Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych jako dospělý syn určitě uvítala, kdyby se moje máma nedomlouvala na daru/autě pro mě s kamarádkami, ale výhradně se mnou a rodinou. ![]()
Za mě ne. Sama mám BMW 1, Ale předposlední verzi. Čili rok 2012. A je to dost silně auto… Předchozí model neměl tolik kW, ale i tak je pro začátečníka až až, navíc servis zrovna levný také nebude. 200 nalitano na takové auto moc není, ale motory byly v jedničkové řadě buď, a nebo. Jeden dobrý, další na odpis…
Já sama, začínala na Ford Ka ( ani nevím kolik to mělo kW ) potom VW Golf VI ( 55 kW, bez turba ) a teď mám BMW ( biturbo, 125kw ) a žiju. O nic jsem nepřišla.
Nejdřív mu kupte šlapací a až bude vyježděný tak Teslu. OK?
No koupě auta není jen o tom „tady je auto tadáá“
servis vozů BMW je poměrně dráhy, navíc najít schopného servisáka taky. Plus pojistka mladého kluka s BMW bude tady pěkná pálka, pokud to tedy bude mít havarijně pojištěno a to i u tak starého vozu. Auto vypadá dobře, ale asi bych do něj nešla. Zkusila bych koupit něco jiného v podobném designu a asi bych si s klukem sedla a zeptala se ho, co by viděl jako jinou alternativu. Překvapení to pro něj bude taky, jen to nebude na Vánoce ![]()
Koukněte se hlavně taky na to, že jen koupit to auto, nebude vše. Čekají tam určitě nějaké opravy, vzhledem k tomu, kolik to má nalítané…má pak na to, to auto dotovat? Servis nebude levný… Šla bych rozhodně do něčeho s nižším nájezdem…
I když my jsme z těch, kteří raději kupovali auto nové, než se děsit, co má to auto z bazaru za sebou. 🤔
To je blbost, aspoň trojkovou řadu nebo radši Xkovou, když to do někoho ten váš mladej bémwář šlehne, ať je třeba pozabíjí, ale hlavně ať sám přežije ![]()
Ne nadarmo se říká - věc laciná, dvakrát placená. Zabil jsem dvě mouchy jednou ranou. Jedna moucha byla a to ta důležitá- maturita a ta druhá menší, majitel řidičáku. Nikomu nedoporučuji staré šunky. Jen to stojí peníze a nic více. K věci. Koupil jsem, nebo lépe řečeno nechal přivézt z Německa Passata, starého 3 roky, nájezd 45 tisíc kilometrů. Ne z bazaru, ale přímo od prodávajícího. Jinak, ptát se dětí, o jaké auto mají zájem, to je zhýralost. Nabídka, chceš - nechceš. Pokud nechceš, rozbij prasátko a kup si za svý.
![]()
já myslela, že diskuse je o šlapacích autíčkách pro děti - to teda dcera má také BMW růžové za 6000,–-
![]()
Chcete BMW, takže 200 tisíc kilometrů za 13 let není až zas taková hrůza, dnešní auta to zvládají o chlup líp než dřívější. Jestli chcete něco s malým nájezdem, chce to dívat se po Fabii HTP nebo Renaultu Thalia, tam se můžete setkat i s nájezdem okolo dvaceti tisíc. Jestli by vám syn poděkoval, to je věc druhá. Jinak je strašně hezký, že mu chcete splnit sen, ale je potřeba uvažovat trošku pragmaticky, a sice, že to auto není úplně etalon spolehlivosti, že má trochu větší výbavu a díly za trochu jinačí ceny, protože se tam platí značka. Takže se může stát, že dva dny si pojezdí a pak to bude měsíc stát nehnutý před barákem, protože nebude mít na opravy. Možná by bylo přece jenom lepší se poohlídnout po něčem míň cool, ale jednodušším, co bude míň nákladnější na údržbu.
Však to je magorina. Klasický nápad mladého pubose bo BWM pyčo!
Jestli vám nevadí že povinné ručení pokud bude psané na něj ho přijde tak na 20 tis ročně ![]()
Servis bude majlant
Spotřeba taky nic moc
Silný auto versus nevyjezdeny řidič…
No nevím
Ale pokud je hlavní duvos že bude machrovat před holkama… Tak ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Jestli vám nevadí že povinné ručení pokud bude psané na něj ho přijde tak na 20 tis ročně![]()
Servis bude majlant
Spotřeba taky nic moc
Silný auto versus nevyjezdeny řidič…
No nevím
Ale pokud je hlavní duvos že bude machrovat před holkama… Tak
vše je o tom, jak je rodina majetná. Takový kecy, co stojí to a nebo ono jsou zbytečné A výkon 125 kW zase není žádný šlágr, to je pro začátečníka, který doufám, že nesedá za volant poprvé akorát.
![]()
@opozice píše:
vše je o tom, jak je rodina majetná. Takový kecy, co stojí to a nebo ono jsou zbytečné A výkon 125 kW zase není žádný šlágr, to je pro začátečníka, který doufám, že nesedá za volant poprvé akorát.![]()
Tak jasný… ale vzhledem k tomu že měli strop původně 100 tis.. tak samozřejmě pokud jim nejde o peníze jsou první dva body bezpředmětné. Někoho by třeba výše povinného mohla překvapit.
Ahoj všem,
vybíráme pro syna první auto. Dali jsme si limit okolo 100tis. Synovi se líbí BMW první řady. Mluví o něm už druhý rok a i vidíme, že poctivě šetří a chodí na brigády. Tak jsme si s manželem řekli, že bychom mu k vánocům asi udělali radost. ( Roky mu říkáme, že si na auto musí vydělat sám. Takže od nás nic ani netuší)
Začali jsme objíždět bazary a popravdě jsou to hrozné,,pekáče"
Na druhou stranu manžel má asi pravdu, že jako první auto mu to bude určitě stačit. Ale najeto okolo 200tis., roky 2008.. no jsem z toho taková špatná.
Prosím Vás, co jste kupovali vy dětem jako první auto nebo sobě či okolí?
Moc děkuji