Průšvih v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24759
21.2.22 11:52

Když jsem jako mladá dojížděla, změnila jsem si o půl hodiny prac. dobu právě proto, abych nechodila ráno později (bylo by to jen o pár minut, ale přece..), nebyl to problém, prostě mi v tom zaměstnavatel vyšel vstříc..
máme v práci taky „hodináře“, co čekají na 15,00 píp, ale dřív by nikdo neodešel (ani ve 14,59) a to fakt píchačky nemáme… Prostě se to nedělá. Poučila ses a buď jezdi jiným busem, nebo si změň prac. dobu..
protože ani čekat u píchaček přesně na pípnutí 14,00 opravdu nic moc dobrého o zaměstnanci nevypovídá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
21.2.22 11:57
@Anonymní píše:
@Cattus každé rano jsem na pracovišti o 20 minut dříve, ale to čipovacka take nevidí, protoze se to započítává jako ze jsem prisla v 6:00..

A pracuješ těch 20 minut?

Převlékáš se nebo jdeš rovnou na pracoviště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
21.2.22 11:58

Měla bys správně píchnout ve 14 hod, když už. Protože do té doby jsi placena ne? Já měla pracovní dobu ( nákupák ) do 21 hod a bus jezdil 21:10 a když sem směla zavírat nejdříve ve 21 hod mříže, tak se to nestíhalo a další bus mi jel 21:45 a tak sem pak sedávala v zázemí a čekala a čekala… zašla bych to nadřízenému vysvětlit a jezdila jiným busem, tak abys neporušovala daná pravidla ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.22 12:25

Hele z pozice zaměstnavatele…myslím, že jsem hodně vstřícná a na všem včetně pracovní doby se se zaměstnanci snažím domluvit. Jsem úplně v pohodě, když někdo přijde, že potřebuje stihnout nějaký bus, vyzvedávat dítě nebo cokoli, a proto dáme konec o 15 minut dřív, o které taky dřív přijde a začne pracovat (že tam je ve smyslu vyskytuje se, je mi k ničemu, za to ho neplatím - u nás to jde opravdu začít dřív), nebo si to třeba jednou týdně napracuje, nebo holt bude mít zkrácenou pracovní dobu a přizpůsobí se tomu odměňování, skoro cokoli je možné. To mi nevadí vůbec. Ale když mi někdo dělá to, že má být v práci do určité doby a deset minut předtím už se balí aby v celou stál u dveří, to mi tedy vadí. Do konce pracovní doby má pracovat. Ukrajování půl hodiny na píchačkách bych nebrala jako tvou chybu, jestliže je tam ten čas evidovaný, moc dobře vědí, že šlo o minutu. Ale to, že v tu dobu už odpícháváš, což se asi těžko slučuje s tím, že jsi právě dopracovala, to ano, a je úplně jedno jestli 13:59 nebo 14:00. Pokud ses dohodla na pracovní době do 14:00, tak do 14:00 vykonávej svojí práci, v 00 od ní odejdi a bal se k odchodu. Nebo se dohodni nějak jinak.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
21.2.22 12:31
@vendulaaa píše:
Tak ono jde ještě o to, že v těch 14 by měla opouštět pracoviště, ne pípat odchod. To je taky třeba vzít v potaz. Pracoviště nerovná se vstupní dveře se čtečkou…
Takže jezdit jiným busem.

Tak to záleží. U nás se to rovnalo, v 15:29 všichni ve frontě, v 15:30 všichni hromadný odchod z budovy :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
21.2.22 12:43

Mně přijde trochu neprozíravé a velmi odvážné ve zkušební době a vůbec, třeba první rok, si takto vyskakovat. Když někam nastoupím, tak hlavně ze začátku dávám pozor, abych dodržovala veškerá pravidla. Jak moc je můžu porušovat a vyskakovat si, ukáže zpravidla až čas. U nás píchačky nikdo zas tak neřešil, běžně jeden člověk píchal deseti dalším odchod, ale i když mi to starší kolegové nabízeli, tak jsem prostě ten první rok poctivě seděla do konce v práci.

• Citovat
  • Upravit
3793
21.2.22 13:09
@Kolicek95 píše:
Tak to záleží. U nás se to rovnalo, v 15:29 všichni ve frontě, v 15:30 všichni hromadný odchod z budovy :lol:.

Podle zákoníku práce má zaměstnanec pracovat do konce pracovní doby a od začatku pracovní doby. Převlékat, přezouvat, oblékat, odcházet (přicházet) z a na pracoviště má před pracovní dobou tak, aby začal pracovat začátkem pracovní doby a odcházet po konci pracovní doby se teprve oblékat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
21.2.22 13:10

Tak to je Teda hodně drsný… Co je to za práci, že baziruji na každé minutě?
Já si Teda musím psát docházku, ale nikdo to nekontroluje.. Prostě když plním úkoly, tak v pohodě.. V minulé práci jsme pichali, ale mohli jsme si to upravovat… Věčně jsem zapominala píchat a nikdy žádný problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
21.2.22 13:26

Je to vaše chyba, měla by jste si to hlídat aby se to nestalo, hlavně odted to už nedělat. Nicméně se tedy zkusit domluvit na posunu směny pokud to váš typ práce dovoluje. Pokud ne tak smůla a musíte jezdit později, neexistuje aby jste si razila dřív.

u nás to problém není někdo chodí trochu pozdeji a pozdeji odchází jelikož nestíhají ráno tak přijet třeba. Tak si mužete posunou na pozdeji a jezdit pozdějším. Za jak dlouho jel další bus že jste končila dřív? ale popravdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
21.2.22 14:59
@wonderwoman1 píše:
Je to vaše chyba, měla by jste si to hlídat aby se to nestalo, hlavně odted to už nedělat. Nicméně se tedy zkusit domluvit na posunu směny pokud to váš typ práce dovoluje. Pokud ne tak smůla a musíte jezdit později, neexistuje aby jste si razila dřív.u nás to problém není někdo chodí trochu pozdeji a pozdeji odchází jelikož nestíhají ráno tak přijet třeba. Tak si mužete posunou na pozdeji a jezdit pozdějším. Za jak dlouho jel další bus že jste končila dřív? ale popravdě

To je fajn příspěvek. U zakladatelky neexistuje, aby razila dřív, ale ráno přijít do práce později, protože nejede spoj je v pořádku. To by si měli přivstat a jet dřívějším spojem, nebo ne??? Když je to tak jednoduché :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
21.2.22 15:10
@ančapepča píše:
To je fajn příspěvek. U zakladatelky neexistuje, aby razila dřív, ale ráno přijít do práce později, protože nejede spoj je v pořádku. To by si měli přivstat a jet dřívějším spojem, nebo ne??? Když je to tak jednoduché :D :D :D

Tak pokud se domluvi, tak neni problém, ale bez domluvy fakt neexiatuje, to je snad logické, když ma pracovni dobu do 14h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
21.2.22 15:20
@Anonymní píše:
@Cattus každé rano jsem na pracovišti o 20 minut dříve, ale to čipovacka take nevidí, protoze se to započítává jako ze jsem prisla v 6:00..

ale ty máš pracovní dobu od 6.00 - 14.00. Na pracoviště se nesmíš dostavit později, ale ani z něj dřív odcházet.
Pokud ti jezdí špatně spoje, tak sis už u nástupu měla domluvit dřívější příchod a dřívější odchod. Neudělala jsi to, tak teď prostě musíš jezdit pozdějším busem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 15:24

Jako mě by teda asi nikdy nenapadlo, pokud bych měla práci do 14:00, počítat s odjezdem za 6 minut…a to ani když jsem se zvedala jen od počítače, to jen to povypínat, vzít si věci, něco na sebe hodit (kromě léta), a dojít z budovy ven na zastávku. Ani nemluvím o tom, že jsem vždycky tak nějak počítala s tím, že může přijít šéf a něco chtít těsně před koncem, asi mu neřeknu sorry padla v půlce věty že jo…to prostě není jako ve škole, kde se zazvoněním zdrháme…

• Citovat
  • Upravit
1638
21.2.22 15:41
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud se domluvi, tak neni problém, ale bez domluvy fakt neexiatuje, to je snad logické, když ma pracovni dobu do 14h.

Ano přesně tak. Půjde a domluví se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
21.2.22 16:01

V kolik ti jede další bus? To se to některým radí, "jeď dalším busem ", když můžeš být třeba z Kotěhůlek, kde jede bus třikrát za den a cesta trvá jednou tak dlouho, než autem, protože objíždí ještě všechny další Kotěhůlky v okolí. Jako, buzerovat někoho kvůli minutě? 8o Ještě v této době, kdy spousta lidí dělá z domova? Bože, pípalo se za komunistů, od 6 se taky dělalo za komunistů. Zaplať panbu, že dělám v korporatu a takový kraviny tam neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat