Průšvih v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ba412 píše:
To cloveka akorat nas.re. Kdyz vidim nektere statni uredniky jak se vlacnym krokem plouzi po chodbach a nespechaji, protoze si musi praci setrit….
Jinak u nas mame volnou pracovni dobu ale od 9 do 14 musis byt na pracovisti. Od brany(turniketu) na pracoviste to mame ca 5-7 minut, takze plati nepsane pravidlo, ze denne stravime cestou 10 minut, coz za mesic dava 200 minut, takze prescas za mesic 3 hodiny je slusnost vuci zamestnavateli za dobu stravenou chuzi od brany na pracoviste.
Vždyt pokud by jsi měla měla runiket přímo ve dveřích své kanceláře, tak to na tvé pracovní době nic nezmění, ne? ( pokud ano, tak naopak, takle to je spíš v tvůj prospěch) Nebo kde je problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Vždyt pokud by jsi měla měla runiket přímo ve dveřích své kanceláře, tak to na tvé pracovní době nic nezmění, ne? ( pokud ano, tak naopak, takle to je spíš v tvůj prospěch) Nebo kde je problém?
Nikde, napsala jsem jen pro ilustraci jak je to jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon za anonym, zaměstnání. V práci jsem měla na starost přístupový systém, evidenci a správu vstupních karet… Zaměstnanci je měli jen očíslované, nosili je po peněženkách a tak. A když jsem to přebírala, tak mi kdosi donesl nalezenou kartu. Tak jsem ji pípla, zjistila, komu patří, a že mu ji osobně zanesu. Dotyčný se divil, on že má svou kartu furt v peněžence. Tak jsem tu jeho pípla a vida, patřila ještě jinému kolegovi. Nakonec jsem řetězením dospěla k tomu, že mělo karty vzájemně povyměňovaných asi deset kolegů, nejspíš nějakej divokej mejdan
Ale docházka tak nějak sedla a kdo ví, jak dlouho to nikdo nezjistil.
- Citovat
- Upravit
Pracuji v jesnon velkem ceskem eshopu na IT pozici a sice si vsichni pipame, ale nejak se to neproziva, stejne pracujeme i doma po praci kolikrat, kdyz nam nevychazi hodiny (mame jich malo), dame si na nejaky den treba pul den HO ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pardon za anonym, zaměstnání. V práci jsem měla na starost přístupový systém, evidenci a správu vstupních karet… Zaměstnanci je měli jen očíslované, nosili je po peněženkách a tak. A když jsem to přebírala, tak mi kdosi donesl nalezenou kartu. Tak jsem ji pípla, zjistila, komu patří, a že mu ji osobně zanesu. Dotyčný se divil, on že má svou kartu furt v peněžence. Tak jsem tu jeho pípla a vida, patřila ještě jinému kolegovi. Nakonec jsem řetězením dospěla k tomu, že mělo karty vzájemně povyměňovaných asi deset kolegů, nejspíš nějakej divokej mejdanAle docházka tak nějak sedla a kdo ví, jak dlouho to nikdo nezjistil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Tak to je ta nejlepsi varianta. Jinak sousedka dela na Ministerstvu. Doposud meli klasicke turnikety bez zaznamenaneho casu a od noveho roku jim zavedli evidenci casu - to si nevidela to halo, jake spustí státní úředník, placeny z nasich dani, kvuli tomu, ze jim chce nekdo evidovat cas. Pak jsem pochopila - oni se treba bezne s kolegyni střídají, ze jedna je tam dopoledne a druha odpoledne. Ted jim zrušili home office a sousedka je cela nakrivo - svoji praci mela za dve az tri hodiny denne hotovou a tzs normalniho stavu z ministerstva to v jednu odpoledne balila a ted si to holt tam musí odsedět…podotýkám ze je placená za plny uvazek…
A to je Válkovo nebo jeho namestků rozhodnutí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@řehořice píše:
A to je Válkovo nebo jeho namestků rozhodnutí?
Absolutně netuším - ja si nejsem ani jistá ministerstvem - jestli je to MŠMT nebo MPSV.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
@Mialina2 přestaň to pořád posuzovat ze svojí pozice. Zrovna ty máš celkem vyjímečnou práci. Prostě pracovní doba je “od-do” a tím to hasne. Pokud chce někdo vyjímku, nechť si ji vyjedná. A ten tvůj příklad z gymplem je taky celkem úsměvnej. Taky jsme dojížděli, ale žádnýho rodiče nikdy nenapadlo chtít po kantorech pravidelný uvolňování z vyučování. Tak jsme holt seděli hodinu ve škole a učili se tam….
Tak u nás bylo na gymplu běžné, že některé spolužačky měly písemně sjednaný pozdější příchod ráno. Samozřejmě to dotyčný žák musel mít písemně potvrzené, učitelky s tím neměly problém. Týkalo se to těch, které jezdily vlakem do školy, samozřejmě by to asi neuznali někomu, kdo bydlí v daném městě a autobus mu jezdí každých 15 minut. Navíc pokud končí výuka třeba v 15:30 a další autobus jede až za hodinu, v tu dobu už bývá v zimě tma a bylo by to nebezpečné jezdit sama vlakem domů.
Pokud se to dá vyřešit domluvením dřívějších odchodů ze školy a učitelky s tím nemají problém, přijde mi škoda si nechat ujet vlak. Líná huba, holý neštěstí…
Zakladatelko, být tebou bych se šla omluvit řediteli, nad tou jednou minutou snad přimhouří oči. A hlavně se zeptej, jestli je správné se sbalit a potom odpíchnout nebo jestli máš ve 14:00 končit práci a teprve potom jít pípnout. V diskuzi se opakují polemizace o tom, jak to je u různých druhů práce, no nikde jsem nenašla vyjádření zakladatelky, jak to je u tebe. Z pár tvých příspěvků mi nepřijde, že by to byla nějaká pásová výroba. Je dobré si to ujasnit, abys pak kvůli takové hlouposti neměla zbytečně problémy. Pokud je to možné, zkus se domluvit, jestli můžeš odcházet ve 14:00 nebo dřív, pokud ti další autobus jede až za hodinu - při nejhorším ti zaměstnavatel jen řekne, že to není možné. Já bych to osobně ale asi nedělala, na pracovišti to asi pak nedělá moc dobrou atmosféru, lidi jsou v tomhle hrozný a kolegové můžou na takového člověka pak koukat jako na někoho, kdo má nějaké „výjimky“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Tak to je ta nejlepsi varianta. Jinak sousedka dela na Ministerstvu. Doposud meli klasicke turnikety bez zaznamenaneho casu a od noveho roku jim zavedli evidenci casu - to si nevidela to halo, jake spustí státní úředník, placeny z nasich dani, kvuli tomu, ze jim chce nekdo evidovat cas. Pak jsem pochopila - oni se treba bezne s kolegyni střídají, ze jedna je tam dopoledne a druha odpoledne. Ted jim zrušili home office a sousedka je cela nakrivo - svoji praci mela za dve az tri hodiny denne hotovou a tzs normalniho stavu z ministerstva to v jednu odpoledne balila a ted si to holt tam musí odsedět…podotýkám ze je placená za plny uvazek…
To ale z tvého příspěvku působí, že se tak chovají všichni státní úředníci. Jsem státní úřednice a za měsíc musíme mít odpracovaný počet hodin s tím, že povinná pracovní doba je od 9:00 do 14:00 a v této době kromě obědové pauzy nemůžeme jen tak odejít a neodpíchnout si odchod, natož si jen tak skončit třeba ve 12:00 a nemít to povolené od vedoucího.
A třeba zneužití karty (situace, kdy člověk pípne příchod na pracoviště kolegovi, který však ještě je na obědě mimo budovu) se u nás bere jako velký prohřešek a může být potrestáno vytýkacím dopisem. Všude to fakt stejné není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@whitemirror kdyz jsem ucila na gymplu, meli nekteri studenti povolen pozdejsi prijezd do skoly a naopak odchazet o nejakou minutu driv kvuli spojum domu. Skola jim vychazela vstric. Ale takovy postoj k radovym zamestnancum vetsina firem nema motivaci zaujmout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit