Průšvih v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Blbost to neni, brigadnici na call centrech treba, pokud pretahnou planovanou pauzu na obed, tak jim naskoci ma elektronicke pichacce navic deset minut a cim pozdeji se vraci, tim vic jim naskakuje minut. O tomhle odecitani jsem uz taky slysela, ze prave kvuli takovym vychcanum jako je zakladatelka. Pokud ma pracovni dobu do 14 hodin, tak ve dve ma skoncit s praci a ne uz pichat odchod..to tak nejdriv pet minut po konci pracovni doby…
Hele, že někde vyskakuje cokoli neznamená, že je to tak v souladu se zákoníkem práce.
Ale už jsem to psla- ono je to v podstě fuk- prostě nedodržela pracovní dobu a jedná se o porušení pracovní kázně. Mnozí pak asi stejnak raději drží hubu a krok a odpracujou půl hodinu navíc, než aby jim hrozilo áčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG @ugluk @Lama Lama Tak něco jiného je plavcik nebo učitelka, tam je to jasné a je to i v zájmu toho člověka, nemít případně „na triku“ utopenyho plavce nebo dítě, které si v minutě nepozornosti rozbilo hlavu. Ale zakladatelka nedělá nic takového, podle pracovní doby od 6 tipuju, že dělá v nějaké fabrice a abych někomu kontrolovala pár minut, to by me musela hanba fackovat. A jak jsem psala, nemusí jí jezdit bus každou čtvrt hodinu. Já si tohle pamatuju z gymplu, zastávku jsem měla kousíček od školy, koncili jsme ve 14:25, bus jel ve 14:30, další jel za hodinu a hodinu trvala cesta. Učitelka mě odmitala pouštět o pět minut dřív, přestože mi rodiče psali písemný souhlas, že od času toho a toho za mě přebírají zodpovědnost. Přešla jsem kvůli tomu na jiný předmět, protože vracet se domů každý den o půl čtvrté a nebo o půl páté, to rozdíl je; zvlášť, když člověk vstaval v pět ráno a po škole ho čekala ještě spousta učení. Takže jestli to má zakladatelka podobně, tak je případný pozdější odchod už dost zásah do volného času a naprosto ji chápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina2 píše:
@AstraG @ugluk @Lama Lama Tak něco jiného je plavcik nebo učitelka, tam je to jasné a je to i v zájmu toho člověka, nemít případně „na triku“ utopenyho plavce nebo dítě, které si v minutě nepozornosti rozbilo hlavu. Ale zakladatelka nedělá nic takového, podle pracovní doby od 6 tipuju, že dělá v nějaké fabrice a abych někomu kontrolovala pár minut, to by me musela hanba fackovat. A jak jsem psala, nemusí jí jezdit bus každou čtvrt hodinu. Já si tohle pamatuju z gymplu, zastávku jsem měla kousíček od školy, koncili jsme ve 14:25, bus jel ve 14:30, další jel za hodinu a hodinu trvala cesta. Učitelka mě odmitala pouštět o pět minut dřív, přestože mi rodiče psali písemný souhlas, že od času toho a toho za mě přebírají zodpovědnost. Přešla jsem kvůli tomu na jiný předmět, protože vracet se domů každý den o půl čtvrté a nebo o půl páté, to rozdíl je; zvlášť, když člověk vstaval v pět ráno a po škole ho čekala ještě spousta učení. Takže jestli to má zakladatelka podobně, tak je případný pozdější odchod už dost zásah do volného času a naprosto ji chápu.
No a jiné zaměstnankyni do jiné horní-dolní pojede třeba bus ještě blběji a ještě méně často a bude potřebovat skončit o dalších x minut dřív, kde to má hranici? Zaměstnavatele tohle vůbec nezajímá. Buď se to má domluvit předem, zda to lze upravit, nebo nic a čekat na další spoj. A ne utíkat tajně. Ono totiž reálně nejde o tu jednu minutu, ale nejspíš o hezkých deset i víc, když už ve 13.59 píchá odchod. Práce není holubník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina2 píše:
a zrovna fabrika jede dost často na střídání, stroje se zapínají v určitý čas a určitý zas vypínají. Ale zase fabriky si dost často sami zajišťují busy na svoz zaměstnanců. Ona mám určitě ve smlouvě pracovní dobu napsanou. A zaměstnavatel má narok vyžadovat, aby na tom pracovním místě po tu dobu byla.
A je dost možné, že když si 14.59 píchne, tak z praconí pozice odešla o deset i víc minut dřív
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina2 píše:
Vůbec nemusíme codela. Klidně můžeš mít pravdu. Klidně může být druzinarka nebo ten placik. Víme prd, varime z vody. Prostě si priznej, že nelze pausalizovat a hodnotit, pokud nemáš podrobnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@ugluk Tak 6:40-16:40 by určitě povolilale jinak naprosty souhlas. Nebo kdyby prodavacka místo v 15 zavrela uz ve 12, protože uz ma prodano za xy a tedy odpracovano.
Jo. Jsem se upsala, naše družina zavírala v pět
a když jsem kolikrát sprintovala za pět minut zavíracka, byla jsem moc ráda, že vychovatelka nepotřebuje stíhat dřívější bus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina2 nevíme, co zakladatelka dělá. A zrovna v té fabrice je to od do u stroje a minutu před koncem pracovní doby fakt nepipas u vrátnice. Pokud jo, sidis to podstatně víc než o minutu. Ale pochybuju, že tohle by na place nikdo nezjistil, tam fakt zvednout se od stroje i na záchod vyzadovalo součinnost více lidí, tam by se asi těžko zvedla patnáct minut před koncem a zahlasila padla, chytám bus. Pokud by to potřebovala, zkusila by se domluvit s nadřízeným, což evidentně neudělala, když se teď diví. Takže ať je to, jak je to, s nikým to neřešila, odchází pravidelně před koncem pracovní doby a diví se, že to někomu vadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
Jo. Jsem se upsala, naše družina zavírala v pěta když jsem kolikrát sprintovala za pět minut zavíracka, byla jsem moc ráda, že vychovatelka nepotřebuje stíhat dřívější bus.
Hele nase zavirala 15:30 a druzinarce ten bus jezdil 15:40. Parkrat na me cekalo ditko s uklizeckou, neb když jedes 100km, tak to obcas neklapne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ale jo, cest výjimkám, všichni jsme lidi. Ale zakladatelka těch výjimek měla poněkud mnoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
@j.a.n.i1 ale jo, cest výjimkám, všichni jsme lidi. Ale zakladatelka těch výjimek měla poněkud mnoho.
Tak hlavně nemela snahu se domluvit, i když tedy nemyslim, ze by to chtel nekdo denně oprabovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak hlavně nemela snahu se domluvit, i když tedy nemyslim, ze by to chtel nekdo denně oprabovat.
stačí posunout pracovní dobu, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
stačí posunout pracovní dobu, ne?
Hele jak kde, je dost velkych podniku, které treba maji klouzavou dobu, ale 9-14 je proste pevna povinna cast a cokoliv do ni zasahuje, tak se musi upravovat ručně. A takovy podnik nebude upravovat dochazkovy system jen protoze nekdo chce posun, to je realita.
Jasne, tam kde maji papirovou evidenci, tam je to fuk, papir snese vsechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Hele jak kde, je dost velkych podniku, které treba maji klouzavou dobu, ale 9-14 je proste pevna povinna cast a cokoliv do ni zasahuje, tak se musi upravovat ručně. A takovy podnik nebude upravovat dochazkovy system jen protoze nekdo chce posun, to je realita.
Jasne, tam kde maji papirovou evidenci, tam je to fuk, papir snese vsechno.
tak on snese všechno i ten docházkový ystém, věř tomu. ![]()
Ale kde je problém natukat nějnomu zaměstnanci pracovní dobu 5:55- 13: 55?
Mi neřikej, že tam chodí všici stejně, od uklizečky po generálního ředitele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama No, problém to neni, jen to u mnoha systemu budes rucne tukat každý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbost to neni, brigadnici na call centrech treba, pokud pretahnou planovanou pauzu na obed, tak jim naskoci ma elektronicke pichacce navic deset minut a cim pozdeji se vraci, tim vic jim naskakuje minut. O tomhle odecitani jsem uz taky slysela, ze prave kvuli takovym vychcanum jako je zakladatelka. Pokud ma pracovni dobu do 14 hodin, tak ve dve ma skoncit s praci a ne uz pichat odchod..to tak nejdriv pet minut po konci pracovni doby…