První hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.1.25 23:14

@Lojzísek jediný co mi vždy řekne, že bát se budu pořad :zed: už jsme se dohadovali v listopadu, měli jsme lístky na koncert, ale já když je koupila tak za 14 dní jsem otěhotněla, kdybych to věděla, tak bych je nekupovala a prostě jsem si netroufla ve 4 měsících ho někomu nechat, on to nedokázal pochopit, že ho nemůžu dát na 3-4 hodiny na hlídání :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
13.1.25 23:22
@Michaelaa715 píše: Více

Rozumím.. Ale kromě promluvy mě nenapadá žádná rada :-(
Pokud máte možnost hlídání jen od té jedné babičky (tchyně) a nikoho jiného, co ji častěji zvát / jezdit k ní, aby ji malý více poznal, zvyknul si na ni..? Pak třeba na hodinu odejít na nákup. I do té restaurace, ale třeba blízké, přes ulici.. A samozřejmě záleží, jestli dané osobě věříš. To je alfa omega. No, je to složité. Já jsem hlídání začala u obou dětí využívat cca po roce a půl. Dřív mi přišly malé a jezdili jsme „jen“ na návštěvu. Ale zase mi vůbec nevadilo vypít si kafe se ségrou, zatímco máma hodinu vozila po vesnici.
Hlavně to musíte vykomunikovat s chlapem, jinak se budete věčně hádat :-( Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.25 23:24

@Lojzísek ono je to těžký no, možná kdyby měla o malého větší zájem, tak bych se tolik nebála, ale ten zájem z její strany není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
13.1.25 23:26

Tak pak nechápu, proč jí ho chce manžel dávat? Tak mu to normálně řekni, ať chodí, zajímá se, buduje vztah..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.25 23:28

@Lojzísek on ji neustále omlouvá, ale ona má ten čas aby mohla přijet, do práce nechodí, ale je vidět že nemá zájem
Všichni se hrozně těšili na miminko, ale žádný zájem nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 06:21

Asi ve 4 měsících na 3 hoďky i s dojezdem. Byli jsme na bowling. Taky u „tchyně“ ale u nás doma.. netuším jak to dokázala ale připravené mléko bylo pořád na stejném místě jako jsem ho nechala a přitom tvrdila, že ho dala. Tak nevím asi udělala jiné. No to byl asi jediný zádrhel. Přítel je mnohem úspěšnější než já, ten tenkrát volal jen co jsme se usadili a pak ještě jednou.
Ještě to můžete udělat tak že si dojdete na jídlo a babička bude s kočárem chodit okolo :nevim: v případě, že by bylo dítě úplně zdravé bych řekla, že to možná trochu nafukuješ.

• Citovat
  • Upravit
5098
14.1.25 06:23

@Michaelaa715 Podle svého pocitu, v 7 měsících na tři hodinky to bylo jen tatínkovi. Řiď se svojí intuicí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
14.1.25 06:29

Od 7-8 měsíců na několik hodin pravidelně mojí mamce. Dokud jsem jen kojila, moc to nešlo. To hlídala třeba 30 minut u mě, a já si někam odskočila. Ale od těch 8 měsíců pravidelně, protože v 1 roce syna jsem měla závěrečné zkoušky a ty měsíce předtím jsem se učila, psala závěrečnou práci a jezdila do knihoven atd., mamka chodila s malým ven, k sobě domů, na návštěvy..Ale ona mi s dětmi pomáhala od narození a viděla je v podstatě každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
14.1.25 06:32

S hlídáním na pár hodin bych asi problém neměla. V kolik chodí malý spát? Kolem 19:00-20:00? Uspi ho a popros tchýni, aby hlídala u vás. Spícímu miminu bude úplně šumák, jestli v obýváku sedíš ty, nebo tam štrykuje tchýně. Zajděte si do nějaké restaurace v docházkové vzdálenosti na dvě až tři hodinky. Dejte si něco dobrého k jídlu, víno. Vypni trochu jako matka. Chápu, že se bojíš, já jsem taky nebyla úplně klidná, ale nenech se tím mateřstvím úplně pohltit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
14.1.25 06:35

Maminka manžela hlídá naše děti od jejich narození mezi kojením. U sebe doma nebo vozila. Pokud jde o večer a spaní, hlídá taky, ale u nás doma. Ale máme se rádi a děti se tam těší, vůbec nemám a neměla jsem strach nechat ji děti.

• Citovat
  • Upravit
9296
14.1.25 06:36

Já dávala na hlídání hned po šestinedělí.
Nejdříve jen na spaní do kočárku. Od toho půl roku už i na dýl.
Ale děti jsou na prarodiče zvyklé a vidí se prakticky pořád.
Ve tvém případě bych dítě na 3 hodiny na hlídání nedala. Jestli s ním byla od narození jen 5× :nevim: Tak vůbec nemůže vědět co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
14.1.25 06:37
@baracudas píše: Více

Ano, to je dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
14.1.25 06:44

Sice by mě přístup tchyně stval, ale zas co se může stát za 2 hodiny na večeři. No tak jí maximálně bude řvát a dlouho zas hlídat nebude. 🤷‍♀️ Léky mu můžeš dát ty, přece. A jít na jídlo taky můžete třeba 16-18 (v době kdy si s ním tchyně bude hrát nebo půjde na procházku, nemusí ho nutně uspavat v noci). Riskovat, že odejdeš od spiciho dítěte a ono se za 10 minut vzbudí a bude chtít jedině mámu, to se mi nikdy neosvědčilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1931
14.1.25 08:40

Syn byl od narození na UM. Moje mamka (vydlime v jednom domě) ho hlidala už po týdnu. V klidu jsme si všechno zařídili.
Pak průběžně kvůli nákupu cca 2h od 6m. Na cca 1 roce jsme byli večer poprvé pryč cca 2h. A na 13m jsme byli večer pryč na koncertě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
14.1.25 08:41

Na tři hodinky bych klidně dala, nejlepe ať babička přijede k vám. Jestli je problém večer, běžte na tu večeři dříve, třeba v 17, ne? Ve 20 jste doma a uspis si malyho pak už sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí