Průšvih v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
A v kolik chodíš ráno? Já úplně chápu, že někde prostě nejezdí autobus co 5 minut a jet pozdějším busem znamená 1 až 2 hodiny prodlevu. Zkus se rozumně domluvit, že ráno začneš pracovat dřív, kvůli špatnému spoji. Rozumný zaměstnavatel ti vyjde vstříc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vendulaaa píše:
@Lama Lama není to blbost, je to normální, záleží na předpisech. Spíš je nenormální odcházet z práce v době, kdy ještě má být přítomna na pracovišti.
Záleží na předpisech? Jako jakých předpisech? Jako že budou mít ve vnitřní směrnici, že absence jedna minuta se započítává jako půl hodiny? Nene… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidím to jako většina. Sice na Tebe paní chtěla asi udělat bububu, ale chyba je na tvojí straně. Pracuješ do 14.00, tzn. že v té době vypínáš pc, neseš si umýt hrnek na kafe atd. atd. Ty už ale před koncem pracovní doby stepuješ před píchačkou, sbalená, oblečená, vyčůraná.. Chápu, někdy člověk potřebuje vypadnout dřív, ale pravidelně? Omluv se a pořeš si to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cattus každé rano jsem na pracovišti o 20 minut dříve, ale to čipovacka take nevidí, protoze se to započítává jako ze jsem prisla v 6:00..
- Citovat
- Upravit
Měli ti to vysvětlit hned při nástupu, jak se to počítá. U nás se odečítalo 5 minut po pípnutí. Taky mi to pak chybělo, nikdo mi o tom neřekl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Podle mě bubákuje a je blbost, že automaticky skáče půl hodina, tomu nevěřim.
Ve fabrikach to tak doopravdy je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Je to tak, uz nekdy pred vice nez 15lety jsem pracovala v tescu a nesmelo se pretahnout. Ani prestavka, pipali jsme i tu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Záleží na předpisech? Jako jakých předpisech? Jako že budou mít ve vnitřní směrnici, že absence jedna minuta se započítává jako půl hodiny? Nene…
Ale ono to tak opravdu je. Snad ve všech firmách, kde se „pípá“. Ale teda nevím, jestli to je nějak právně podloženo. ![]()
Za každou zcela neodpracovanou půlhodinu zaměstnanec musí naddelat půlhodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vendulaaa píše:
@Lama Lama není to blbost, je to normální, záleží na předpisech. Spíš je nenormální odcházet z práce v době, kdy ještě má být přítomna na pracovišti.
Předpisy nemůžou být nadřazeny zákoníku práce, že to některý firmy zkoušejí ještě neznamená, že to má nějakou právní váhu.
- Citovat
- Upravit
Každý den jsem na pracovišti o 20 - 25 minut dříve, ale tohle čipovačka take nevidi, protože se to započítává, jako když jsem přišla v 6:00, kdy mi pracovní doba začíná.
- Citovat
- Upravit
Podle mě je to tak nejak celý špatně. Pracovní doba do 14 ve většině podniku znamená, že do 14 pracuješ. Pak se teprve jdeš prevlict, sbalit atp, takže ani kdyby sis pila ve 14:00, nebylo by to správně. U mamky v práci jendu paní takto vyhodili ve zkusebce, protože měla končit ve 14:30 a vždy přesně 14:30 si pipla odchod. I ji říkali, že do té půl musi ještě být v laboratoři a ne už v šatně… ale věřím, že někde to vůbec nehroti a klidně tě nechají se balit a prevlekat pracovní době. To musíš vědět ty, jak to u vás funguje. Dle toho bych buď šla nebo nešla za ředitelem ředitelem omluvou a otázkou, jeslti a jak to mám napravit. A jezdí pozdějším busem, ubudou ti nervy a spechy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Hele blbost to byt nemusi, my smime pipat nejdříve ve 14:01 a pokud pipnes drive, tak to zaznamena 13:45. A pokud poudeji, tak to od skuteneho casu odecte 2 minuty a pak zaohrouhli dolu na cele ctvrthodiny. Je to takto ve vnitrnim předpisu a jelikoz to nikdo nenapadl, tak to bude ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Záleží na předpisech? Jako jakých předpisech? Jako že budou mít ve vnitřní směrnici, že absence jedna minuta se započítává jako půl hodiny? Nene…
Já jsem jednou napípla příchod 6 00 a musela jsem zůstat o půl hoďky dýl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba412 píše:
Tak takovy zamestnance miluju, kteri pet minut pred koncem pracovni doby stoji u pichacek aby presne v 14,00 pichli. Pracujes za minimalni mzdu? Jedine tam by to bylo mozne omluvit.
A já zase vždycky milovala zaměstnavatele, co řešili na minuty odchod/příchod, místo skutečně odvedené práce
Příspěvek upraven 21.02.22 v 11:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je nezákonné, že firma odečítá půl hodinu kvůli jedné minutě. Na druhou stranu, ty máš ve 14.00 přestat pracovat, ne v tu dobu stát u brány. Pracoviště tedy reálně opouštíš o dost dříve, že? Máslo máte na hlavě obě strany. Takže bych na tvým místě sklapla kufry, koukala se dohodnout na napracování chybějícího času a propříště pracovala tak, jak máš.