První auto pro syna BMW 1 ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
14.10.21 17:46

Podívejte se na testy ojetin do sto tisíc. Je tam i kolik cca vyjde servis a na co, které auto trpí. Píšeš že mu dáte 100tis. Kolik má našetřené on? Jestli ma podobnou částku je už lepší něco přidat a za čtvrt milionu už koupíte nové auto, malé, ale nové, bez starostí.
Narovinu, pod 200 slušnou ojetinu, co vás nesežere na servisu nekoupíte. Je úplně jedno jaká značka a rok. Auta se kazí, díly drahnou, lidská práce taky. Já přemýšlela o ojetině, rozpočet 250. V autech mám celkem přehled i se trochu význam v servisu. Švagr má bazary, myčky a servisy, cosi poradí, opraví. Ale nakonec jsem se rozhodla cosi přidat a koupit nové, bez starostí. Možnost je i předváděcí auto. Garanční prohlídka průměrně 5000 za rok. Servis na starou herku průměrně 10 až 12000 za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
14.10.21 18:06

Hlavně nekupujte z AAA auto… :cert: stačí se podívat na google recenze a já taky jsem si to svoji blbostí vyžrala. Nechala bych na něm výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
14.10.21 18:18

@Pidulka1991 :mrgreen: Hmm, jasně. To ti tak zeru. Sama jsem viděla rozdíl u auta s 55 kW a u auta s 125kw a biturbem.

Holka, co si sedla ve 30 do BMW a jezdí od 18 let jak fik nebyla vyjezdena, jistě,. A to byla zvyklá z Fabiie, která byla malej sportacek.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Teď se fakt směju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922
14.10.21 18:30
@opozice píše:
to by musel koupit z archívu 120tku, ta měla myslí nějakých cca 50 koníků. :mrgreen: ;)

No tak máš hodně mizivé znalosti našeho vozového parku a aut obecně. A nebo žiješ v sociální bublině, kde BMW a jiné jsou obycejna auta pro chudáky a manželky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14003
14.10.21 19:52
@liptom píše:
@Pidulka1991 :mrgreen: Hmm, jasně. To ti tak zeru. Sama jsem viděla rozdíl u auta s 55 kW a u auta s 125kw a biturbem.

Holka, co si sedla ve 30 do BMW a jezdí od 18 let jak fik nebyla vyjezdena, jistě,. A to byla zvyklá z Fabiie, která byla malej sportacek.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Teď se fakt směju.

Přiznám se, že jsem tě teď absolutně nepochopila. Jakože hsem nemohla v klidu řídit jako zacatecnik auto které mělo 170kw? Ta Fabie měla kolik kw? Kolika kw auto ji tedy zarazilo do sedačky, že to z toho mela respekt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
14.10.21 20:04

@Pidulka1991 Evidentně si nejela s biturbem, tím je řečeno vše :mrgreen:

/125kw s biturbem/

A tvrdit, že 170kw je pro začátečníka pohoda, to řekne fakt jen blázen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
15.10.21 07:21

Vůbec neuvažuji o tom, že bych synovi někdy v životě kupovala auto, leda snad, že by byl tělesně postižen. A ne kvuli tomu, že bychom na to neměli. Jen že nezřídka vidím okolo sebe, že lidé v mládí dobře zabezpečení rodiči ve středním věku stále ještě žijí ve startovacím bytě, co jim rodiče dali a stěžují si na nespravedlnost života, že se nemají tak dobře, jako podnikatelé, kteří do začátku nedostali nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14003
15.10.21 07:37
@liptom píše:
@Pidulka1991 Evidentně si nejela s biturbem, tím je řečeno vše :mrgreen:

/125kw s biturbem/

A tvrdit, že 170kw je pro začátečníka pohoda, to řekne fakt jen blázen :mrgreen:

Snad nechces srovnavat 1.6 (byt s biturbem) s 3.0 R6, ze ne?:)
Ja jsem ti jako začátečník řídila(poměrně často v noci a v zimě) žiju a i ti co jezdili okolo.ne každý začátečník jezdí jako blbec, jsou i tací, co dodržují pravidla a spíš se bojí.

Příspěvek upraven 15.10.21 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
15.10.21 08:10

@Pidulka1991 O tom vcem presne si seděla si nepsala. :mrgreen: A hlavně bud si jistá, že i na 3kovou verzi moje 1 s výkonem se může rovnat :potlesk: :mrgreen: Vyzkoušeno. Ono přeci jen to biturbo se nedává do závodních aut jen tak pro srandy./pokud píšeš o R6 od BMW. Ne Mercedes nebo Audi/

A pořád nesouhlasím, že podobná auta s výkonem jsou pro začátečníka. Takových už tu bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.10.21 08:20

Zakladatelko jestli chcete aby kluk měl na ježdění, kupte synkovi malé auto, které bude jezdit, bude mít čtyři válce, benzín, nejlíp atmosféra, s nájezdem do 30tis. km. Tam je předpoklad, že auto 8 až 10 let pojezdí, nezruinuje vás servis. Ogar se naučí jezdit, trochu získá cvik a potom si může pořídit BMW.
Jestli chcete auto na frajeřinu při které se synek namotá na první hrušku 🌳 u silnice, kupte mu BMW.
Věř tomu že kluci v VW Lupo nemají takové tendence machrovat, oproti klukům v BMW.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
15.10.21 22:30

Fuuuuu :) BMW? Máme doma a nemůžeme si vynachválit ale jsme oba pracující se slušným platem čímž se snažím naznačit, že všechny ty „serepetičky“ kolem něco stojí.. radši bych se poohlédla po něčem „víc udržitelného“ na co jsou levnější náhradní díly..

Sama jezdím ale Hyundaiem a musím říct, že na začátky to také nebylo špatné auto.. jasně, můj sen je mít vlastní BMW a zrovna starou jedničku :) ale do toho se nám nevleze kočárek :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
15.10.21 22:36
@Pudloslava píše:
Vůbec neuvažuji o tom, že bych synovi někdy v životě kupovala auto, leda snad, že by byl tělesně postižen. A ne kvuli tomu, že bychom na to neměli. Jen že nezřídka vidím okolo sebe, že lidé v mládí dobře zabezpečení rodiči ve středním věku stále ještě žijí ve startovacím bytě, co jim rodiče dali a stěžují si na nespravedlnost života, že se nemají tak dobře, jako podnikatelé, kteří do začátku nedostali nic.

to jsou ještě dobří, když žijí ve startovacím bytě, já znám spoustu takových, co žijí pořád u těch rodičů - je jim 38 - 45 let :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
17.10.21 11:35

Já jsem jako první auto dostala od mámy a prarodičů jedničkového třídvéřového Golfa, v době kdy lépe situované spolužačky jezdili v zánovních autech vyšších tříd a musím říct, že to byla dobrá volba. Auto jsem hned první měsíc odřela a při parkování obouchala o lampu a o obrubníky. S prvním klukem jsem s ním zapadla v poli a tahal nás potom ven traktor. Škody na autě minimální díky tomu, že to byl ještě kvalitní tvrdý plech a že by mi nějak uškodilo, že jsem měla o něco horší auto než vrstevníci, to ani náhodou. Měla jsem ho ráda a dodnes uvažuji, že si ho ještě někdy koupím jako veterána, jestli na něj bude místo v garáži.

Rozhodně bych jako první auto nekupovala nějakou „voňavku“ za x set tisíc.
Navíc jedničkové BMW je prý poruchové jak v benzinu tak v naftě. Taky jsem ho chtěla do města ale manžel, který vlastní autoservis mi to rozmluvil. Takže to asi žádná hitparáda nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
11.11.21 19:29
@Big boss píše:
Zakladatelko jestli chcete aby kluk měl na ježdění, kupte synkovi malé auto, které bude jezdit, bude mít čtyři válce, benzín, nejlíp atmosféra, s nájezdem do 30tis. km. Tam je předpoklad, že auto 8 až 10 let pojezdí, nezruinuje vás servis. Ogar se naučí jezdit, trochu získá cvik a potom si může pořídit BMW.
Jestli chcete auto na frajeřinu při které se synek namotá na první hrušku 🌳 u silnice, kupte mu BMW.
Věř tomu že kluci v VW Lupo nemají takové tendence machrovat, oproti klukům v BMW.

To si myslím že je opravdu jedno co má za auto, když chce machrovat tak machruje i ve schnile ovci, a může to omotat kolem stromu tak jako tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
11.11.21 19:34
@Cenarius píše:
125kw „není žádný šlágr“? Na malý auto? Jako fakt? To není auto pro začátečníka. Ať se nejdřív naučí na něčem, co má tak 1/3 max polovinu.

Tak záleží kolik to váží, pak se může srovnavat jestli je to „šlágr“ nebo ne, navíc moc nezáleží na výkonu(takže tvrdit že pro mladého kluka je to moc výkonu)když může jezdit jak „blázen“(řezat zatáčky apod)klidně i s minimum vykonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný