Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
To slyším poprvé pojem „první botky“. Já šla do lékarny a koupila ty, co seděly
… Jinak sestřenky malý měl/má problém s nožičkama a doma místo bačkor (a jako první boty) měl právě sandály. Ale vysoké, co zpevnily kotník…
@barahej
to má teda pořádnou nohu
, dcera začala běhat v 11m a to měla boty vel 18 a ted ve 3 letech má taky 24
. na ty úplně první bych an nekoukala a raději vyzkoušela pokud má širší nohu a vysoký nárt tak superfity asi sedět nebudou. pegres a i fare ale asi odzkoušet jaké mu sednou. Ty první botky jsou fakt většinou do vel 22 ![]()
@Markéta80 píše:
@barahej![]()
to má teda pořádnou nohu
![]()
, dcera začala běhat v 11m a to měla boty vel 18 a ted ve 3 letech má taky 24
. na ty úplně první bych an nekoukala a raději vyzkoušela pokud má širší nohu a vysoký nárt tak superfity asi sedět nebudou. pegres a i fare ale asi odzkoušet jaké mu sednou. Ty první botky jsou fakt většinou do vel 22
Mě to až jako takový extrém nepřipadá. My začali na velikosti 22 ve 12m. Kupujeme botky s nadmerkem. Teď v 18m má botky 25. Kolik cm velkou nožku má tvoje dcerka?
@Makca87 píše:
Tak já ji mám zdravou. A při 163 cm bych vel. 40 či více opravdu nechtěla
Musím teda za klepat, že při své výšce 175cm mám nohu 38,5 po bf ji mám 39,5 není úplně špatné..
@brulinka píše:
Mě to až jako takový extrém nepřipadá. My začali na velikosti 22 ve 12m. Kupujeme botky s nadmerkem. Teď v 18m má botky 25. Kolik cm velkou nožku má tvoje dcerka?
No, my začali na vel. 19 ve 12 m
. Teď ve 22 m má vel. 22, nohu má 13,5 cm.
@brulinka píše:
Musím teda za klepat, že při své výšce 175cm mám nohu 38,5 po bf ji mám 39,5 není úplně špatné..
jo, tak to máš dobré, ale u mě jako prcka bych měla lodě, takže asi mám dobré nohy a velikostně k tělu asi patří ![]()
My máme zase opačný problém, dcera má ve třech letech velikost č. 22, tudíž nemůžeme sehnat nizké nazouvací bačkorky, co jsou potřeba do školky. Všude mají jen kotníkové a ttyto nízké až od 24. Tak jsem zvědavá, co na to paní učitelka, až uvidí kotníkáče, naštestí jsem alespoň sehnala na suchý zip, ale stejně si je moc neumí obout.
@brulinka momentálně cca 13,5cm
, začínala na vel 18, ty jsou teda miniaturní. Hlavně má úzkou nohu takže ne každá bota jí sedí ![]()
@Luisiana píše:
Zkusila bych nastudovat koncept barefoot a dala bych jen capacky. Pokud chceš boty pak třeba kidofit a podobně. Hlavně pokud má širokou nohu.Správnou velikost vyberes tak, že prckovi obkreslis nohu, když na ní stojí plnou váhou a pak zmeris ty míry z té obkreslene slapky. Vytahnes stélku z boty pokud jsou vytahovaci a porovnas.
Vsadim se že většina děti má užší boty než mají mít, bohužel i moje malá to tak měla než jsem prozrela.
souhlasím do puntíku.
například právě u kidofitu je dobré i to, že mají pruhlednou podrážku v místě špice, takže krásně vidíš, zda dítěti padnou. a nemají rozdíl mezi patou a špičkou.
@Taara69 píše:
My máme zase opačný problém, dcera má ve třech letech velikost č. 22, tudíž nemůžeme sehnat nizké nazouvací bačkorky, co jsou potřeba do školky. Všude mají jen kotníkové a ttyto nízké až od 24. Tak jsem zvědavá, co na to paní učitelka, až uvidí kotníkáče, naštestí jsem alespoň sehnala na suchý zip, ale stejně si je moc neumí obout.
kup jí kožené capáčky, prodávají je až do velikosti 28.nekloužou, nepadají z nožek, navlíkají se jak ponožky, jsou pohodlné. zadej si do googlu capiki. ![]()
@brko - děkuji za radu, zkusím juknout - oni to tam mají jako podmínku, i s fotkou, jak mají ty bačkory vypadat - no, ale kde nic není, ani čert nebere, těžko je sama ušiji
.
@Taara69 píše:
@brko - děkuji za radu, zkusím juknout - oni to tam mají jako podmínku, i s fotkou, jak mají ty bačkory vypadat - no, ale kde nic není, ani čert nebere, těžko je sama ušiji.
anarchie
jim řekni, že svému dítěti ničit nohy nehodláš (ony totiž ty bačkurky jak je známe, nejsou zrovna moc zdravé pro dětskou nohu.)
@brko - botky jsou super, kdybych je viděla na krámě, tak mě asi nenapadne, že mají protiskluzovou podrážku, ale líbí se mi. Uvidím, co řeknou v září na kotníkáče a když tak objednám tyhle, ať si trhnou. Podle těch jejich požadavků bych jim měla v září předat malého Einsteina s polovinou drogérie, tak jsem na to zvědavá ![]()
@Markéta80 A ona je lepší malá noha, jo? Nebo jak se pozná ta pořádná noha? @brulinka já měřím 178cm a boty mám vel.40. Moje kamarádka má 154cm a boty 36. Myslím, že to odpovídá ![]()
@Taara69 koukala bych spíš na dadoos nebo nolen. S capikama nemám dobrou zkušenost ![]()