Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtela jsem se zeptat jestli ma někdo nějakou zkušenost s kočárkama. Byla bych rada za každou recenzi. Nevím jaký vybrat ![]()
@Prostebruneta co od kočárku očekáváš?
Po zkušenostech bych už nikdy nešla do trojkombinace. Mám ji a stejně jsem z ní použila jen korbu a jako sporťák byla nepoužitelná a koupila jsem jiný sporťák. A pokud se mi líbí sporťák, tak k němu je sice často korba, ale tak malá, že by se mi tam nevešlo dítě ve 3 měsících…
My plánujeme za pár let 3. dítě, budu kupovat nové vozítko a vidím to na to, že koupím korbu z druhé ruky. Hodně prostornou a tam nebudu řešit skládání, ale pohodlí pro dítě. Teď by to vyhrál Roan Marita, je prostorný, houpací a skvělý košík.
No a pak nový sporťák. V něm je dítě delší dobu (vozila jsem staršího ve sporťáku do 2,5 roku a u mladšího to vidím i déle). Sporťák bych vybrala podle aktuální potřeby a podle toho, co mi je pohodlné. Teď mám Quinny Speedi a jsem spokojená. Další by se mi líbil Baby Jogger, Britax Motion… Jsou lehké, prostorné a lehce se skládají. U spousty kočárků je problém do něj nacpat větší dítě ve fusaku.
Pokud bych šla do kombinace, tak by to vyhrál Easy Walker. Má ho kamarádka a je to z mého pohledu super kočár - prostorný, lehký a snadno ovladatelný. Má variantu se 3 i 4 kolečkama.
@Prostebruneta Trojkombinaci nebrat. Za mě korbu nějakou stabilní, otevřenou, hlavně pohodlnou pro dítě, a pak kvalitní sporťák - pro mě by byl ideální Baby Jogger.
A na zimní mimino bych možná korbu nekjupovala vůbec, stejně je mimino ve fusaku ![]()
My bud Easy Walker nebo ABC Viper, má to totiž normální kola na zimu, a ne ty pidi mini kolečka vpředu, co nepřejedou ani kamínek. A mají alespoň 80 cm korbu. Jinak cena je určující, tak 12-15 tisíc se dá sehnat 2 kombinace.
Já vystřídala asi pět různých kočáru, než jsem našla ten pravý. Chce si dat na papír, co od kočárku ocekavas. Ja mela prvni trojkombinaci a uz bych do ni nesla 1. vajíčka, která u trojkombinace bývají, nemají moc velkou bezpečnost, takze jsem nakonec kupovala stejne vajíčko jiné značky, která prošla crasch testy a za 2. jsem nevyuzila sportak, protože jsme jezdili hodne autem a skládat ten 16kg podvozek a ještě tam mit sportovní nástavbu, me teda nevyhovovalo. Podle me je lepsi si koupit ( treba i z druhe ruky) jen hlubokou korbu s podvozkem a pak vybrat dobre sportak, který je lehký, skladny a i prostorný. Ocenila jsem ho i v dobe, kdy malej chtěl hodne chodit a pak jednou rukou vedeš dite a druhou tlačis kocar, tak ten lehký sportacek, se lepe ovládá. Mam Gesslein f4 buggy a ten na druhe k podvozku koupím jen hlubokou korbu.
@Svetlussska abc jsem mela a je teda super, jediná nevýhoda je vic otevřena bouda na hluboké korby, takze do ni dost fouká. Jinak jsem xs nim jezdila všude a nebyl vubec vykloktanej.
Asi bych nekoupila kombinaci, co jsem tak odpozorovala většina maminek kupuje nakonec sporťák zvlášť i já jsem se tak rozhodla a nelituji. Ze zkušenosti je dobré když je kočár „houpací“ a do terénu jsou šikovnější větší nafukovací kola. Máme inglesinu s podvozkem ergo bike ardesia a zvládáme s ním i lehčí túry a je dost stabilní.
Záleží na tom, kudy všude potřebuješ projet, jak často budeš stěhovat kočár do mhd, auta, výtahu…
Moje požadavky - do terénu, max. prostornost (obě děti nadtabulkový), nakupovat s ním nechodím, košík je mi fuk. Jako základ mám Roan Marita (korba i sporťák plně využívané na domácí vycházky) a k němu jsme kupovali sporťáky pro pohodlnější cestování, pokud jde o skladnost: Espiro magic - super kočárek pro panenky, po 3 měs. byla nutná výměna, protože se mi nevešlo 9měs dítě. Ale jinak byl opravdu parádní, i terén zvládl, akorát bouda je k ničemu, moc malá, musela jsem přidávat kvůli sluníčku clonu. Pak jsme koupili PP Pliko - skladný, skvělá bouda, malý měl vždycky stín, dlouhá zádovka, takže se vešel, na delší výlety se hodil prostorný košík, kam se dost nacpalo. Quinny Zapp byl jen nouzovka na párkrát a pro nás absolutně k ničemu (malý pro dítě). Dcera měla jako druhý u tchánovců Maxi Cosi Mura 3, je krásnej, dobře se s ním jezdí, ale opět - mrňavá korba, sporťák je taky pro panenky (v 7 měs se nevešla). Jezdí už jen v Maritě, místo Plika máme PP Book a do autobusu na cesty do školky se starším máme Newbuddy junior a s tím jsem taky moc spokojená, i když nejde uplně do lehu, dcera se v něm klidně prospí, je lehký, skladný.
Takže ten PRVNÍ kočár je většinou na prvních pár měsíců, potom je lepší koupit sporťák a zase - dle požadavků, aby ti vyhovoval. Ale rozhodně bych nespoléhala na cca 2roky na jeden kočár. ![]()
Dobrý den @Prostebruneta,
doporučuji pročíst článek Šest zásadních otázek, které vám pomůžou vybrat kočárek. Slouží pro základní orientaci, jaký kočárek vlastně potřebujete.
A pak vám poradí recenze kočárků tady na eMiminu, je jich tam spousta. ![]()
Dobrý výběr přeje
admin Monika ![]()
Tak já neměla problém, měla jsem malé dítě
Druhé předpokládám podobné.
Takže se svoji dvojkombinací britax b motion jsem spokojená. Ale moji hlani podmínkou byla skladnost. Velký houpací jsem od začátku nechtěla. Chápu jeho výhody hlavně pro mimino, ale časté cesty mhd případně vlakem/autem ho vyloučily
@SáraW první syn byl v korbě do 8 měsíců (v té době už seděl), mladší od 6 měsíců v korbě brečel, tak jsem ho dala do sporťáku na ležení.
Někdo vozí v golfkách dítě klidně od 8 měsíců. Mně nevyhovují, protože mají malá kolečka a hůř se ovládá. Chápu ve městě, kde se jezdí MHD. U nás se mi lépe jezdí sporťákem.