Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím vás, holky, kdo máte kluka na prahu puberty, vychovejte jich aspoň pár pro mou dceru, vyškolenejch a ochotnejch na kondom
Aby si měla z čeho vybírat ![]()
@Gabika píše:
No, podľa mňa je kondom prvá voľba. Jednak bráni otehotneniu, a tiež chorobám. A okrem toho, zo začiatku predsa sexuálny život tiež nemá tú frekvenciu… nie?Mne samej žiadna HA nerobila dobre, rada som sa jej zbavila a vracať sa k nej nebudem. Keď budú deti veľké, radšej ich poučím o správnom používaní kondómu, než pchať hormónami.
Hlavně když těhotenství nemusí pak být ten nejhorší problém..
@Eliška píše:
Prosím vás, holky, kdo máte kluka na prahu puberty, vychovejte jich aspoň pár pro mou dceru, vyškolenejch a ochotnejch na kondomAby si měla z čeho vybírat
Já mám holku - mimino.
![]()
@jajul píše:
Hlavně když těhotenství nemusí pak být ten nejhorší problém..
Asi tak… I keď by som sa tomu rada vyhla…
Lenže to, čo som si zažila ja s HA by som nikomu nepriala - neustále bolesti v podbrušku, krvácanie uprostred cyklu, náladovosť… Po každej HA, a skúsila som ich minimálne 4.
Eliško se ti nedivím.Pokud máš s HA nějaké špatné zkušenosti,že může selhat.S tím kondomem,pokud spolu začínají tak prvně zkusit ten kondom,at má mladej nějaké zkušenosti:-) at se nespoléhá jen na ženskou ![]()
já brala HA 12 let v kuse a žádný problém jsem neměla..ani s MS ani s těhu..a to když jsem si šla pro ně poprvé mi taky nedělala žádné testy na játra a buh ví na co by se dělat měli.. ![]()
@smurfka taky jsem s HA neměla problém,neselhala a MS v pořádku.Jenže dnes jsou asi méně spolehlivé.
![]()
@Breuovi
to nevím..já brala celou dobu tu samou a fachčila pořád:o))samozřejmě je asi lepší ochrana " kšandy a pásek " ale já si prostě na kondom nezvykla..nikdy jsem neměla problém - vždy jsem spala s klukama, které jsem znala dýl a věděla že to nejsou fetáci, nebo děvkaři nebo tak..
náhodný sex bych kondom vyžadovala ale pořád se chránila i práškama..
@smurfka právě u mě taky.
Na ten náhodný jo a ještě ktomu práškama.No,uvidí mladí jak se rozhodnou ![]()
Slibuju, že kluka naučím (nebo teda spíš tatínek) používat kondom a k 15 narozeninám jich dostane pár do kapsy.
Já taky brala HA od 15 do cca 20. Dokud jsem jí brala, tak všechno bylo OK, ale pak po vysazení…cyklus po 60 a více dnech, sakra dlouhá a bolestivá MS…
No, já sama se zařekla, že HA už nikdy a jednou se to pokusím objasnit i dceři, ale jestli bude jiného názoru, asi s tím nic nenadělám, stejně jako s tím, že si myslím, že v 15 má teda na sex ještě nějaký čas. Kondom přesto považuju za důležitý. Na druhou stranu se značnou nadsázkou tvrdím, že rodiče, kteří se sami x let marně snažili otěhotnět, než se jim to zázrakem podařilo, budou asi jediní, kteří si nebudou rvát vlasy, když jim sedmnáctiletá dcera oznámí vlastní těhotenství ![]()
Ugluk, ano, doufejme všechny matky děvčat, že až sedmnáctiletá a ne mladší
Zatím se ještě směju…
No, podľa mňa je kondom prvá voľba. Jednak bráni otehotneniu, a tiež chorobám. A okrem toho, zo začiatku predsa sexuálny život tiež nemá tú frekvenciu… nie?
Mne samej žiadna HA nerobila dobre, rada som sa jej zbavila a vracať sa k nej nebudem. Keď budú deti veľké, radšej ich poučím o správnom používaní kondómu, než pchať hormónami.