První měsíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
180
23.3.14 20:41

@dlouha To už asi potom jo no. Hlavně až pojede na střední bude na intru tam už bych začala zvažovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.3.14 20:41

@friedlova007 Tak nějaký ten kalendář, já si ho zrovna stahla do mobilu nebo jsou i na netu nebo v tištěné podobě… Hlavně at se chrání, kdyby něco! Ale antikoncepci bych jí hned necpala - hormonální mám na mysli. Když jí teprve cyklus naskakuje, tak si myslím, že je lepší ho nechat vyvinout a ustálit.

@lovesmile Já jsem jeden dostala u gynekologa už je to asi 8 let zpátky, ale dává ho do ted ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
23.3.14 20:42

@friedlova007 tak to každopádně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
23.3.14 21:05

@friedlova007 první menses jsem měla ve 14 a ten první rok to byla divočina - cykly od 21 dní do 40, některé sotva špinění jiné tak silné krvácení, že jsem málem šla k doktorovi, ale pak se to nějak usadilo, antikoncepci jsem měla až v 19, po nich cykly přesné míň ovlivnitelné stresem nebo antibiotiky a slabší krvácení, po vysazení HA najednou krásná pravidelná MS i bez hormonů a krvácení celkem normálka, teď po porodu začínám trpět na PMS což je otrava, ale pro vás zatím nedůležitá informace ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
23.3.14 21:08

@friedlova007 tak první MS jsem dostala skoro v 15,5 letech. Další přišla až po půlroce a nikdo to neřešil, akorát jsem s sebou všude musela tahat vložky, kdyby náhodou. Cyklus se mi ustálil po nějakých 4 letech a do teď ho mám +- délkou stejně i po porodech.
HA bych nedávala dokud se cyklus sám neupraví a nezpravidelní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.3.14 21:21
@radkka píše:
Já si pamatuju, že jsem se rozbrečela, když jsem to poprvé dostala, byla jsem z toho uplně v háji, nevim proč :roll: :mrgreen: (bylo mi 14).

Já taky. :lol: Ale já obecně brečím nějak u všeho. Máma tak oslavně pak: „Tak už jsi ženská! A neřvi.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
23.3.14 21:27

@Litta u nás to bylo obráceně - já tak smířeně: „mami, tak jsem dostala měsíčky“ a máma to obulila
u nás to bylo i s těhotenstvím - já rozechvěle radostně: „mami, tak my asi fakt budeme mít miminko“ a máma slzící: „ty moje malá chudinko“ :mrgreen:
kdo ví jak to jednou budu brát, jestli budu mít i holku, taky jsem bulící typ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.3.14 21:27
@Litta píše:
Já taky. :lol: Ale já obecně brečím nějak u všeho. Máma tak oslavně pak: „Tak už jsi ženská! A neřvi.“ :mrgreen:

To já taky :mrgreen: Jestli se někdy budu vdávat, tak fakt nevim, to celý prořvu…to budou pěkný fotky :lol: Na menstruaci už jsem čekala, ale pak když to přišlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
23.3.14 21:31

@radkka jo tak to jsem si taky myslela a nakonec jsem byla hrozně veselá, všechno mi přišlo strašně vtipný a nejvíc růžoví sloni na kravatě oddávajícího, prostě jsem byla jak sjetá a byla to nádhera :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
23.3.14 21:35

Ježiš, to je už dávno, kdy mě tahle milá dámská pozornost potkala. Dostala jsem to prvně ve 12ti letech, jako nerozhodilo mě to, doma jsem si vzala ségřinu buničitou vložku v síťce :mrgreen: a počkala, až přijdou naši. Mámě jsem to řekla, ona mi koupila bonbony ( takový ty růžový planetky, jestli pamatujete :lol: ) a řekla mi, že nebudu večer mýt nádobí ( v tý době jela pověra, že horká voda zrychluje tok krvácení, nicméně to platilo jen jednou, pak jsem myla nádobí jak divá menstruace nemenstruace :lol: ). Nicméně asi mi řekla, že to nemusí být pravidelné zezačátku, tak jsem to nějak neřešila. No dostala jsem to znovu za dva měsíce a pak už to bylo každý měsíc. Jsou ale případy, kdy druhá menstruace následovala třeba až půl roku po té první a bylo to naprosto v pořádku :palec:
Prostě jí dáš vložky ( tampony nevím, jak by na začátku chtěla zkoušet), ať má něco do školy, kdyby náhodou a nepřekvapilo jí to. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.3.14 21:35

@hrnoulek Tak to je uklidňující :palec: Růžoví sloni? To bych se asi smíchy neudržela :mrgreen: (pokud bych teda nebulela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
24.3.14 07:29

Moc nevím na co se ptáš, ale zkusím odpovědět. Ano bude to teď mít takové rozházené budu pravděpodobně i náladová. Pokud je jí skoro 16, určitě by si měla zařídit nějaký menstruační kalendář, aby o tom měla přehled, aby věděla (v budoucnu) kdy má třeba další dorazit, až se jí to srovná a kdyby třeba měla přítele a chtěli sexovat tak aby z toho nebylo vnouče na cestě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa