Průšvih v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19609
22.2.22 11:01
@Lama Lama píše:
Ale… jako že musíš ředitel každý den prenastavovat pracovní dobu na půl devatpu, protože delnici mají nastavenou pracovní dobu od šesti? Nene… prostě někdo má nastavení v dochazkovem systému 6-14, někdo jiný 7,30-16. Nerikej mi, že tam jede vrazit 5,50.

Klidně ti to popíšu.

Dělník má pracovní dobu 6-14 a cokoliv před a po nad půl hodiny svítí červeně, jako nepotvrzený přesčas. Potvrzuje nadřízený.

Pokud jde dělník před druhou hodinou domů, sebere mu to automaticky půlhodinu. V systému jde nastavit i 1/4 hodiny, ale není to standard.

Takže když mi bude někdo chodit před celou, automaticky mu to hodí tu půlhodinu do mínusu. Směny si mění kolem 3/4 až 50 a potom jdou do šatny a odchod. Toleruju normálně celá a minuta, protože vím, že před směnou v těch 3/4 až 50 už byli na dílně. Když je to normální člověk, opravím mu docházku kdykoliv je problém.

Ale nehrozí, aby mi někdo hned na začátku zaměstnání odcházel dřív a dělal si z toho holubník. Všichni jsou poučeni a určitě jsem zvědavá, aby si tam pak každý chodil jak do klavíru a já jim hodinu denně opravovala docházku, protože Franta musel po práci na bus, Mařka ráno zaspala a tak. Takhle to fakt nefunguje.

THP mají klouzavou pracovní dobu a jim se načítá jinak, tudíž se nic neupravuje a pouze musí sedět počet hodin na konci měsíce.

Takže chápu, že udělali na zakladatelku bubu, protože tohle by mohl chtít každý a jim by se to tam rozložilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.2.22 11:07
@Cattus píše:
Klidně ti to popíšu.

Dělník má pracovní dobu 6-14 a cokoliv před a po nad půl hodiny svítí červeně, jako nepotvrzený přesčas. Potvrzuje nadřízený.

Pokud jde dělník před druhou hodinou domů, sebere mu to automaticky půlhodinu. V systému jde nastavit i 1/4 hodiny, ale není to standard.

Takže když mi bude někdo chodit před celou, automaticky mu to hodí tu půlhodinu do mínusu. Směny si mění kolem 3/4 až 50 a potom jdou do šatny a odchod. Toleruju normálně celá a minuta, protože vím, že před směnou v těch 3/4 až 50 už byli na dílně. Když je to normální člověk, opravím mu docházku kdykoliv je problém.

Ale nehrozí, aby mi někdo hned na začátku zaměstnání odcházel dřív a dělal si z toho holubník. Všichni jsou poučeni a určitě jsem zvědavá, aby si tam pak každý chodil jak do klavíru a já jim hodinu denně opravovala docházku, protože Franta musel po práci na bus, Mařka ráno zaspala a tak. Takhle to fakt nefunguje.

THP mají klouzavou pracovní dobu a jim se načítá jinak, tudíž se nic neupravuje a pouze musí sedět počet hodin na konci měsíce.

Takže chápu, že udělali na zakladatelku bubu, protože tohle by mohl chtít každý a jim by se to tam rozložilo.

Pokud to lze nastavit u THP, tak to teoreticky lze i u dělníka. ( nebo jiné profese). O tomjsem diskutovala - že pokud by to její povaha práce umožnovala, dohodla se s vedením, tak to nutně neznamená, ženěkdo musí denně ručně upravovat v docházkovém systému ( to, že to někde trvrdí, že to jiinak nezlze veřím, ale nevěřím, že to tak skutečně nelze)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
22.2.22 11:12
@Lama Lama píše:
Pokud to lze nastavit u THP, tak to teoreticky lze i u dělníka. ( nebo jiné profese). O tomjsem diskutovala - že pokud by to její povaha práce umožnovala, dohodla se s vedením, tak to nutně neznamená, ženěkdo musí denně ručně upravovat v docházkovém systému ( to, že to někde trvrdí, že to jiinak nezlze veřím, ale nevěřím, že to tak skutečně nelze)

No, jak už jsem psala, třeba u nás to u THP lze nastavit tak, že může chodit celkem kdykoliv, ale 9-14 musí být přítomen na pracovišti, a pokud odejde 13:59, tak mu taky bude svítit chybějící 1/4 hodina. A tvé opakované tvrzení jak všechno musí jít je až až směšné, je to asi tak stejné, jako když budu tvrdit, že v systému eneschopenek přece musí jít jednoduše vyhledávat podle adresy zaměstnanace, zaměstnavatele a já nevím čeho ještě, jde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1881
22.2.22 11:16
@Cattus píše:
Klidně ti to popíšu.

Čiže tu priamo vravíš, že zamestnanec musi už 10m pred pracovnou dobou sedieť na mieste a makať (a to je okej že sa mu nepočíta), ale keď si dovolí sa po výmene smeny obliecť rýchlejšie než by sa vám páčilo a utekať na autobus, tak si zaslúži potrestať zmensenim odpracovanej doby o pol hodiny? 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.2.22 11:16
@j.a.n.i1 píše:
No, jak už jsem psala, třeba u nás to u THP lze nastavit tak, že může chodit celkem kdykoliv, ale 9-14 musí být přítomen na pracovišti, a pokud odejde 13:59, tak mu taky bude svítit chybějící 1/4 hodina. A tvé opakované tvrzení jak všechno musí jít je až až směšné, je to asi tak stejné, jako když budu tvrdit, že v systému eneschopenek přece musí jít jednoduše vyhledávat podle adresy zaměstnanace, zaměstnavatele a já nevím čeho ještě, jde to?

Technicky to nejde. Stejně jako ty, jako tvá osoba, není schopná zajistit, aby to šlo. Rozlištujme 2 věci. Nejde to, protože to tak není nastavené a není vůle to změnit. A nejde to - není to technicky možné - ty informace tam nejsou nebo to technické uspořádání systému ani neumožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
22.2.22 11:26
@Lama Lama píše:
Pokud to lze nastavit u THP, tak to teoreticky lze i u dělníka. ( nebo jiné profese). O tomjsem diskutovala - že pokud by to její povaha práce umožnovala, dohodla se s vedením, tak to nutně neznamená, ženěkdo musí denně ručně upravovat v docházkovém systému ( to, že to někde trvrdí, že to jiinak nezlze veřím, ale nevěřím, že to tak skutečně nelze)

Nastavit to lze, ale nikdo ti to neudělá. Zaměstnavatele vcelku nezajímá, že jí jede bus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
22.2.22 11:32
@Lama Lama píše:
Technicky to nejde. Stejně jako ty, jako tvá osoba, není schopná zajistit, aby to šlo. Rozlištujme 2 věci. Nejde to, protože to tak není nastavené a není vůle to změnit. A nejde to - není to technicky možné - ty informace tam nejsou nebo to technické uspořádání systému ani neumožňuje.

Ale ono by to šlo, kdyby někdo chtěl, adresa zaměstnance se tam uvádět musí, neb ČSSZ musí vědět, kde marodí. A u toho zaměstnavatele je to stejné, prostě pokud je to řešení pro celou firmu, tak je nějak naprogramované, a nejde tam jen tak něco měnit. Ano, u obou systému je možné tu změnu zaplatit, ale to musí někdo rozhodnout, že se to vyplatí. A úplně stejně je to u toho docházkového systému, ten personalista prostě není schopen zajistit aby to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
22.2.22 11:35
@Cattus píše:
Nastavit to lze, ale nikdo ti to neudělá. Zaměstnavatele vcelku nezajímá, že jí jede bus.

Tak to je podle hesla, že jde všechno… a je to otázkou času a peněz. Takže pokud není připravená možnost nastavování směn pro každého samostatně a s přesností na minuty, tak to bez změny systému nejde, aby kdyby se chtělo. A tu změnu musí někdo odsouhlasit a zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
22.2.22 11:59

Máme píchačky nastaveny tak, že čas co si opipnu je přesně ten, co se započítá. Jelikož ráno chodím různě v rozmezí +-20 minut (podle spoje - Praha), přičtu si 8.5 hodiny a vím, kdy cca budu odcházet. Samozřejmě někdy je potřeba zůstat déle, ale tento „přesčas“ se normálně započítá a na konci měsíce na výpisu vidím, kolik hodin jsem v plusu (nebo mínusu). Mínus pár hodin se neřeší. Plusové hodiny vybíráme jako náhradní volno. Pípam si ráno ještě před odchodem do šatny a problém taky není.
Nicméně vím, že z vedlejšího oddělení (nemocnice) mají to zaokrouhlení na čtvrthodinu. Ve finále stojí mnozí jak supi deset minut před píchačkama, aby např. v 15:00 píchli. Když mi to říkali, hodně jsem se divila. Na brigádách v továrnách to bylo taky na minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
22.2.22 12:08
@j.a.n.i1 píše:
Tak to je podle hesla, že jde všechno… a je to otázkou času a peněz. Takže pokud není připravená možnost nastavování směn pro každého samostatně a s přesností na minuty, tak to bez změny systému nejde, aby kdyby se chtělo. A tu změnu musí někdo odsouhlasit a zaplatit.

Ale ono to jde z minuty na minutu, ale zaměstnavatel to neudělá, protože pravidla jsou pro všechny stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
22.2.22 12:15
@Elfido píše: Čiže tu priamo vravíš, že zamestnanec musi už 10m pred pracovnou dobou sedieť na mieste a makať (a to je okej že sa mu nepočíta), ale keď si dovolí sa po výmene smeny obliecť rýchlejšie než by sa vám páčilo a utekať na autobus, tak si zaslúži potrestať zmensenim odpracovanej doby o pol hodiny? 8o

Prosím tě, přemýšlej.

Když si píchne u dveří ve 3/4 a jde se prevlect a na pracoviště, stejně tak ve 3/4 odchází do šatny a v celou píchá.

Fakticky pracuje 8 hodin. Samozřejmě se může jít převléct a pak si píchnout než jde na pracoviště, ale potom by se mu v případě pracovního úrazu (spadá tam i ukouznutí v šatně) nemuselo vyplácet odškodnění, protože vlastně ještě nebyl v budově.

Řešíš to z pozice, kdy o tom nic nevíš. Ono to má ještě spoustu jiných důvodů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.2.22 12:24
@j.a.n.i1 píše:
Ale ono by to šlo, kdyby někdo chtěl, adresa zaměstnance se tam uvádět musí, neb ČSSZ musí vědět, kde marodí. A u toho zaměstnavatele je to stejné, prostě pokud je to řešení pro celou firmu, tak je nějak naprogramované, a nejde tam jen tak něco měnit. Ano, u obou systému je možné tu změnu zaplatit, ale to musí někdo rozhodnout, že se to vyplatí. A úplně stejně je to u toho docházkového systému, ten personalista prostě není schopen zajistit aby to šlo.

ale to já chápu a nevyčítá to tomu personalistovi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42381
22.2.22 12:26
@Elfido píše: Čiže tu priamo vravíš, že zamestnanec musi už 10m pred pracovnou dobou sedieť na mieste a makať (a to je okej že sa mu nepočíta), ale keď si dovolí sa po výmene smeny obliecť rýchlejšie než by sa vám páčilo a utekať na autobus, tak si zaslúži potrestať zmensenim odpracovanej doby o pol hodiny? 8o

Znovu opakuji, že jsou pozice, kde se opravdu pracuje od do na minutu přesně. Linkova a pásová výroba na směny v montovnách je úplně typicky příklad. Tam nejde přijít o čtvrt hoďky dřív (na pozici stojí pracovník předešlé směny) a o čtvrt hoďky dřív odejít (na dané pozici by jeden pracovník chyběl). A protože pracovní party jsou tam sehrané, nikoho mezi sebe nepouštějí rády (hraje se o vysoké prémie). Navíc by v tom byl slušnej Saigon a proto je tam pracovní doba striktně od do pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1881
22.2.22 12:31
@Betty MacDonald píše:
Znovu opakuji, že jsou pozice, kde se opravdu pracuje od do na minutu přesně. Linkova a pásová výroba na směny v montovnách je úplně typicky příklad. Tam nejde přijít o čtvrt hoďky dřív (na pozici stojí pracovník předešlé směny) a o čtvrt hoďky dřív odejít (na dané pozici by jeden pracovník chyběl). A protože pracovní party jsou tam sehrané, nikoho mezi sebe nepouštějí rády (hraje se o vysoké prémie). Navíc by v tom byl slušnej Saigon a proto je tam pracovní doba striktně od do pro každého.

Ale jasné, to chápem že linku nezastavíš a nedá sa s tým hýbať. Čo ale nechápem, je postihovať zamestnanca za to, že sa dnes rýchlejšie po smene v šatni prezliekol, lebo sa ponahla. Lebo ja, zamestnávateľ som povedal že prezliekanie ti potrvá vždy aspoň 15 minút a keď náhodou nie tak pekne stepuj pred pipackou inak ti odpočítam pol odpracovanej hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
22.2.22 12:59

Ty jo, tak to bych si fakt mela vazit sefa. My chodime, jak to stihnem, hodina sem, hodina tam, hlidame si svych 8 nebo 12 hodin, ale jen cca. 30 minut na obed nam prictou rucne, ty fakt navic nedelame. A kdyz nam chybi denne neco malo, treba do hodiny, tak to taky dopisou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat