Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šema Budete trénovat zavazování?
Tak hodně trpělivosti přeju, hlavně žádné nervy a rozčilování
Jo, s tím oblékáním taky - mamí, která hromádka je moje?
Klidně by se nasoukal do oblečení svého 3,5 letého bráchy
A nebo furt otázky, co si má obléct a co si má vysvtléct, když je to přece pořád dokola - před vstupem domů vyzout boty - né, to ho nenapadne, na to se musí pořád ptát. A tak je to se vším…
Teš se budu trochu chválit.. ale.. holky, já když vidím, některé děti fakt v té školce jak sedí, hledí, maminky dělej, vem to, kde, no tady, tak fakt jsem ráda, že kluk fakt sám když přijdem a jsou tam 4 maminky tak jsem první pryč.. Jenom teda zapnu pásek, jinak všechno složí, převrátí jdem..
Tak to jsem ráda..
Toho se taky nebojím, ale musím ty kalhoty do gumy, protože by asi bojoval s tím páskem… ![]()
Ale zase u nás nevím, jak vydrží být tak dlouho potichu ![]()
A co delaji ty vasi kulihrasi? Nasi : Holka honi v zahonkach male zabicky
Dava je jinam a kluk lita po zahrade ze je ninja a hlida zlejky aby jim zabky nikdo neukradl ![]()
Na loučení se školkou jsem poslala chlapa
stačí, že jsem provzlykala, když hráli se školkou divadlo v kulturáku
![]()
Jinak Majda tkaničky umí, i všechno oblíkání, vyslíkání, to zvládá.
Myslím, že nejhorší bude nějak ji naučit, aby si udržovala věci v pořádku, aby nic neztrácela, nezapomínala…
Číst, psát, počítat umí ![]()
Chodí do skautu a občas jezdit na poníky, další kroužky jí v první třídě přidávat asi nebudu. Od druhé ještě nějakou výtvarku nebo hudebku… Věčně lítá venku, tak sport asi ne, navíc ona je talent po mamince
![]()
@kvaček ja se hlavne desim toho dojizdeni. Se nekde chytne za zobak nebo obed.. Nebo prave oblikani.. ![]()
@Pipet je taky mame doma poniky
tak to nas neco precte. Pocitat taky neco.. No uvidime jak to bobci zvladnou ![]()
Naše je v bazénu, je tu pořád hrozné horko.
A mladší se snaží vypít rizoto a vzteká se, že to nejde a musí nabírat lžičkou.
Jinak těší se, ale taky ví, že už to nebude taková sranda… Tak na všechny otázky typu A žijou ještě indiáni? se snažím odpovídat jen stručně a že hodně se pak dozví ve škole… aby se těšila aspoň na ten přísun informací.
Holky jake budou mit pismo? U nas se mohlo vybrat z tech metod. My jsme pro starou metodu. Jako to bylo za nas..
@Šema Poníky doma… to by asi skákala metr vysoko
Já taky
![]()
Jinak ještě bych to tu nechala chvíli otevřeno a třeba pak v září udělat uzavřenou skupinku? Uvidíme, kolik nervních matek se na emiminu nasbírá ![]()
Jo a ti naši jedou hned třetí týden na školu v přírodě
, z toho mám trochu stres teda. No snad to zvládne, bez maminky, béééé
![]()
Zdravím a mohu se přidat?
Nám toho v září začne víc, nejen prvňáček. Jsem z toho všeho nervozní už teď.
Tašku jsme s velkou slávou koupili před 2 týdny
, jinak nemáme nic ![]()
@Hanka253 no jasne ahoooj
Taky jsi nervni vic jak to dite? ![]()
@Pipet poslu ti do sz fotku at to tady nehltim fotkama. Pro uzavreni jsem stopro!!! Myslim ze jsme zatim super parta ![]()
Písmo myslím na výběr nemáme, určo bude klasika.
Jinak se chci ještě zeptat - jak to mají vaše děti s řečí? Žádné problémy? My jsme měli právě s řečí problém, syn chodí od 3 let ne logopedii a byla mu diagnostikována vývojová dysfázie. Dnes to na něm nepoznáte, vyslovuje nádherně, pouze zůstaly dysgramatismy - občas si poplete rody, pády, dá špatnou předložku a tak… Tak doufám, že to nebude ve škole velkej problém, už tento rok měl odklad takže do školy už musí
Jinak je moc šikovnej, jak už jsem psala, umí číst, psát velkým tiskacím, počítat (zvládá i sčítání), je celkem inteligentní. Ale češtinář to asi nebude no… ![]()