Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš dostal korálky se jménem a knížku
a na první stránce fotka jeho a to jsem řvala že..
a kamarádka jim udělala nádherný dort, dám fotk. Každý předškolák měl svou tašku a ty malinkatý tužku ![]()
@Petra Z píše:
@sao to měla kamarádka, zároven kolegyně…loni…klučík jí šel do 1.třídy a ona byla v porodnici
A jak to nesla, že nebyla se synem na zahájení 1.třídy? Tohle jediné mě právě mrzí, že možná propásnu důležitý okamžik v životě prvního syna
Ale už jsem s tím celkem smířená…
@sao a máte překvápko nebo víte co čekáte? Já zrovna včera koukala na porody na youtube
a na stránky Apolináře
a vzpomínala. Tak nějak to na mě doléha asi že jsem raketa a děti velký
Ale s manžou třetí nechceme už.
Nás to čeká taky. Informativní schůzky jsme měli, co půjde, objednám z netu.
První týden můžeme děti vodit do družiny, další týden už ne, jen ke dveřím od družiny.
Aktovku a pouzdro máme, taky svačinový box, pastelky a kulaté nůžky. Seznam je celkem dlouhý, chybí toho dost.
@Šema Bude to čtvrtý kluk
Nedá se nic dělat, holčičky prostě neumíme… Ale na miminko se moc těšíme a děti také, sice pořád nechtějí věřit tomu, že sestřička nebude, ale jsou natěšení stejně jako my
Hrozně to letí, taky mám v živé paměti jak se narodil nejstarší a jak byl miminko, a už je z něho skoro školák…
@sao mam dvě kamarádky.. Jedna má 4 holčičky
a ta druhý 4 chlapečky
tak ty jsi třetí
Je to jedno, hlavně že to je zdravoučké
Někdy mě to ještě bere, je mi 30. Ale myslim, že bych to nedala
Jsem chabrus na záda, a myslím, že by mě to asi fakt dodělalo ![]()
Při loučení se školkou dostal syn taky jakýsi diplom, knížku a pracovní sešit pro předškoláky. Číst už umí, takže knížku si čte sám a pracovní sešit má už ze dvou třetin vyplněný, takže jsem zvědavá co bude dělat po zbytek prázdnin ![]()
Jo, a jak to máte se zavazováním tkaniček? Nám u zápisu řekli, že musíme přes prázdniny potrénovat, protože to pořád ještě neuměl a než půjde do 1. třídy tak by to prý měl umět, no a teď tedy trénujeme a je to očistec ![]()
Holky a víte tak, jaké budou mít dětikroužky a tak?? A nebo kolik budou mít týdně hodin??
@Šema Já jsem měla při třetím těhu taky zdravotní potíže a řekli jsme si že čtvrté už ani náhodou. No, a teď má třetí 3,5 roku a čtvrtý na cestě a kupodivu je tohle těhotenství naprosto pohodové bez potíží ![]()
@sao u nás musíme prý umět, jak jsme psala vyžadují i obuv do tělocviku, ale já dám suchý zip, nebudu se nervovat, nebo kluka.. až to bude ovládat, tak mu dámna zavazování..
Spíš jde že si sami třeba budou něco zavazovat, nějaké třeba pytlíky na lavici atd.. proto mu chci zavazování usnadnit- nic s tkaničkama - zatím..
@Šema ty jo. Dort krasnej!!! @sao Tkanicky neumi. Ani ho to neucim. Ma vsecko na suchac. Zatim to neresim.
A gratuluju ke 4 klukovi! At jde vsechno hladce
My premyslime nad třetím. Ale vaham, prijdu si stara
Uvidime, jestli to nakonec zrealizujeme. Ted se kluci neustale rvou, takze momentalne nas chute spis presly ![]()
@kvaček prvňáčci mají 4 hodiny a jednou v týdnu 5
@sao no bylo ji to lito, ale ona zároveň na té naší škole učila takže ji to manžel i učitelka -kamarádka všechno vyfotili
@Šema nás je astmatik, takže taky často nemocný. i když poslední rok mnohem lepší
Jo a tkaničky neumí
@kvaček zatim nevime
Ale bude zas chodit do Sokola. Co bude ve skole ale nevim. Vidim to ale jen na keramiku nebo neco takoveho nenarocneho. Podle me toho bude mit ve skole i tak dost…