První fáze rozštěpu zjištěna ve 3 letech dítěte

68
8.3.22 15:22

První fáze rozštěpu zjištěna ve 3 letech dítěte

Dobrý den, dneska jsme byli na vyšetření ORL kvůli mandlím a paní doktorka nám řekla že má syn v puse první fázi rozštěpu předpokládám že to je asi rozštěp měkkého patra.. prosím řešila jste některá??? Myslela si že o tom víme ale já na ni hleděla jak puk protože nám toto ještě žádný doktor neřekl… Jinak nám nic o tom neřekla asi sama byla překvapená že jsem o tom nevěděla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12018
8.3.22 15:47

Dál se k tomu nevyjádřila? Co dál? Pokud ne, tak se zeptej ještě pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
8.3.22 15:48

@Evkad
To mám samozřejmě v plánu jen mě zajímá jestli se stím nějaká maminka nesetkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
8.3.22 15:53
@Paja 20 píše:
Dobrý den, dneska jsme byli na vyšetření ORL kvůli mandlím a paní doktorka nám řekla že má syn v puse první fázi rozštěpu předpokládám že to je asi rozštěp měkkého patra.. prosím řešila jste některá??? Myslela si že o tom víme ale já na ni hleděla jak puk protože nám toto ještě žádný doktor neřekl… Jinak nám nic o tom neřekla asi sama byla překvapená že jsem o tom nevěděla..

Těžko říct, co tím paní doktorka myslela - termín „první fáze rozštěpu“ neexistuje. Předpokládám, že by se mohlo jednat o submukózní rozštěp (tedy rozštěp ukrytý pod sliznicí), ale to by paní doktorka musela upřesnit. Máš nějakou zprávu? Klidně do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
8.3.22 16:09

@hanka.br.
Zprávu jsem zaslala… Ale myslím že tam asi nic nevyčteš teda aspoň já to tam nikde nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
8.3.22 16:25

Mému synovi zjistili rozštěp měkkého patra téměř ve 2 letech. Dírka tam byla malinká. Prý když je dírka větší a kojis miminko(nebo pije z láhve), pozná se rozštěp měkkého patra tak, že dítěti to vytéká nosem. My problémy žádné neměli, jen nám bylo divné, že hůře mluví. Tak nám dal Mudr kontakt na plastiku do Prahy, tak syn podstoupil operaci. Teď je mu 11, chodíme každé dva roky na kontrolu, žádné potíže nemá. Chodili jsem pak od operace až snad do 6 let preventivně na logopedii. A ještě docházíme na ortodoncii(součást léčby rozštěpu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
8.3.22 16:30

@damdam
No právě já jsem taky nevnímala žádné problémy
Akorát teď budou synovi 3 roky a opravdu špatně mluví každý mi tvrdil že je to normální a že se to upraví samo ale mě se to teda moc nezdálo no… A teď už teda asi vím proč.. moc děkuji za váš komentář a vaší zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
8.3.22 19:16

@Paja 20 není vůbec zač.
Syn právě nemluvil skoro vůbec, nebo špatně. A když byl asi 3 -4týdny po operaci, krásně se rozmluvil. Na té plastice i na té logopedii právě říkali, že to mělo souvislost s tím patrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
8.3.22 19:22

@damdam
Malý jakože mluví ale svou hatlamatilkou skoro mu nerozumíme a řekla by jsem že i dost huhna na tři roky by jsem řekla žentonje fakt špatný a mluvit aspoň tou jeho řečí začal skoro ve dvou a půl letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí