První kolo se šlapkama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sissi79
21.1.15 20:09

Streda no :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25182
21.1.15 20:15

To musíte vyzkoušet. Šla bych do 18tky se sníženým rámem.

Naše pětiletá jezdí už rok na dvacítce, ale má ten snížený rám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.5.15 08:31

První kolo pro vysokého chlapečka

Ahoj, taky mám dotaz:
synovi je 3 a půl roku, je na svůj věk vysoký, dosud jezdil na odrážedle, na koloběžce nebo na tříkolce. chtěla bych mu koupit kolo s přídavnými kolečky, ale co jsem viděla, tak mi vadilo, že kolo mělo pánský rám, na který bych ho musela vysazovat a bylo tak těžké, že nosit se s ním, až ho to přestane bavit, by se mi fakt nechtělo.
Dotaz:
existují první kola bez rámu
existují minimálně těžká? kolik kil cca?
kam na ně? Bazarová i nová. Bazarová jsem viděla zatím jen jednotlivě u soukromníků. spíš jsem měla na myslí bazar s koly.

města: Praha, Sedlčany, Tábor, příp. Benešov a okolí těchto měst

další dotazy:
kde by měly být brzdy? vepředu?
potřebovala bych, aby se kolo dalo napojit na takovou tu tyč, kdy jede rodič a za sebou na tyči tahá dítě-má to každé???kolo?

na co dalšího při koupi si dát pozor?

děkuji.

příp. prosím o odkazu, kde si přečtu, jaký vlastnosti má mít takový kolo. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.5.15 08:39

Mam vysokou dceru, ve 3,5 letech mela prvni slapaci kolo (merila cca 105cm), meli jsme jedno z nejlepsich - Meridu s hlinikovym ramem (12ku, cena cca 5500, ale my ho meli na rok pujcene od kamosky). Ram melo neco jako pansky snizeny, dcera nasedala bez problemu. Ale tedy o noseni jakehokoli slapaciho kola podle me nemuze byt rec, ty uplne nejlehci mivaji okolo 8 kil, coz je oproti 3-4 kilovemu odrazedlu hodne znat. Vzadu jsme meli na uceni takovou tu tlacnou tyc, sla bez problemu, taznou za kolo jsme nemeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
12.5.15 08:41

@tasa váha kola se odvíjí od rámu… Zde jsou informace o typech rámů: http://kolo.cz/…ybirame-kolo

Čím je rám lehčí, tím je kole těžší - i dvojnásobně… U nejmenšího kola nám děti brzdily zpětným šlápnutím. To mi přijde nejbezpečnější…

Dcera jezdila na kole ve 3 letech. Je narozená v červenci a skvěle to zvládala.

Proč chceš přídavná kolečka? Bez nich se dítě (pokud má zkušenosti z tříkolek, odrážedel) může na kole naučit cca týden… Ale od nich se odnaučuje velice špatně :think:

Tyč jsme nikdy neměli. Manžel děti vozil do kopců na gumě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
12.5.15 08:43

Nejlehčí hliníkový kola porad bázi okolo tech 8 AZ 8,5kila. Už to prostě není jako s o dráze dle na nose ni v ruce. Koupila bych šestnáctku. Tráva fajn je specializovaný.
Bazar- jakou to ma výhodu? Podle me to budou největší šunky. Lepší kousky jdou po známých a příbuzných, zbytek se prodá přes inzerci. V bazaru bych čekala ne prodejny šrot. Bazar bude vždycky dráze než inzerce. O provizi bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.5.15 08:47
@Eveelin píše:
@tasa váha kola se odvíjí od rámu… Zde jsou informace o typech rámů: http://kolo.cz/…ybirame-kolo

Čím je rám lehčí, tím je kole těžší - i dvojnásobně… U nejmenšího kola nám děti brzdily zpětným šlápnutím. To mi přijde nejbezpečnější…

Dcera jezdila na kole ve 3 letech. Je narozená v červenci a skvěle to zvládala.

Proč chceš přídavná kolečka? Bez nich se dítě (pokud má zkušenosti z tříkolek, odrážedel) může na kole naučit cca týden… Ale od nich se odnaučuje velice špatně :think:

Tyč jsme nikdy neměli. Manžel děti vozil do kopců na gumě.

protože mám pocit, že v ježdění-šlapání to sice umí, ale ne extra, než se naučil na tříkolce, tak z ní vyrostl a už na ní nemohl šlapat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
12.5.15 08:48

@Eveelin je to o dítě ti. Starší je opatrný, na o dráze dle jezdil furt, ale na kolo bez koleček bych ho nedostala. Od naučil se bez problémů.
Mladší nejezdila na odrázedle skoro vůbec, nebralo ji to. V necelých třech chtěla proste šlapat. A naučila se to bez problémů bez koleček za víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.5.15 08:49
@Lama Lama píše:
Nejlehčí hliníkový kola porad bázi okolo tech 8 AZ 8,5kila. Už to prostě není jako s o dráze dle na nose ni v ruce. Koupila bych šestnáctku. Tráva fajn je specializovaný.
Bazar- jakou to ma výhodu? Podle me to budou největší šunky. Lepší kousky jdou po známých a příbuzných, zbytek se prodá přes inzerci. V bazaru bych čekala ne prodejny šrot. Bazar bude vždycky dráze než inzerce. O provizi bazaru.

výhoda bazarU? protože syn neustále roste, tak abych nekupovala nový kolo co půl roku, no je ale fakt, že hrozí nebezpečí extra šuntu a ojetiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.5.15 08:50

S tím, že jsou kola tak tezky, jste mě nepotešily, malej je fest lenoch a když si vzpomene, že už nepojede-to si vzpomene zatraceně rychle, tak mám prostě smůlu a půjdu tedy asi sehnutá, abych tlačila kolo. anebo JAK TO ŘESITE VY?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
12.5.15 08:51

Tyč koupi s koupila přidělat na jakémkoli kolo velikosti šestnáctky.
Za me nic moc. Je to nestabilní, unaveny dítě na to usíná, namontování trvá na Můj vkus moc dlouho.
guma mi Teda přijde úplna zhovadilost, to je fakt vo drzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
12.5.15 08:54

Náš nejmladší ještě nedosáhne dobře z kola nožkama na zem (je jen na špičkách). Teď jsem mu pořídila kolo-odrážedlo. Až doroste - což může být klidně na začátku prázdnin, tak začne na kole…

Jinak kolo jsme dostali po někom z rodiny. Je docela lehké a naprosto super. Žádné vychytávky nemá a děti na něm jezdily skvěle ;) Chce to hlavně trpělivost je na kole naučit (např. držet je ze zadu za sedlo a běhat s nimi). A pak jezdit na trasách, kde nejsou silnice, aby děti (a rodiče nebyli) ve stresu z aut.

My jezdíme po lesních cestách nebo v ulicích mezi domky, kde auta prakticky nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.5.15 08:58
@Lama Lama píše:
Tyč koupi s koupila přidělatna jakémkoli kolo velikosti šestnáctky.
Za me nic moc. Je to nestabilní, unaveny dítě na to usíná, namontování trvá na Můj vkus moc dlouho.
guma mi Teda přijde úplna zhovadilost, to je fakt vo drzku.

co jsi chtěla napsat? že jsi koupila tyč k 16tce a nebyla jsi spokojena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.5.15 09:00
@Lama Lama píše:
Nejlehčí hliníkový kola porad bázi okolo tech 8 AZ 8,5kila. Už to prostě není jako s o dráze dle na nose ni v ruce. Koupila bych šestnáctku. Tráva fajnje specializovaný.

jmenuje se Tráva fajn|? na webu jsem to nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
12.5.15 09:00

@Lama Lama zhovadilost? Když jsi to nezkusila, tak víš, že je to zhovadilost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí