme a nejsme vděční…a jako vrchol mi máma v noci vzala notebook a začala si v něm číst co si píšeme s mužem a protože jsem mu napsala, že máma mě tady furt buzeruje a hádá se a že už počítám dny než vypadnu, tak se urazila, že je pomlouvám a jak jsme falešní.

• Citovat
  • Upravit
18789
30.10.20 20:38

No za me je problem ten, ze jste to přijali. Řekla bych, ze tím, ze zaplatili ten barák a otec se tak angažoval, tak bude mít dojem ze můžou do všeho kecat. Nedej bože si vyberete jiné kachlicky a bude peklo. Už jim nedojde, ze ale dostali zase tvůj byt… my se snazime jakoukoliv pomoc v rodině omezit na minimum. Nedělá to dobrotu. Máme v rodině zednika, účetní, právníky… já si max necham někoho od jich doporučit prave kvůli nějakým kecum a vycitani. Naši to chápou.. no ale par chyb jsme takhle udělali takže už teď zaryte nic… hele z chvíli se strhujete, jak lezou na nervy oni tobě tak i ty a děti lezes na nervy jim a mate ponorku. Řekla bych, ze až se odstehujete, tak se to zase spraví. Promluvila bych si s nima pak v klidu až vychladnou… a teda je to blbost se stěhovat do dvougeneracniho baráku natož bytu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18789
30.10.20 20:42
@Anonymní píše:
@dedrichov Byl to prostě nátlak, že oni nám ty prachy prostě dát chtějí, že to dělají pro naše děti, že přijde zlá doba, bydlíme v 2kk a opravdu už tady na nás vše padá, kluci nemají prostor atd. tak jsme souhlasili, ale jak se to blízí ke konci, tak hádky…kdo se jak zajímal, kdo kolikrát volal, jak se tváříme a netváříme, jak jsme a nejsme vděční…a jako vrchol mi máma v noci vzala notebook a začala si v něm číst co si píšeme s mužem a protože jsem mu napsala, že máma mě tady furt buzeruje a hádá se a že už počítám dny než vypadnu, tak se urazila, že je pomlouvám a jak jsme falešní.

No hele klidně to muže byt i frustrace z toho, ze si zvykli na vnoučata doma a najednou jim je zas vezmete a tohle je dost blby způsob ventilace. To s počítačem nekomentuju, to je prasárna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.10.20 20:43

Já to pochopila tak, že by ted budete na domě arodiče na tvém bývalém bytě???
Jestli jo, tak bych se snažila rodičům vysvětlit, že opravuejte tak, jak stíhate.. Oo to je ale všude, že rodiče mluví do všehom někdo mín, někdo víc, tady to bude, že tvůj otec, v tom domě má peníze tak si to tak ještě víc přivlastní ty nározy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.10.20 20:49

A kde budou bydlet rodiče, až prodají tvůj byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.10.20 20:50

@terien dobrá otázka možná plánuji na dům ke zakladatelce, když v tom mají peníze, ani o tom neví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
30.10.20 20:57

Jestli je jim kolem 60, tak vám bude kolem 35, je nejvyšší čas přetrhnout pupeční šňůru a začít žít po svém jako dospělí lidé. Toto bych nesnesla, ani můj manžel. Ale je pravda, že my si vlastní bydlení financujeme sami a „nátlak“ s penězi bychom od rodičů před duchodem prostě nepřijali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.10.20 21:00

Jestli to dobře chápu tak tvoji rodiče prodali svůj byt a za ty peníze jste si koupili vy dům. A rodiče si za váš byt koupí taky nějaký dům nebo byt?
V tom případě jste si to, ale jen vyměnili a tedy nemáte být svým rodičům za co vděční. I když oni tvrdí něco jiného.
Jedině vydržet do stěhovaní, dát si chvilku pauzu od sebe a pak se jen navštěvovat a vztahy se snad uklidní

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.20 21:10

@smajlik345 Ano, jen jsme si to vyměnili, takže o nic nepřijdou. Problém byl to, že manželovi bude 40 a bankéř řekl, že už by měl pak problém příští rok s hypotékou, takže nás tlačil čas…naši podnikají, takže peníze mají i „na horší časy“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.20 21:15

@terien Oni si už našli jiné bydlení a mají penzion, který provozují…My s mužem jsme byli zásadně proti aby něco prodávali, ale naši mají pořád pocit, že musí organizovat život ostatním…byly z toho strašný hádky

• Citovat
  • Upravit
2499
30.10.20 21:18

Mezigenerační komunikace bývá většinou docela náročná. Mladí mají jiné potřeby a jiné představy, než jejich rodiče. Je úplně zbytečné, když se začnou dohadovat a vyčítat si vzájemně. Proto se chci zeptat: zakladatelko, jak ty by sis to celé představovala, abys byla spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová