Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Ráda bych se zeptala. Ráda bych miminko, je mi 30 a poprvé, možná krom puberty, se mi stalo, že bylo krvácení mimo cyklus. Šlo o světlou krev, trvalo to asi 2 hodiny, a nic. Od té doby tlak v podbřišku a sem tam píchnutí, které předcházelo i onomu krvácení.
Věci jako únava atd na sobě nepoznám, jsem unavená pořád
jelikož je na test brzy, tak si ráda přečtu vaše zkušenosti. Mám ještě tak týden, než bude test průkazný.
Tak zatím děkuji za Vaše postřehy ![]()
Zdravim, tak u tehotenstvi jsem to nikdy nemela. Stalo se mi jednou a byla to praskla cysta.
@Florimo píše:
Zdravim, tak u tehotenstvi jsem to nikdy nemela. Stalo se mi jednou a byla to praskla cysta.
No, k doktorce se budu objednávat zítra. To nemám radost a budu doufat, že to nebude tento případ. Ale děkuji ![]()
@Kejsyy píše:
Ahoj. Ráda bych se zeptala. Ráda bych miminko, je mi 30 a poprvé, možná krom puberty, se mi stalo, že bylo krvácení mimo cyklus. Šlo o světlou krev, trvalo to asi 2 hodiny, a nic. Od té doby tlak v podbřišku a sem tam píchnutí, které předcházelo i onomu krvácení.
Věci jako únava atd na sobě nepoznám, jsem unavená pořádjelikož je na test brzy, tak si ráda přečtu vaše zkušenosti. Mám ještě tak týden, než bude test průkazný.
Tak zatím děkuji za Vaše postřehy
Nepisete, kdy byla ovulace.
Spineni mohlo byt i z duvodu zahnizdovani 🤷🏼♀️ 🙂
@Kejsyy preji at je to ten radostnejsi duvod. A nebojte, kdyby to byla cysta tak to nemusi byt hned spatne ![]()
@janikema90 píše:
Nepisete, kdy byla ovulace.
Spineni mohlo byt i z duvodu zahnizdovani 🤷🏼♀️ 🙂
Já mám ovulaci prakticky po MS. Ty mi skončily 21.
Podle kontroly u doktora mám ovu tak den po MS. Jinak tohle by byla ta lepší varianta. Ráda bych, ale bojím se. Pracuji celkem dost fyzicky a nerada bych o to přišla. ![]()
@Florimo píše:
@Kejsyy preji at je to ten radostnejsi duvod. A nebojte, kdyby to byla cysta tak to nemusi byt hned spatne
Je pravda, že před pěti lety jsem s cystou byla a bylo to v pohodě, jen asi není dobré, když praskne. Každopádně budu doufat v tu radostnější zprávu a děkuji 🙂
Tak u mě to třeba probíhalo tak, že když už jsme se s partnerem snažili, tak (opravdu nevím, jaký den od ovulace - vůbec jsem to nesledovala) necelé 2 týdny před očekávanou MS jsem měla s partnerem večerní sex, kdy jsem začala krvácet.
Nejprve jsem si myslela, že mě přítel škrábnul, ale lehké krvácení trvalo asi 4 dny střídavě a to jsem si říkala, že by mě musel škrábnout fest. Tak jsem koukla na net - ovulační krvácení, cysta nebo těhotenství.
Takže nakonec to bylo těhotenství a předpokládám, že to bylo uhnizďování.
Tobě přeji, ať je to radostná zpráva a hlavně spousty zdraví. ![]()
@Anonymní píše:
Tak u mě to třeba probíhalo tak, že když už jsme se s partnerem snažili, tak (opravdu nevím, jaký den od ovulace - vůbec jsem to nesledovala) necelé 2 týdny před očekávanou MS jsem měla s partnerem večerní sex, kdy jsem začala krvácet.
Nejprve jsem si myslela, že mě přítel škrábnul, ale lehké krvácení trvalo asi 4 dny střídavě a to jsem si říkala, že by mě musel škrábnout fest. Tak jsem koukla na net - ovulační krvácení, cysta nebo těhotenství.
Takže nakonec to bylo těhotenství a předpokládám, že to bylo uhnizďování.Tobě přeji, ať je to radostná zpráva a hlavně spousty zdraví.
Právě, taky jsem koukala na tyto možnosti. Jen nevím, jestli můžu mít ovulační krvácení, když jsem ho nikdy neměla.
Každopádně moc děkuji a budu doufat. Ještě mám hodně času, než bude dobré test udělat. Jen si to musím zjistit brzy, pracuji hodně fyzicky, tak abych neohrozila případné těhotenství. ![]()
Ničeho se neboj, ja tak lehce nahnedle zaspinila asi 2 dny pred očekávanou MS a byla jsem tehotna. Pokud to přestalo tak k doktorovi nemusis. Počkej si na test. A kvůli praci se neboj, taky si v praci maknu, 20 kg nad hlavu apod. Tělo je na to zvyklé a miminko je tam hodne dobre schované.
@Bee2 píše:
Ničeho se neboj, ja tak lehce nahnedle zaspinila asi 2 dny pred očekávanou MS a byla jsem tehotna. Pokud to přestalo tak k doktorovi nemusis. Počkej si na test. A kvůli praci se neboj, taky si v praci maknu, 20 kg nad hlavu apod. Tělo je na to zvyklé a miminko je tam hodne dobre schované.
To jsem ráda, právě taky mám těžké zaměstnání a bojím se, právě. Už jednou jsem přišla o malé. Ale tehdy jsem to nevěděla.
@Kejsyy taky jsem o miminko prisla, ale s praci to nemělo nic společného. Další tehotenstvi jsem sla k doktorovi myslim az v 8 nebo 9 týdnu a je vse v poradku, zitra začínáme 16 tyden. Neboj vse bude jak ma byt. Hlavne nejdůležitější je byt v pohode psychicky a nestresovat.
@Bee2 píše:
@Kejsyy taky jsem o miminko prisla, ale s praci to nemělo nic společného. Další tehotenstvi jsem sla k doktorovi myslim az v 8 nebo 9 týdnu a je vse v poradku, zitra začínáme 16 tyden. Neboj vse bude jak ma byt. Hlavne nejdůležitější je byt v pohode psychicky a nestresovat.
Jasný, zatím jsem, ale nebudu lhát, že bych neměla obavy
tak já počkám a k dr zajdu buď, když se to bude opakovat nebo najdu //🙂
Tak už se přidala i bolest bradavek, do MS mám ještě skoro 14 dní (ovulace den po MS). Pokud se tedy povedlo, tak se vajíčko uhnízdilo v neděli, takže do neděle počkám a zkusím tt. ![]()
Tak 12 dni po ovulaci bych klidne zkusila udelat test, ale nebuď smutná kdyz bude jeste negativní. Držím palce a dej pak vedet